-
Måltiden som konstart
Inbunden bok. Carlsson. 2021. 189 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189063990
- Titel
- Måltiden som konstart
- Författare
- Birnbaum, Charlotte
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 238 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 474 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gastronomisk kalender 2022Kalenderns tema Måltiden som konstart bjuder en sedvanlig buffé av läsvärda läckerheter. Från de tre högskolorna med gastronomisk inriktning, nämligen Umeå, Örebro och Kristianstad kommer profilerade bidrag. Att vi börjat "hemestra" visar sig till och med sätta spår i våra lokala matupplevelser.Skönhetsupplevelser vid matbordet får en betraktelse av Erika Lagerbielke och servettkonstens betydelse beskrivs av Charlotte Birnbaum. Alla tiders grand old man i kokkonsten Björn Halling avporträtteras utförligt av Stephan Rössner och korvens väg in i finrummet beskrivs av Jan Scherman. Representationens betydelse för matkonstens upprätthållande diskuteras engagerat av Magnus Gröntoft, Anneli Blomé och Lucas Lundahl och i förlängningen därav redovisas en genomgång av majestätisk gastronomi under decennier av Stephan Rössner. Därtill samtalar Charlotte Birnbaum och Christina Möller med Tommy Myllymäki om framgångssagan Aira på Biskopsudden.Utöver detta axplock medverkar ett flertal andra kända matprofiler från hela riket för att belysa den gastronomiska konstartens betydelse för vårt välbefinnande. Huvudredaktörer är Charlotte Birnbaum, konsthistoriker och matkonnässör, och professor emeritus Stephan Rössner, expert på frågor om kost, motion, livsstil och hälsa.________________________________________________________________________________________________________
"Dagens power dining förefaller lite futtig. Men visst går det att få lite spektakel kring sin måltid även i dag. Flamberingsvagnen på Teatergrillen, tranchering vid bordet på Operakällaren och en måltid på Punk Royale i Stockholm eller Alchemist i Köpenhamn är ju som en hel föreställning från apéritif till dessert." författaren Charlotte Birnbaum i en intervju med White Guide
Carlsson 9789189063990 -
Servering och dryckeskunskap : en handbok
Inbunden bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2005. 240 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9124168785
- Titel
- Servering och dryckeskunskap : en handbok
- Författare
- Larry Bokstad - Staffan Eriksson
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu finns en ny upplaga av Larry Bokstads och Staffan Erikssons välkända Serveringsbok. Titeln är "Servering och dryckeskunskap. En handbok", då boken naturligtvis också är väsentligt utökad med Skolverkets nya kurs om drycker: Livsmedelskunskap, drycker - valfri kurs. Rikt kartmaterial ingår.
Läs mer om boken på studentlitteratur.se
Studentlitteratur AB 1 9124168785 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅ&Å
-
In och ut ur köket på 15 minuter
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1997. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137110330
- Titel
- In och ut ur köket på 15 minuter
- Författare
- Willan, Anne
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 266 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 689 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är den idealiska kokboken för dem som gärna lagar delikat mat men inte vill tillbringa för mycket tid i köket!Anne Willan presenterar omkring 80 av sina bästa recept. Grundidén med In och ut ur köket på 15 minuter är att maten sköter sig själv efter en kort men intensiv insats. Flera av rätterna är också helt klara att ställa på bordet efter en kvart!Recepten omfattar allt från förrätter till desserter. Boken avslutas med menyer som bara tar omkring en timme att sammanställa, råd om planering, serveringsförslag och massor av tips på hur man kan förenkla arbetet i köket. In och ut ur köket på 15 minuter är en inspirerande och aptitretande kokbok med utsökta och originella färgbilder.Anne Willan är välkänd som matlagningsexpert på båda sidor om Atlanten. Hon grundade den berömda franska kockskolan La Varenne 1975 och har författat en rad kokböcker samt skrivit artiklar om mat från hela världen.
Bokförlaget Forum 9137110330 -
Gårdarnas mat : laga mat med omsorg om dig sj...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 152 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849225
- Titel
- Gårdarnas mat : laga mat med omsorg om dig själv och naturen
- Författare
- Maximillian Lundin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 257 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 743 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Intresset för att handla och laga närproducerat och miljömedvetet är större än någonsin. Ekologiskt och biodynamiskt står för bättre näringsinnehåll, godare smak, längre hållbarhet och ett mer hållbart jordbruk.
