-
Ride Free Forever - The Legend of Harley-Davi...
Inbunden bok. Könemann. 1998.
ISBN 9783895082979
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Två vackra påkostade volymer i en exklusiv pappkassett. 362 + 344 sidor. 5500 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKönemann 9783895082979 -
Provence : om vinområdena Provence och Södra...
Inbunden bok. Ramazzini Research. 1 uppl. 2021. 160 sidor.
Nära nyskick. På sidan 3 finns en gåvohälsning från författaren. Se bild
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151982144
- Titel
- Provence : om vinområdena Provence och Södra Rhône - mina bästa viner, vingårdar, krogar och recept
- Författare
- Sandmark, Hélène
- Förlag
- Ramazzini Research
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 210 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hélène Sandmark är författare och utbildad sommelier. Hon har lett många vinutbildningar, vinprovningar och vinresor. Hélène delar sin tid mellan Frankrike och Sverige och reser ofta för att besöka vingårdar och träffa vinmakare och prova deras viner.
Vin finns i hjärtat av fransk kultur. Det är inte bara en dryck utan också en passion. I södra Frankrike, närmare bestämt i Provence möter oss de två vinområdena, Provence och Södra Rhône. De är rätt olika men har solen, närheten till Medelhavet och en lång historia av vinodling och vinframställning gemensamt. Södra Rhônedalen är mest känd för alla sina röda viner och i Provence görs mest rosévin.
I boken möter du småskaliga och familjedrivna vingårdar där man producerar viner som har karaktär av trakten där druvorna vuxit.
Sydfransk mat passar som hand i handske till vinerna och recepten finns med precis som de genuina restaurangerna. Det blir härliga måltider på utvalda restauranger och värdshus. Det är restauranger med genuina och vällagade rätter som speglar matkulturen i Sydfrankrike och då särskilt i Provence. Närodlat gäller för både maten och vinet.
Några recept på typiskt sydfranska rätter kommer att dyka upp här och där, men mest i Del 3 av boken som är särskilt ägnad åt maten.
Hur tillverkas rosévin och vad är terroir, appellation och vilka druvor odlas? Tycker du att det är svårt att känna doft och smak av mörk frukt i vin, eller hur syra och strävhet känns? I boken finns svaren och du kommer att lära mer om hur du provar vin.
Ramazzini Research 1 9789151982144 -
Mikaku. Den japanska kokboken
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2001. 207 sidor.
Nära nyskick. Mycket fint exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146177470
- Titel
- Mikaku. Den japanska kokboken
- Författare
- Duke, Eiko - Duke, Yukiko
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2001
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 217 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
Wahlström & Widstrand 9789146177470 -
Konditori Vete-Katten
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2003. 240 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127355057
- Titel
- Konditori Vete-Katten
- Författare
- Brolin, Agneta
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 703 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vete-Katten är ett begrepp både i den svenska och den internationella konditorvärlden. I deras rika utbud av kaffe- och matbröd, bakade på äkta smör och med hemgjorda fyllningar, finns något för alla smakriktningar. Katalaner, chokladbiskvier, briocher – det är bara att välja och vraka. Nu kommer deras egen bok, som innehåller recept på mycket mer än sju sorters kakor!
Många av klassikerna – som bondkakor, vaniljdrömmar, mazariner – finns med. Det gör även karlsbadergifflar och ett flertal recept på bullar, t ex mjölnargårdsbulle (som bara går att få på Vete-Katten) och krämbullar. Mjuka kakor, wienerbröd, olika sorters skorpor, mandelpraliner och syltade apelsinskal finns också med. Och de goda tårtorna och bakelserna, t ex frukttarteletter, toscatårta och fruktmazarintårtan. Förutom bakverken finns recept på matbröd, som kumminknäcke, fransk baguett, jalapeñjos, och mycket mer.
Personligt skrivna essäer av Carl-Johan de Geer, Jan-Öjvind Swahn, Kerstin Hallert och Sven-Olof Forselius, om konditoriernas historia i allmänhet och detta konditoris
i synnerhet, varvas med Vete-Kattens alldeles egna recept.
Konditoriet lär ha fått sitt namn när första ägaren, Ester Nordhammar, på frågan om vad hennes rörelse skulle heta svarade "det vete katten". Ester drev Vete-Katten från 1928 fram till sin död 1961, då fyra av de anställda fick ta över konditoriet på Kungsgatan 55 i centrala Stockholm – det enda svenska konditori som kan stoltsera med den prestigefyllda utmärkelsen Pour la Merite Gastronomique. Dagens ägare månar om de gamla traditionerna från Esters tid. Mycket av den legendariska inredningen finns kvar – också ett av Vete-Kattens kännetecken.
Agneta och Östen Brolin äger och driver Vete-Katten sedan 1979. Det är Östen som är konditor och svarar för recepten.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127355057 -
Sylt och marmelad
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2007. 240 sidor.
Mycket gott skick. Inlagan i nyskick. Omslaget fint och med bara små spår av hantering.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848860
- Titel
- Sylt och marmelad
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 290 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1210 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sveriges ledande sockerbagare lär oss koka genuina sylter, marmelader och geléer. Här finns smakerna och dofterna från förr såväl som helt nya varianter och möjligheter. Jan Hedh tipsar också om vad sylterna och marmeladerna passar till och vilka ostar de kan kombineras med.
Sylt och marmelad innehåller de klassiska sylterna, geléerna, marmeladerna och safterna, men också en mängd nyskapande recept och spännande blandningar.
Vi får lära oss hur sylter, geléer, marmelader och chutney kan smaksättas med örter och kryddor och kombineras med t.ex. choklad, mandlar och nötter; hur olika viner, spritsorter och likörer kan ge smak och arom.
Aprikossylt med vanilj och lavendel, fikonmarmelad med lagerbärsblad, nätmelonsylt med hallon, äppelsylt med kanel och calvados och syltade kastanjer i rom är några exempel ur boken. Dessutom finns recept på några läckra bakverk som smakar speciellt gott med sylt.
Vi lär oss tillverka eget pektin av äpple, krusbär eller vinbär, laga sylt på exotiska frukter som papaya, physalis och passionsfrukt, göra fruktpasta och skuren marmelad av olika frukter, liksom att sylta, kandera och glasera.
Sylt och marmelad vänder sig till både amatörer och proffs. Liksom Jan Hedhs tidigare succéböcker är den vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.
Boken utkom i original 2006.
Prisma 2 9789151848860 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113061931
- Titel
- Vår Kokbok Vegan
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 270 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 221 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 813 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Vår kokbok Vegan hittar du hundratals recept med noga utvalda råvaror och influenser från hela världen. Du lär dig allt om tillagningsmetoder, hur du förbereder, förvarar och hittar de bästa veganska råvarorna. Du får härliga recept och handfasta råd på vad du kan göra med rotfrukter, groddar, alger, nötter, baljväxter och bär.
Vår kokbok Vegan är din uppslagsbok i köket när du ska laga vardagsmiddagen, festmiddagen, ha släkten hemma på buffé eller helt enkelt vill äta något lätt på kvällen. Här hittar du de självklara klassikerna i vegansk form men också helt nya rätter med tydliga smaker. Rejäl mat som man blir mätt av - och som dessutom är klimatsmart.
Norstedts 1 9789113061931 -
Carl Butlers kokbok. Fortsättningen.
Inbunden bok. Norstedt. 1 uppl. 1991.
Nära nyskick. Mycket lätt gulnad på rygg. Annars är boken oo nyskick. Mycket fint exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789119133922
- Titel
- Carl Butlers kokbok : fortsättningen
- Författare
- Butler, Carl - Pihl, Ove - Durehed, Lennart
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Norstedt 1 9789119133922 -
Smart mat för löpare : så mycket mer än en ko...
Häftad bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2015. 159 sidor.
Nära nyskick. Danskt band. Mycket fint exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785313
- Titel
- Smart mat för löpare : så mycket mer än en kokbok
- Författare
- Kristina Andersson
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 150 x 210 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Löpning är enkelt. Bara att snöra på sig skorna och ge sig ut. Men med lite tanke på vad du stoppar i dig kan upplevelsen bli skönare och resultaten komma snabbare. Vad ska man äta före träningen och hur återhämtar man sig på bästa sätt efter? Ska man pastauppladda kvällen före ett lopp, när behöver man sportdryck och hur gör proffsen? Oavsett vad ditt syfte med löpningen är, hittar du svaret i denna bok. Glöm konstiga pulver och tillskott. Här får du recept på allt från goda middagar och fräscha luncher till nyttiga energibarer och läskande smoothies. Det handlar om hur du med bra mat och rätt tajming kan nå de resultat som du drömmer om.
Massolit Förlag 1 9789187785313 -
Barmästarens manual - drinkar & snacks från g...
Häftad bok. Norstedts. 2 uppl. 2016. 153 sidor.
Nära nyskick. Danskt band. Mycket fint exemplar. Känns oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113074139
- Titel
- Barmästarens manual : drinkar & snacks från grunden
- Författare
- Lundgren, Mathin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 153 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 176 x 245 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 476 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att blanda egna drinkar är varken krångligt eller tidsödande. Den prisbelönte barmästaren Mathin Lundgren lär oss att göra goda och välbalanserade drinkar från grunden - utan att för den sakens skull försumma gästerna.
I Barmästarens manual berättar Mathin Lundgren om de grundläggande drinkfamiljerna ur vilka de flesta av dagens drinkar härstammar. Utifrån dessa familjer grenar drinkarna ut sig - klassikerna, varianterna och de personliga skapelserna. När du lärt dig principerna för varje familj kan du börja experimentera fritt på egen hand. Dessutom ger han tips om prylar och vad du behöver ha i barskåpet, idéer om is och recept på goda snacks som passar bra till drinkarna.
"Jag har haft nöjet att resa världen över och har druckit drinkar i några av världens bästa barer. Vissa bättre än andra. Det som har varit gemensamt för de bättre är att de som har trollbundit mig mest också är de som har lyckats få mig att känna mig som hemma, vilket är något att ta med sig nästa gång du bjuder hem vänner på en drink. Med bra ingredienser, lite förberedelse och gästfrihet kommer man långt.
För mig handlar drinkar om hantverk precis på samma sätt som matlagning där allt görs från grunden. I den här boken ska jag försöka ge er motivationen och verktygen för att lägga ner det där lilla extra som gör att dina gäster kommer att tala om dina drinkar långt efter det att festen är slut."
Norstedts 2 9789113074139 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151842592
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 280 mm
- Vikt
- 1232 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Vi får lära oss grunderna till det verkligt goda brödet; vad ska man tänka på, vilka mjölsorter man ska använda, hur man gör en surdeg, hur man kan jäsa brödet i mjölade korgar eller mjölad bakduk i stället för på plåten för att det ska bli vackrare och högre, hur man ska knåda längre än du tror! och grädda. Vi får mästerbagarens heta tips på hur man lyckas; hur man bakar bröd med stor smak och arom. Hemligheten är surdeg och långa jästider! Vi får veta hur vi hemma i vår egen ugn ska kunna få till lika goda bröd som proffsen gör i bagerier med stenugnar.
Precis som Jan Hedhs tidigare böcker vänder sig Bröd till både amatörer och proffs. Bröd är en pedagogisk och inspirerande, faktarik och hisnande vacker bok för alla som tycker om att baka.
Prisma 1 9789151842592 -
Perenner - våra trädgårdsväxter. Inspiration,...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 320 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Fint exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847719
- Titel
- Perenner : våra trädgårdsväxter
- Författare
- Hansson, Marie
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 270 mm
- Vikt
- 1318 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 1 000 bilder och 2 800 växtbeskrivningar gör Marie och Björn Hanssons perennbok till ett modernt och faktaspäckat referensverk. En ovärderlig inspirationskälla och handledning vid växtval till den egna trädgården.
Perenner - Våra trädgårdsväxter är en efterlängtad svensk sammanställning över våra perenner. Boken inleds med ett inspirationsfyllt avsnitt om användning och skötsel av perenner, följt av en fyllig uppslagsdel som utgör större delen av boken.
Till växtbeskrivningarna hör råd om bra samplanteringsväxter, skötsel och kort kulturhistoria om växtens namn, användning och introduktion i Sverige.
Perenner - Våra trädgårdsväxter är en vacker bok som kan användas på många sätt. Som idé- och inpirationskälla för växtval till den egna trädgården, men också som praktisk guide när man söker växter för en speciell plats i trädgården eller när man behöver tips om goda grannar i rabatten.
Ur innehållet:
PERENNERNA I TRÄDGÅRDEN
Lökväxter
Sommarblommor
Grönsaker
Gräs och bambu
Träd och buskar
Klätterväxter
Rosor
Prärieplantering
Naturalistisk plantering
Sumpparti
Krukodling
Grusträdgård
Kryddträdgården
Woodland
Stenparti
Torvparti
PLANTERING OCH SKÖTSEL
Jordmån
Förökning
Skadegörare
Utrustning
PERENNER A-Z
Uppslagsdel på ca 230 sidor med växtbeskrivningar
SNABBGUIDER
Listor på passande växter för olika jordmån, lägen, klimat etc
Prisma 1 9789151847719 -
På fest med the Sopranos : Carmela Sopranos b...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 208 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847030
- Titel
- På fest med the Sopranos : Carmela Sopranos bästa recept!
- Författare
- Allen Rucker - Michele Scicolone
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 858 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Hello and welcome to our exciting new book on entertaining and also, we hope, an entertaining book!”
Efter framgången med Sopranos kokbok är familjen tillbaka med På fest med Sopranos. Carmela bjuder på sina bästa festtips och en mängd härliga italienska recept.
Boken utkommer lagom till TV-seriens nystart hösten 2006!
Lika genomtänkt, lika dokumentärartad, lika vansinnigt kul som den första boken. Följ med på fest med Carmela & Tony!!
Klassiska och lättlagade italienska recept, presenteras tillsammans med alla frossande och njutande karaktärer från TV-serien.
Här finns maffiaklanens bästa recept för alla fester – graduation, holiday gatherings, poolside barbecues – tips om hur man planerar festen, drinkar, tilltugg och dekorationer.
Allt tryfferat med intervjuer med TV-personligheterna, såsom Arthur ”Artie” Bucco, ägare av restaurangen Nuovo Vesuvio, som tipsar om hur man planerar drinkar och servering av vin vid mottagningar och middagar eller vad man ska dricka till en Spaghetti Puttanesca.
Mitt i denna späckade fejkade dokumentär från maffiafamiljen i New Jersey återfinns, sida upp och sida ner, autentiska italienska recept. För vardag och fest, för buffé, stora middagar och romantiska träffar på tu man hand.
”If you’re not italian – fake it!”
Prisma 1 9789151847030 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151849898
- Titel
- Eat the meat
- Författare
- Borssén, Jonas
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 161 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 255 x 232 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen! Eat the Meat är boken som innehåller allt du behöver veta om riktigt bra kött. Jonas Borssén lär dig urskilja god kvalitet på nöt-, kalv-, lamm- och fläskkött och inte minst att omvandla dina nyvunna kunskaper i suveräna recept.
Mästerkocken Jonas visar vägen till den perfekta biffen och de godaste revbenen, men bjuder också på recept på mer ovanliga bitar som kalvbräss, lammlägg och flankstek.
Eat the Meat rymmer också matlagningstekniker och vilken metod som passar för respektive köttbit.
"Du kommer att steka, bräsera, koka och grilla som ett proffs. Den saken är biff!"
Boken innehåller också:
· Styckningsschema för nöt-, kalv-, lamm- och fläskkött
· 60 recept som spänner över klassiker, husmanskost och exotiska delikatesser
· Goda tillbehör och smarriga såser
· Förslag på andra köttbitar som du kan variera recepten med
· Rätt temperaturangivelser för kött
· Uppfödning, slakt och mörning av kött
· Inköpställen, gårdsbutiker och organisationer
Prisma 1 9789151849898 -
Baka nytt - ännu godare bröd utan gluten
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2015. 127 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785207
- Titel
- Baka nytt : ännu godare bröd utan gluten
- Författare
- Blohm, Maria
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Uppföljaren till storsäljande Nytt brödAldrig förr har det varit så enkelt och så gott att äta glutenfritt bröd! I Baka nytt delar Maria Blohm och Jessica Frej med sig av de allra senaste teknikerna och ingredienserna som gör det glutenfria brödet så saftigt och luftigt att det är omöjligt att skilja från ett traditionellt bakat bröd. Och precis som i tidigare böcker använder de sig enbart av rena råvaror som t ex potatismjöl, rismjöl och majsmjöl.Det främsta skälet att följa deras recept behöver dock inte vara att man har celiaki. Bröden smakar helt enkelt som riktigt gott bröd ska smaka!"Författarna har tidigare utkommit med Nytt bröd (2013), Nytt fikabröd (2014) och Laga nytt (2015).Sagt om Nytt fikabröd:Jessica Frej och Maria Blom har gjort det igen! Provlagat sig fram till en ny fantastisk kokbok enbart innehållandes glutenfria recept.() Resultatet är helt lysande! Tasteline.se
Massolit Förlag 1 9789187785207 -
En mammas överlevnadskokbok - enkla recept oc...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2022. 157 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113123769
- Titel
- En mammas överlevnadskokbok : enkla recept och genvägar i köket
- Författare
- Wallin, Vivi
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 227 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 481 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Är du ute efter gastronomiska matupplevelser i Michelin-klass? Rätter där ingredienslistan är lång som en segelmast och du behöver åka till en lokal marknad i norra Burundi för att få tag på specialingredienser? Jag är ledsen, men då är inte det här en bok för dig. Inte heller om du endast vill servera dina barn växtbaserad, ekologisk mat utan spår av tillsatser."I En mammas överlevnadskokbok har Vivi Wallin glatt och utan förbehåll gjort allt för att fuska ihop så enkla och minimalt tidskrävande vardagsrätter som möjligt. Hon har gjort sitt bästa för att nyttja mataffärernas enorma sortiment av färdiga kryddblandningar och såser, just för att du där hemma inte ska behöva ha tillgång till 118 ingredienser för att laga en middag. Tanken bakom flera av rätterna är att du ska kunna laga dem med ett barn på höften, andra ska du kunna servera på samma tid som det tar för dina barn att ropa ”Maaammmmmma jag är hungrig” från soffan.Här finns måltider som kan slängas ihop på några minuter eller som kräver extremt få ingredienser, och variationer på den vanligaste vardagsmaten. Två kapitel, Vivis favoriter och Knuts favoriter, bjuder på älsklingsrätter det är värt att krångla lite extra för. I boken finns också gott om tips på genvägar och humörhöjare när tiden är kort och pressen hög.I En mammas överlevnadskokbok hittar du helt enkelt rätter att alltid lyckas med, när du egentligen varken orkar eller hinner. Och som nästan alla barn tycker om!
Norstedts 1 9789113123769 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174245653
- Titel
- Grönsaksodling : för nybörjare
- Författare
- Israelsson, Lena
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 205 x 230 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 665 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grönsaksodling för nybörjare är Lena Israelssons älskade klassiker Grönsaksodling som fått nytt utseende och ny titel. Det handlar om att odla grönsaker: enkelt, ekologiskt och i liten skala. I behändiga pallkragar, högproduktiva odlingsbäddar och odlingsland eller i balja på balkongen.Fler och fler drömmer om att skörda frodiga sallatsblad och mjälla morötter i egen täppa. Här i Grönsaksodling för nybörjare får du hjälp och inspiration metodiskt och lustfyllt, från första spadtaget till skörden av läckra grönsaker av en av Sveriges mest uppskattade trädgårdsprofiler, författare till bland annat standardverket Handbok för köksträdgården och Gourmetträdgården. Vi är med andra ord i gott sällskap.Boken är lika enkel som odlingsmetoderna. Även om du aldrig hållit i en spade eller sått ett frö kommer du att vilja sätt i gång att odla.
Bonnier Fakta 9789174245653 -
Boken om motorcykeln - motorcykelns historia...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2012. 319 sidor.
Mycket gott skick. Inlagan i nyskick. Omslaget har lite små spår av hantering och i ovankant och högerkant lätt, lätt gulnat men inte mycket. Annars ser omslaget mycket bra ut. Se bild. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174015003
- Titel
- Boken om motorcykeln : motorcykelns historia i bilder
- Författare
- Jemima Dunne
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 319 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 260 x 309 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Motorcykelns historia i bilder.
Oavsett om du har mc-kort eller ej - detta är en bok som du kan dagdrömma i. Följ med på en fartfylld färd genom motorcykelns historia.
Här samlas över 1000 av världens mest kända motorcyklar från klassikerna till de allra senaste modellerna. Med andra ord är detta en guldgruva för alla motorcykelintresserade.
Boken tar upp människorna, maskinerna och de banbrytande teknologierna bakom de mest kända och legendariska modellerna. Historierna bakom ikoniska märken som Harley Davidson och Honda ges eget utrymme, liksom spännande tekniska detaljer som förstoras och granskas.
Titlar i denna serie:
Boken om bilen
Boken om motorcykeln
Tukan Förlag 1 9789174015003 -
Icons of Motorcycle Design
Inbunden bok. MC Collection. 1 uppl. 2009. 240 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Fint exemplar. Inlagan som ny. Omslaget bara mindre spår av hantering.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163301131
- Titel
- Icons of Motorcycle Design
- Författare
- Guy Fithen
- Förlag
- MC Collection Stockholm
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 300 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1800 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Lagom till motorcykelsäsongen lanseras boken Icons of Motorcycle Design. En konstbok som visar motorcykelns eleganta och komplexa design genom historien från 1900-talets början till idag.
Icons of Motorcycle Design visar bilder från motorcykelfantasterna Christer R Christenssons och Ove Johanssons personliga motorcykelsamlingar.
För mig är motorcykeln minst lika mycket ett design- och konstföremål som en maskin och ett fordon, och det vill vi visa med boken. Jag vill att läsaren ska få möjlighet att se motorcyklarna som konst- och designföremål. Idén till utställningen fick jag i samband med besök på Guggenheims specialutställning The Art of the Motorcycle i slutet av 1990-talet, säger Christer R Christensson.
Ralf Turanders vackra fotografier ger läsaren möjlighet att i närbild studera motorcykelns uppbyggnad, och hur varje enskild detalj medverkar till att skapa en fulländad helhet. Manusförfattaren Guy Fithens engelska text berättar om utvecklingen av motorcyklar med fokus på tekniska innovationer och design, och ger en spännande och intressant bakgrund till bilderna. Boken är formgiven av Göran Dyhlén.
1957 köpte Christer R Christensson sin första motorcykel - en Husqvarna Silverpil. 1986 började han bygga upp sin samling, och har sedan dess köpt motorcyklar tillverkade från år 1905 och framåt. Motorcyklarna är antingen nya exemplar eller gamla som han sedan omsorgsfullt låtit restaurerat med hjälp av historikern och restaureraren Ove Johansson.
Samlingen består av över 100 helt unika motorcyklar från olika epoker och delar av världen, och jag tror att det är många som är intresserade. Det finns ett stort motorcykelintresse i Sverige. Med boken hoppas jag att motorcyklarnas konstnärliga värden ska nå en ny och bredare publik, säger Christer.
Med sina vackra och detaljerade fotografier med ackompanjerande text visar den 240-sidor tjocka boken motorcykeln som designobjekt och kulturbärare under 100 år.
Boken visar motorcykeln och dess historia på ett helt nytt sätt. Alla som är intresserade av konst och design kan hitta något av intresse i den, säger Christer R Christensson.
MC Collection 1 9789163301131 -
Historien om Harley-Davidson i Sverige
Häftad bok. Ordfront Galago. 1 uppl. 1998. 207 sidor.
Nyskick. SIGNERAD av författaren Bengt Aronsson. Första upplagan och första tryckningen 1988.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189248014
- Titel
- Historien om HarleyDavidson i Sverige
- Författare
- Bengt Aronsson
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 215 x 265 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 1024 g
- Språk
- Svenska
Ordfront Galago 1 9789189248014 -
Äventyrens sport 9 - Det var tider, det…
Inbunden bok. Miniförlaget. 1993. 432 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Namnad. Signerad av författaren, se bild. Annars är boken i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197015417
- Titel
- Äventyrens sport
- Författare
- Strömberg, Martin
- Utgivningsår
- 1993
- Omfång
- 432 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
Miniförlaget 9789197015417 -
Saab 900 (okt 1993 till 1998) - Gör-det-själv...
Inbunden bok. Haynes Publ. nordiska AB. 1999.
Gott skick. Bara mindre spår av hantering.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781859605325
- Titel
- Saab 900 : [okt 1993 till 1998] : gör-det-själv handbok
- Författare
- Legg, A. K. - Drayton, Spencer
- Förlag
- Sparkford : Haynes Publ. ; Uppsala : Haynes Publ. nordiska AB
- Språk
- Svenska
Haynes Publ. nordiska AB 9781859605325 -
Ett vin blir till : arbetet i vingården och i...
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2009. 295 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173312707
- Titel
- Ett vin blir till : arbetet i vingården och i vinkällaren
- Författare
- Karlsson, Britt
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 295 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 246 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 943 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den första utförliga och kunniga boken om hur vin blir till. 80% av ett vins kvalitet bestäms redan i vingården, hävdar vissa producenter. Att skörda fina druvor är viktigt, naturligtvis. Under senare decennier har arbetet i jäshallarna moderniserats med ny teknik och nya uppfinningar. Det finns fler möjligheter vid själva vinifikationen.
Alla är idag överens om kvalitetens betydelse, medan metoderna diskuteras. Vinframställning är reglerad i lag, även om bestämmelserna varierar i stränghet.
Informativt beskrivs, diskuteras och analyseras här vinarbetet, indelat i avdelningarna Vingården och Vinkällaren. Britt och Per Karlsson besöker, samtalar och intervjuar inblandade producenter i olika led. Tonvikten ligger i Frankrike, men de studerar i både övriga Europa och i Nya vinvärlden.
Författaren och fotografen arbetar själva med vin och vininformation på heltid, de är bosatta i Paris. Britt Karlsson är också domare i vinjuries på olika håll i världen. Båda medverkar i den stora boken Languedoc (2007).
Carlsson 1 9789173312707 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127134614
- Titel
- Franska bakverk
- Författare
- Mia Öhrn
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ta en titt i den här boken! Duktiga Mia Öhrn har tagit sig an franska bakverk och försvenskat och förenklat dem - så nu är det fritt fram!"
Elle Mat & Vin
"Det kan vara den finaste bok jag har sett."
Emmas Vintage
"Vinterns finaste kokbok."
Femina
Följ med på en lustfylld utflykt till de franska sötsakernas värld! Franska bakverk betraktas av många som avancerade och lite otillgängliga. Mia Öhrn anpassar bakverken till svenska förhållanden och förenklar recepten, men nallar för den sakens skull vare sig på smak eller på kvalité.
I boken finns ca 50 recept på alla sorters bakverk. Vetebröd och smördegsbakverk, t ex Briocher en sorts lyxigt vetebröd som innehåller mer smör och ägg än en vanlig svensk bulle. Småkakor och mjuka kakor, t ex Madeleinekakor små mjuka snäckliknande kakor som i sin konsistens påminner lite om muffins. Bakelser, tårtor och pajer t ex klassisk Tarte tatin som gräddas uppochner i gjutjärnspanna. Desserter som t ex Petit pots de crème små läckra puddingar som gräddas i ugnen. Här finns också recept på godis och petit fourer.
Känslan i boken är rustik med en blandning av franskt lanthem och bistro och receptbilderna varvas med miljöbilder från Frankrike.
Mia Öhrn är bagare och matskribent med erfarenhet från bland annat Grand Hôtel Stockholm. Hon har skrivit flera böcker om bakning, bl.a. Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk, Sockerkakor, Klassiska kakor på nytt vis, Guide till Stockholms sommarkaféer och Semlor.
"Sugen på att ge dig på klassiker som makroner, croissanter, eclairer och florentiner, men inte vågar? Ta en titt i den här boken! Duktiga Mia Öhrn har tagit sig an franska bakverk och försvenskat och förenklat dem - så nu är det fritt fram!"
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
"Nu har Mia gett ut boken Franska Bakverk som seriöst är hennes absolut bästa och snyggaste bok någonsin. Om du vill ha en fransk bakbibel är det den här du ska köpa. På riktigt."
Mattias Kristiansson, Bake My day
"Mia Öhrns Franska bakverk (Natur & Kultur) är en bakbok lika vacker som användbar."
Ica-Kuriren
"Jag provade mördegskakorna, gjorde dubbel sats och de tog slut direkt."
Kristina Palmenäs, Hemmets Veckotidning
Sugen på att ge dig på klassiker som makroner, croissanter, eclairer och florentiner, men inte vågar? Ta en titt i den här boken! Duktiga Mia Öhrn har tagit sig an franska bakverk och försvenskat och förenklat dem - så nu är det fritt fram!Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127134614 -
Vinterns goda ting - Maten, Julen, Blommorna
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1995. 200 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134515598
- Titel
- Vinterns goda ting
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 238 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 945 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinterns goda ting är både en kokbok, en julbok och en blomsterbok. Här finns många goda och inspirerande idéer för hela vinterhalvåret.Recepten handlar om höstens äppelskörd, middagar i allhelgona, sköna vinterfrukostar, nyårsfesten och den spännande gröna maten. Dessertkapitlet är ovanligt stort med läckra efterrätter av många olika slag.Julen har självklart fått en stor plats i den här vinterboken. Här finns vackra dekorationer, historia om traditionerna, recepten till traditionell julmat men även till ett lite annorlunda julbord, till konfekten och pepparkakshuset.Härliga blomsterarrangemang, doftande potpurrier och annorlunda kransar, stiliga dekorbröd, marmelader, inläggningar och brännvinskryddning är andra exempel på bokens rika innehåll.Anna Bergenström har skrivit om maten, Fanny Bergenström om bland annat växter och juldekorationer. Nisse Peterson har tagit de stämningsfulla fotografierna.
Albert Bonniers Förlag 9789134515598 -
Tretti knyck! - mopeden i Sverige
Inbunden bok. Byggförlaget. 2 uppl. 2001. 144 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179882242
- Titel
- Tretti knyck! : mopeden i Sverige
- Författare
- Claes Johansson
- Förlag
- *Byggförlaget
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 666 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den 1 juli 1952 förändrades vårt land för alltid. Lagen om moped infördes. Handlarna gnuggade händer och i 15-åriga pubertetshjärnor steg bruset. Smattra fram i tretti knyck utan vare sig körkort, försäkring eller skatt - framtiden var redan här! 50 000 mopeder gick åt i ett nafs och sedan bara ökade lavinen.
Hårt drabbad blev den unge Claes Johansson, som en välsignad dag 1982 äntligen fick gränsla sin första moped utan att bryta mot lagen. I den här
boken snokar han upp hela fenomenet, från de första spattiga påhängarna till de mest genomdesignade fartvidundren.
Byggförlaget 2 9789179882242 -
Volvo V70 & S80 - Gör-det-själv handbok
Inbunden bok. Haynes Nordiska AB. 2006.
Mycket gott skick. Fint exemplar. Inlagan som ny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781844253708
- Titel
- Volvo V70 & S80 : Gör-det-själv handbok
- Författare
- Randall, Martynn
- Förlag
- Sparkford : Haynes ; Uppsala : Haynes Nordiska AB
- Utgivningsår
- 2006
- Språk
- Svenska
Haynes Nordiska AB 9781844253708 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789187004148
- Titel
- Svensk motorcykelhistoria och 125 svenska mc-märken
- Författare
- Ekström, Gert - Delér, Sven Eric
- Förlag
- Hudiksvall : Winberg
- Språk
- Svenska
Winbergs 9789187004148 -
Cook It Raw
Inbunden bok. Phaidon. 2013. 208 sidor.
Nära nyskick. På engelska. Mycket fint exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780714865492
- Titel
- Cook it raw
- Författare
- Porcelli, Alessandro
- Förlag
- London ; New York : Phaidon
- Utgivningsår
- 2013
- Språk
- English
- Baksidestext
- Cook it Raw tells the story of an exciting collection of avant garde chefs who come together to create unique dining experiences that explore and question social, cultural and environmental issues. Held initially in Copenhagen to mark the 2009 climate change summit the first 'Raw' dinner challenged the chefs to examine the issue of sustainability. As the events have developed so too have the issues, themes and general philosophy of the group. Winter and the question of creativity (Collio-Italy), the Wilderness and culinary comradeship (Lapland) and tradition and the artisan (Iskikawa-Japan) have all been explored on the plate by the likes of Rene Redzepi, Albert Adria, Alex Atala, Daniel Patterson, Magnus Nilsson, Inaki Aizparte, Massimo Bottura and Claude Bosi. Normally reserved for a select number of diners this book reveals for the very first time the 'Raw' collective's philosophy and creative endeavors. With contributions from leading food writers and 'Raw' supporters such as Antony Bourdain, Jeffrey Steingarten and Andrea Petrini; plus, over 400 behind-the-scenes images of the events and an inspiring collection of the chefs' own 'Raw' recipes, notes and anecdotes - Cook it Raw is an exclusive window into the world's most progressive culinary collective--Provided by publisher.
Phaidon 9780714865492 -
Old World Italian - Recipes & secrets from ou...
Inbunden bok. Clarkson Potter. 2020. 304 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781984823595
- Titel
- Old World Italian
- Författare
- Thorisson, Mimi
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 304 sidor
- Språk
- English
- Baksidestext
- Mimi explores the beautiful coasts and countrysides of Italy in this lavishly photographed cookbook featuring simple, authentic recipes inspired by the country's devoted producers and rich food heritage. Beloved for her gorgeous cookbooks A Kitchen in France and French Country Cooking, Mimi Thorisson, along with her lively family and smooth fox terriers in tow, immersed readers in the warmth of their convivial lives in rural France. In their newest cookbook, the Thorissons pause their lives in the idyllic French countryside to start a new adventure in Italy and satisfy their endless curiosity and passion for the magic of Italian cooking. Old World Italian captures their journey and the culinary treasures they discovered. From Tuscany to Umbria to Naples and more, Mimi dives into Italy's diverse regional cuisines and shares 100 recipes for authentic, classic dishes, enriched by conversations with devoted local food experts who share their timeworn techniques and stories. You'll indulge in dishes culled from across the country, such as plump agnolotti bathed in sage and butter from the north, the tomato-rich ragus and pastas of the southwest, and the multifaceted, seafood-laden cuisine of Sicily. The mysteries of Italian food culture will unravel as you learn to execute a perfect Neapolitan-style pizza at home or make the most sublime yet elemental cacio e pepe. Full of local color, history, and culture, plus evocative, sumptuous photography shot by Mimi's husband, Oddur Thorisson, Old World Italian transports you to a seat at the family's table in Italy, where you may never want to leave.
Clarkson Potter 9781984823595 -
Food Pharmacy : en berättelse om tarmfloror,...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 184 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245684
- Titel
- Food Pharmacy : en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat
- Författare
- Nertby Aurell, Lina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 707 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att leva ett så friskt liv som möjligt är till stor del kopplat till vad du äter. Bloggen Food Pharmacy, som drivs av Mia Clase och Lina Nertby Aurell, handlar om just detta. Det här är den populära boken Food Pharmacy i mjukbandsformat om hur du äter den mest hälsosamma och antiinflammatoriska maten, och allt serveras med en rejäl portion humor.Det här är en berättelse om inflammation, tarmfloror, onda och goda bakterier, vetenskapliga studier, hypokondri, metaanalyser, gurkmeja och antiinflammatorisk mat – dessutom förklarat på ett mer lättillgängligt sätt än du någonsin kunnat ana. Självklart med recept och fakta om de antiinflammatoriska hjältarna i köket – som du snart inte kommer att kunna vara utan.All fakta är väl underbyggd genom professor Stig Bengmark, f.d. chefskirurg och klinikchef på Lunds universitet, med över 30 års erfarenhet av forskning på magens bakterier och hur maten vi äter påverkar kroppen. Han menar att alla kroniska sjukdomar har en och samma orsak – ett uttröttat immunförsvar orsakat av kronisk inflammation. Därför ville Mia och Lina ta reda på hur man kan leva så antiinflammatoriskt som möjligt. Det kommer du också vilja.
Bonnier Fakta 9789174245684
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn