Bonniers kokbok (Jubileumsutgåva)
Inbundna böcker. Bonnier Fakta. 2010. 678 sidor.
I år är det precis femtio år sedan Bonniers kokbok utkom för allra första gången. Den gången var det tre huvudredaktörer som stod bakom kokboken: källarmästaren Tore Wretman, chef för Riche, Stallmästaregården och Operakällaren; matjournalisten Pernilla Tunberger, verksam vid Dagens Nyheter och flitig kokboksförfattare; och matskribenten Margit Engnes.Jubileumsutgåvan av Bonniers kokbok är en faksimil – det vill säga en avfotografering av bokens första utgåva från 1960. 3000 recept på både husmanskost och festmat, rikt illustrerad med tidstypiska fotografier och teckningar från 1960-talet gör detta till en kulinarisk skattkammare och en makalös present till alla matintresserade.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789174241273
- Titel
- Bonniers kokbok (Jubileumsutgåva)
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 678 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 278 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 2735 g
- Språk
- Svenska