Konsumenter blir allt mer medvetna och vill inte längre ha färdigrätter med hälsofarliga ingredienser som rest tre varv runt jorden. Den hemlige kocken och Tyst hav är böcker som ligger på topplistorna. Ekologisk och närproducerad mat är inte längre något som serveras på alternativa vegokrogar utan även på trendiga gourmetrestauranger. Den är inte bara bättre för miljön och hälsan. Den SMAKAR bättre också. Mat som är odlad och tillagad med omsorg. Mat som får ta tid.
Som kock har Maximillian Lundin jobbat med närproducerade och ekologiska produkter i många år, bland annat som kökschef på Street Restaurang. Han följer säsongernas utbud med ett näst intill religiöst driv och vill med denna bok visa vägen från en allt-finns-alltid-mentalitet till en mer medveten matlagning full av möjligheter bortom stuvade kålrötter.
Boken speglar de olika årstidernas skiftande förutsättningar i ett kök. Inför varje säsongsbyte åker Max ut till producenterna och samlar på sig varor, pratar lite om säsongen och förutsättningar för produktionen. Sedan följer förrätter, varmrätter och efterrätter uppdelade efter vinter, vår, sommar och höst – totalt ett sextiotal recept.
Prisma 1 9789151849225 -
Mer än bara äppelkaka
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2004. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132330782
- Titel
- Mer än bara äppelkaka
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 238 x 287 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 910 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äpplen kan man använda i så mycket mer än bara äppelkaka. Härliga äppelkompotter, nougatgratinerade äppelringar, cheesecakemousse med vanilj och äpplen, kanelstekta äpplen med apelsinmascarpone, ugnsbakade äpplen med pecannötsmaräng ... Ja, listan på läckerheter är lång i Claes Karlssons receptbok där äpplen i bakverk och desserter står i fokus.
De 50 recepten är enkla att följa och passar såväl söndagsbakaren som proffskonditorn. Claes Karlsson ger också förslag på hur man kan variera sina favoritäppelrecept genom att kombinera dem med lämplig glass, kräm eller en god vaniljsås. Att använda färska eller torkade kryddor är också tacksamt i kombination med äpplen, och vi får tips om kryddornas förmåga att lyfta fram de olika äppelsorternas karaktäristiska smak.
Claes Karlsson är chefskonditor på Grand Hôtel i Stockholm. En av hans upgifter där är att utveckla nya desserter och bakverk. Under de tio år han varit verksam som konditor har just äpplen intagit en central plats i hans arbete. Äpplen inbjuder till kreativitet och konstnärlighet i köket, säger han.
"Mer än bara äppelaka" blev utsedd till Årets bästa dessertbok 2004 av Måltidsakademien i Grythyttan.
Boken blev också nominerad i till bästa dessertbok vid kokbokstävlingen Gourmand World Cookbook Awards år 2004. Den fick i samma tävling ett hedersomnämnande för Bästa foto. Åtta svenska böcker belönades vid ceremonin i Örebro Konserthus fredagen den 11 februari 2005.
Fotografen som tagit bilderna i Mer än bara äppelkaka heter Pepe Nilsson och han har nu papper på att han tillhör världens bästa matfotografer. Viktig för bokens utseende är givetvis också den som gör bokens design och i Mer än bara äppelkaka har den förtjänstfullt gjorts av Nicke Ericson. Pepe och Nicke arbetar ofta tillsammans i projekt och har gjort utformning och bilder till flera böcker för B. Wahlströms Bokförlag.
Mer information om tävlingen finns på www.destinationgrythyttan.se och www.cookbookfair.com!
B Wahlströms 1 9132330782 -
Sylt och marmelad
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 239 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151846411
- Titel
- Sylt och marmelad
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 280 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1240 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sveriges ledande sockerbagare lär oss koka genuina sylter, marmelader och geléer. Här finns smakerna och dofterna från förr såväl som helt nya varianter och möjligheter. Jan Hedh tipsar också om vad sylterna och marmeladerna passar till och vilka ostar de kan kombineras med. Kort sagt, ännu mer av det goda söta!
Sylt och marmelad innehåller de klassiska sylterna, geléerna, marmeladerna och safterna, men också en mängd nyskapande recept och spännande blandningar.
Vi får lära oss hur sylter, geléer, marmelader och chutney kan smaksättas med örter och kryddor och kombineras med t.ex. choklad, mandlar och nötter; hur olika viner, spritsorter och likörer kan ge smak och arom.
Aprikossylt med vanilj och lavendel, fikonmarmelad med lagerbärsblad, nätmelonsylt med hallon, äppelsylt med kanel och calvados och syltade kastanjer i rom är några exempel ur boken. Dessutom finns recept på några läckra bakverk som smakar speciellt gott med sylt.
Vi lär oss tillverka eget pektin av äpple, krusbär eller vinbär, laga sylt på exotiska frukter som papaya, physalis och passionsfrukt, göra fruktpasta och skuren marmelad av olika frukter, liksom att sylta, kandera och glasera.
Många tekniker har Jan Hedh lärt sig i Schweiz och Frankrike, exempelvis att marinera bären, vilket gör att sylter och marmelader blir mer smak- och aromrika.
Sylt och marmelad vänder sig till både amatörer och proffs. Liksom Jan Hedhs tidigare succéböcker är den vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.
Prisma 1 9151846411 -
Välja vin för dej som vill njuta av livet
Inbunden bok. Damm förlag. 1 uppl. 2004. 96 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177154258
- Titel
- Välja vin för dej som vill njuta av livet
- Författare
- Göran Rask
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 255 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 426 g
- Språk
- Svenska
Damm förlag 1 9177154258 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789129592399
- Titel
- Brödbok
- Författare
- Frølich, Wenche - Lindgren, Barbro - Sandeberg, Ingrid af - Wilson, Bengt
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9789129592399 -
Mathantverk : så gör mathantverkaren : gör de...
Inbunden bok. Jengel Förlag. 1 uppl. 2012. 223 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188672940
- Titel
- Mathantverk : så gör mathantverkaren : gör det själv
- Författare
- Backlund, Inez
- Förlag
- Jengel Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 280 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1070 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare designers: Karlsson, Mikael
Ytterligare fotografer: Lombard, Stéphane
Ytterligare fotografer: Karlsson, Mikael
Ytterligare fotografer: Pontho, Jan
Ytterligare fotografer: Stafrén, Tina
Ytterligare fotografer: Weilert, Bengt
Ytterligare fotografer: Andersson, Tommy
Ytterligare redaktörer: Cornell, Bodil
Ytterligare redaktörer: Backlund, Inez
Ytterligare institutioner: Eldrimner,
Jengel Förlag 1 9789188672940 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9155213324
- Titel
- De fina familjerecepten
- Författare
- Wennerholm, Maj - Wärnling, Marianne
- Förlag
- Sundbyberg : Semic
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Sundbyberg : Semic 9155213324 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9155213316
- Titel
- De fina familjerecepten
- Författare
- Sensoli, Yvonne - Wennerholm, Maj - Bernhard, Kerstin
- Förlag
- Sundbyberg : Semic
- Språk
- Svenska
Sundbyberg : Semic 9155213316 -
Den godaste maten : 380 utvalda recept från I...
Inbunden bok. Västerås : Ica bokförl. 1981. 189 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153405358
- Titel
- Den godaste maten : 380 utvalda recept från ICA provkök
- Författare
- Olsson, Brita - Östenius, Asta - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9153405358 -
Grädde på moset. Recept och råd för dig med K...
Häftad bok. Relevans Strategi & Kommunikation AB. 2006. 34 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRelevans Strategi & Kommunikation AB -
Mat för en. Kokboken för det lilla hushållet
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 1994. 143 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127035611
- Titel
- Näslund, G/Mat för en
- Författare
- Näslund, G
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 1994
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 402 g
- Språk
- Svenska
Natur & Kultur 1 9127035611 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186445171
- Titel
- Smala desserter
- Författare
- Seidel, Linnéa - Kristoferson, Katja - Tasteline
- Förlag
- Stockholm : Aftonbladet, Tasteline
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Stockholm : Aftonbladet, Tasteline 9789186445171 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9150100025
- Titel
- Kokbok för stressade föräldrar
- Författare
- Ludde Lindström
- Förlag
- Alfabeta
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 208 x 233 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 552 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visar dig hur du kan laga god, näringsriktig och spännande mat på kort tid. Boken är full av tips och idéer om hur du lagar god, näringsriktig mat på samma tid som det tar att steka korv och laga makaroner. Härliga färgfoton av Albert Håkansson.
Alfabeta 1 9150100025 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153409000
- Titel
- Rutiga kokboken
- Författare
- Östenius, Asta - Olsson, Brita - Eriksson, Hans B - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9153409000 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127025783
- Titel
- Fredriks skaldjur
- Författare
- Fredrik Eriksson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 243 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi har världens bästa skaldjur i Sverige och i övriga Skandinavien! Vårt kalla och friska vatten är nämligen perfekt för skaldjuren, som är riktiga kallbadare. Skaldjur förknippas ofta med lyx, men det stämmer bara delvis här. Fredrik Eriksson bjuder både på de lite lyxigare och elegantare rätterna som färsk svensk hummer med smörsås och pepparrot, Bouillabaisse med nykokta skaldjur och ostron med lime, gurka och forellrom. Men också på de enklare och mer prisvärda rätterna som Blåmusselsoppa med fänkål, räkcrêpes och krabb- och gulbetssallad. Klassiska rätter som Toast Skagen och Förälskade havskräftor varvas med nya rätter, ofta med influenser från övriga världen. Tomatbröd med musslor från Barcelona, fransk skaldjursbrandade och asiatisk skaldjurstartar bara för att nämna några. Utöver drygt 5o recept finns tips på hur man till exempel klyver en hummer, delar en krabba, kokar en god lag till kräftorna och tar tillvara räkskalen och kokar en egen räkfond som sedan blir en god grund i olika skaldjursrätter.
Natur & Kultur 1 9789127025783 -
Fisk & skaldjur : Enkelt och läckert
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2007. 100 sidor.
Mycket gott skick. Svag fläck på bakre pärm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155235161
- Titel
- Fisk & skaldjur : Enkelt och läckert
- Författare
- Söderström, Lena
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 100 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 232 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 394 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lena Söderströms recept gör det lätt att lyckas med fisk och skaldjur!Paj med räkfyllning, lax på flera sätt, paella med havets läckerheter, fisk och skaldjur till pasta, fish & chips här finns många inspirerande recept! Alla har fisk eller skaldjur som bas men variationsrikedomen är stor svenska klassiker samsas med spännande rätter från hela världen. God mat som både är lätt att lyckas med och som passar alla. Gör den godaste såsen till hummer eller en doftande gratäng eller varför inte överraska med sushi!Lena Söderström, som vi bland annat sett laga mat i TV, älskar fisk. Hon har valt ut och frestar med sina absoluta favoritrecept och mängder av färgbilder som väcker matlusten.
Bokförlaget Semic 9789155235161 -
Kräftans lov : en kulinarisk och historisk re...
Inbunden bok. Stockholm : Rabén Prisma ; Malmö : Görmangruppen. 1994. 143 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151826690
- Titel
- Kräftans lov : en kulinarisk och historisk resa i kräftans värld
- Författare
- Larsson, Carl - Magnusson, Gunnar - Görmangruppen
- Förlag
- Stockholm : Rabén Prisma ; Malmö : Görmangruppen
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén Prisma ; Malmö : Görmangruppen 9151826690 -
Ät rätt, bränn fett : Smalare på 14 dagar
Häftad bok. Bokförlaget Forum. 2003. 128 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137120549
- Titel
- Ät rätt, bränn fett : Smalare på 14 dagar
- Författare
- Shreeve, Dr Caroline
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tycker du att du misslyckas med din viktminskningsdiet och att du inte går ner tillräckligt mycket eller tillräckligt snabbt? Drabbas du av svackor när vågen tycks stå stilla? Det är faktiskt sant att du kan bli smalare på 14 dagar om du följer den diet som den australiska läkaren Caroline Shreeve föreskriver. Det handlar om fettförbrännande kost som gör att du kan gå ner närmare ett halvt kilo per dag. Det låter egentligen alldeles för bra för att vara sant, men det är en metod som läkare över hela världen använder när överviktiga patienter snabbt måste gå ner i vikt inför operationer. Metoden går i korthet ut på följande: När vår enda energikälla blir fettförbränning inleds en process som kallas för ketos. Den börjar redan efter cirka 24 timmar genom att lagrat kroppsfett bryts ner. Det leder till att energi frigörs samt att något som kallas ketoner bildas, som hjärnan kan använda som alternativ energi i stället för blodsocker. Dieten bygger på nyttig och näringsriktig mat, du går snabbt och riskfritt ner i vikt, ingredienserna är variationsrika och mättande och kan köpas överallt. Här finns tabeller över fjorton dagars kost och recept på inte mindre än 76 läckra rätter som gör det lätt att fortsätta på den smala vägen. I boken finns också vikttabeller, BMI och scheman att fylla i själv och du får svar på de vanligaste frågorna när det gäller den här snabba och fettförbrännande dieten. Följer du programmet lär du dig att äta rätt för resten av livet. Caroline Shreeve är verksam som läkare i Australien där hon arbetar med kraftigt överviktiga patienter. Hon har forskat i hur man kan använda mat för att påskynda en trög ämnesomsättning (ett kännetecken hos överviktiga). Hon bestämde sig för att be patienterna testa det här fettförbränningsprogrammet. Försökskaninerna gladdes över resultatet och hävdade att de aldrig behövde vara hungriga. Senare har ytterligare forskningsresultat genererat ett fullskaligt viktminskningsprogram som bygger på fettförbränningsmat. Det består av en tvåveckorsfas för snabb viktminskning, följd av en lika lång stabiliseringsfas med ett bredare urval av mat som gör det lättare att ställa om till sundare matvanor. Programmet verkar genom att öka hastigheten i kroppens fettförbränning och har använts mycket framgångsrikt av hennes patienter.
Bokförlaget Forum 9137120549 -
Franskt kök för alla
Inbunden bok. Prisma. 1962. 246 sidor.
Gott skick. Översättning av Anders Björkegård. Gulnad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPrisma -
Mathälsningar från Finland
Inbunden bok. Helsingfors : WSOY. 1982. 64 sidor.
Mycket gott skick. Översättning av Maryelle Lindholm. Signerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9510112623
- Titel
- Mathälsningar från Finland
- Författare
- Ahti, Helena
- Förlag
- Helsingfors : WSOY
- Utgivningsår
- 1982
- Språk
- Svenska
Helsingfors : WSOY 9510112623 -
Stora bakboken : matbröd, hälsobröd, kex, sko...
Inbunden bok. Västerås : Ica-förl. 1978. 256 sidor.
Gott skick. Lamineringen något ojämn
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153404262
- Titel
- Stora bakboken : matbröd, hälsobröd, kex, skorpor, vetebröd, småkakor, mjuka kakor, wienerbröd, rulltårtor, bakelser, tårtor
- Författare
- Olsson, Brita - Östenius, Asta - Paulsen, Anna-Greta
- Förlag
- Västerås : Ica-förl
- Utgivningsår
- 1977
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica-förl 9153404262 -
5:2-dieten : friskare, smalare, längre liv me...
Pocketbok. Månpocket. 1 uppl. 2014. 191 sidor.
Gott skick. Översättning av Anna Olsson. Vikmärken
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175033280
- Titel
- 5:2-dieten : friskare, smalare, längre liv med halvfasta
- Författare
- Mosley, Michael
- Förlag
- Månpocket
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 111 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 5:2-dieten - uppmärksammad ny dietbok av läkaren Michael Mosley som gjorde den omtalade BBC-dokumentären Eat, Fast, and Live Longer som visades i SVT:s Vetenskapens värld5:2-dieten, eller halvfasta, är det absolut senaste inom hälsa och redan uppmärksammat i svenska tidningar och på bloggar.Ät som vanligt fem dagar i veckan och halvfasta två dagar, men med riktig mat. De vetenskapliga bevisen är entydiga: ett minskat kaloriintag ger en friskare kropp och ett längre liv – på köpet får man också en lägre vikt.Michael Mosley lever som han lär och halvfastar måndag och torsdag varje vecka, dvs lever på 600 kalorier två dagar i veckan och äter precis som vanligt de övriga fem dagarna.Våra kroppar är byggda för att klara perioder av sämre tillgång på mat, men om det blir för många dagar i sträck går kroppen ner på sparlåga. Med den här metoden gör kroppen inte det, utan det som händer under halvfastedagarna är att kroppen reparerar sig själv genom att nivåerna sänks på ett speciellt hormon (IGF-1) som bryter ner kroppen.Resultatet: minskad risk för övervikt, diabetes, hjärtsjukdom, och på köpet får man ett friskare åldrande.Det här är visserligen en diet, men det går att leva halvfastande resten av livet eftersom man får äta vad man vill övriga dagar. Förord av Kerstin Brismar, professor och kostforskare vid Karolinska Institutet.
Månpocket 1 9789175033280 -
Bonniers nya kokbok : hej mat
Inbunden bok. Bonniers. 1991. 400 sidor.
ISBN 9134512209
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonniers 9134512209 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMazetti
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9185074047
- Titel
- Bohusfisk och skaldjur
- Författare
- Petersen, Bengt - Gadd, Arne
- Förlag
- Göteborg : Wezäta
- Utgivningsår
- 1971
- Språk
- Svenska
Göteborg : Wezäta 9185074047 -
Nutidsmat och hemhushållning Husmoderns bok
Inbunden bok. Natur & Kultur. 3 uppl. 1952. 622 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNatur & Kultur 3
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn