-
Americana
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2023. 192 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Americana handlar inte nödvändigtvis om det verkliga USA utan mer om vår gemensamma dröm om landet. Det är en bok för dig som drömt om Farmor Ankas perfekta äppelpaj-slajsar sen du var barn, följde Sopranos mest på grund av Carmelas läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127184725
- Titel
- Americana
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 267 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 916 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Americana handlar inte nödvändigtvis om det verkliga USA utan mer om vår gemensamma dröm om landet. Det är en bok för dig som drömt om Farmor Ankas perfekta äppelpaj-slajsar sen du var barn, följde Sopranos mest på grund av Carmelas zitigratänger och inte skäms ett dugg för att du föredrar mac & cheese framför cacio e pepe.
I ett 70-tal recept lär du dig laga allt från perfekt fluffiga pannkakor till Louisianas mystiska, magiska gumbo. Du lär dig också varför du alltid ska beställa din paj à la mode, hur du får till både vågiga OCH helt raka baconskivor, och du får en skakande inblick i frukostgranolans mörka historia. Men mest är boken en kärleksförklaring till landet där världens alla kulturer en gång samlades och gav resten av världen en enorm, gemensam. För även om allt som kommer från Amerika inte är bra, så kommer allt som är bra från Amerika. Maten, musiken, spriten, romantiken.
Jonas Cramby är journalist och författare. Han har skrivit åtta hyllade kokböcker översatta till ett tiotal språk.
.........................................
Med kokboken Americana försvarar och förklarar Jonas Cramby sin kärlek till den amerikanska matkulturen.
Filter
Det här receptet blev exakt så som dom som jag åt i USA. … Det var verkligen som att tas tillbaka den till där dinern i Carolina nånstans. Det är det första amerikanska pannkaksreceptet som stämmer.
Nina Frogneborn, Meny i P1
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127184725 -
Kålkokbok
Inbunden bok. Bookmark Förlag. 2023.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// En kokbok som sätter kål på kartan
Kål har gjort en stor comeback tack vare sina fantastiska egenskaper. Den är billig, god och inte minst nyttig. Det är helt enkelt en råvara med oändliga möjligheter.
I Kålkokbok hittar d läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189393837
- Titel
- Kålkokbok
- Författare
- Bergström, Pelle
- Förlag
- Bookmark Förlag
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 200 x 255 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 888 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kål är billigt, gott och inte minst nyttigt. I den här kokboken finns aptitretande och kreativa kålrecept från hela världen.
Bookmark Förlag 9789189393837 -
Tryffelfeber : bland matnördar, maffia och mi...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2023. 294 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Denna bok handlar om tryffel. Men den handlar också om upptrissade auktioner och smutsiga pengar, påkostade festivaler och våldsamma uppgörelser. Och stora matupplevelser förstås. Boken följer tryffelåret och tar sin utgångspunkt i d läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113121925
- Titel
- Tryffelfeber : bland matnördar, maffia och miljardärer
- Författare
- Ekholm, Steven
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 294 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 235 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Denna bok handlar om tryffel. Men den handlar också om upptrissade auktioner och smutsiga pengar, påkostade festivaler och våldsamma uppgörelser. Och stora matupplevelser förstås. Boken följer tryffelåret och tar sin utgångspunkt i de sensationella fynden av tryffel på Gotland, som Christina Wedén arbetade med som doktorand. Vi åker sedan ut i världen, till tryffelhubbar i Frankrike och Italien och till framtida centra för denna ädla knöl i Serbien, västra Australien och amerikanska Oregon. Vi återvänder sedan till den gotländska mylla där allt − åtminstone ur svensk synvinkel − började.
Det är författaren och gourmanden Steven Ekholm som är bokens jag på denna upptäcktsfärd, och Christina Wedén experten vid hans sida. Tillsammans blottlägger de en spännande industri, och följer de kulturhistoriska trådarna hundratals år tillbaka i tiden. På jakt efter tryffelns nirvana, en flyktig doft som kanske aldrig lämnar en.Som en bakomliggande fond ligger hela tiden spänningen mellan vad som syns och vad som är, vad något kallas och vad det heter. Samt det faktum att det som de flesta av oss känner som tryffelsmak, har väldigt lite med tryffel att göra.
Norstedts 1 9789113121925 -
En sötare vinter
Inbunden bok. Bokförlaget Polaris. 2023. 142 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Ny bok av älskade bakprofilen Camilla Hamid, som vill få oss att omfamna vintern och maximera njutningen
Under årets kallaste och mörkaste tid finns det få saker som ger så mycket ljus och glädje som hemgjort godis, kryddiga bak läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177959748
- Titel
- En sötare vinter
- Författare
- Hamid, Camilla
- Förlag
- Bokförlaget Polaris
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 258 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 731 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ny bok av älskade bakprofilen Camilla HamidUnder årets kallaste och mörkaste tid finns det få saker som ger så mycket ljus och glädje som hemgjort godis, kryddiga bakverk och vackra efterrätter. I boken En sötare vinter bjuder Camilla Hamid på en massa läckerheter som du kan njuta av under vinterhalvåret (och resten av året också, förstås).
Bokförlaget Polaris 9789177959748 -
Fredagsdrinken : Ni kanske undrar vad Fredags...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2023. 138 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Magnus Ugglas "Fredagsdrinken" har varit ett fenomen på sociala medier i många år, och är en självklar start på helgen för många. I den här boken har vi samlat de allra bästa − och ibland överraskande − drinkarna, från givna klassike läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113131610
- Titel
- Fredagsdrinken : ni kanske undrar vad fredagsdrinken är?
- Författare
- Uggla, Magnus
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 138 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 521 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Magnus Ugglas "Fredagsdrinken" har varit ett fenomen på sociala medier i många år, och är en självklar start på helgen för många. I den här boken har vi samlat de allra bästa − och ibland överraskande − drinkarna, från givna klassiker till nya favoriter. Fredagsdrinken bjuder på recept, tips och några personliga betraktelser av Magnus Uggla själv. Inget är svårt, det mesta är gott och alltihop får fredagskänslan att gå i taket. Skål!
Norstedts 1 9789113131610 -
Baka julens goda : godis, desserter, bakverk,...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2023. 112 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Godis, desserter, bakverk, bröd & juliga drinkar!
Ingen jul utan julbak! Här bjuder Katarina Kling på över femtio juliga recept – alltifrån läckra desserter, fantasifullt julgodis, mättande bröd och läskande drinkar. Vad sägs om g läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155272333
- Titel
- Baka julens goda : godis, desserter, bakverk, bröd & juliga drinkar
- Författare
- Kling, Katarina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 446 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Godis, desserter, bakverk, bröd & juliga drinkar!Ingen jul utan julbak! Här bjuder Katarina Kling på över femtio juliga recept – alltifrån läckra desserter, fantasifullt julgodis, mättande bröd och läskande drinkar. Vad sägs om glöggkokta päron med mandelgrädde, skumgranar, saffranssnittar med apelsin, franskt kryddbröd och polkagrismojito? Eller varför inte duka gottebordet med klassisk knäck, mormors julkarameller, len apelsinmousse och förtjusande ingefärskakor? Här hittar du garanterat nya julfavoriter som kommer älskas av både släkt och vänner!Katarina Kling är mat- och bakkreatör och driver den populära matbloggen KlingsKitchen. Hon har tidigare givit ut boken Soppa, bröd, röror och andra smårätter."En lustfylld inspirationskälla med både uppdaterade klassiker som mjuk pepparkaka med tosca, och nyskapande recept som Popcornfudge och Julsangria." Betyg: 4 av 5 (Mycket bra).Ur BTJ-häftet 19, 2023. Lektör: Kristina Rydälv Kåreby.
Bokförlaget Semic 9789155272333 -
Glutenfritt : En bakbok för hela familjen
Inbunden bok. Vibery Press. 1 uppl. 2023. 100 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// År 2005 fick författaren Martin Svensson reda på att hans son Colin hade celiaki (glutenallergi). Det innebar en stor omställning för familjen och det visade sig snart att det rådande utbudet var ett av hindren. Det glutenfria brödet läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189812574
- Titel
- Glutenfritt : En bakbok för hela familjen
- Författare
- Svensson, Martin
- Förlag
- Vibery Press
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 100 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 178 x 248 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 444 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Författaren Martin Svensson fick reda på att hans son Colin hade celiaki (glutenallergi). Det innebar en stor omställning för familjen och det visade sig snart att det rådande utbudet var ett av hindren. Därför lärde sig Martin att baka eget glutenfritt bröd. Det visade sig vara både roligare och lättare än han trott, och resultat blev så gott att hela familjen idag äter hembakt bröd utan gluten.
Vibery Press 1 9789189812574 -
Världens whisky
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2023. 231 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Varför blev ett totalförbud för alkohol språngbrädan för skotsk whisky i USA? Hur kunde en tv-serie skapa problem för japanska whiskytillverkare? Varför är Indien världens största whiskyproducent? Är det ok att använda fårbajs för at läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180378970
- Titel
- Världens whisky
- Författare
- Rönde, Ingvar
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 231 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 259 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 984 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För några decennier sedan kunde de whiskyproducerande länderna räknas på ena handens fingrar. Världens populäraste sprit tillverkas idag i nästan hundra länder och det säljs fler än 5 miljarder flaskor om året. Följ med på en resa som berättar historien om hur whiskyn erövrade världen, länderna och destillerierna som leder utvecklingen och hur olika vi njuter av whisky beroende på var vi bor.
Tukan Förlag 1 9789180378970 -
Ris
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2023. 252 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt.
Beroende på vilken sort du använder får du olika typer läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127184879
- Titel
- Ris
- Författare
- Nilsson, Tove
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 248 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 268 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1112 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En kokbok som borde finnas i alla kök.
Allers
Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt.
Beroende på vilken sort du använder får du olika typer av smakupplevelse – det kan vara sticky, krämigt, luftigt, krispigt, nötigt, parfymerat eller klibbigt. Dessutom tar riset upp smak av både kryddor och buljong på ett unikt sätt under tillagningen.
Runt om i världens alla kök hittar du olika typer av ris. Basmati, jasmin, sticky rice, rundkornigt, arborio, carnaroli, bomba, svart, brunt och rött ris. Under många år har de stora risfälten massproducerat ris, men på senare tid har små regenerativa risodlare börjat tänka om och man försöker nu hitta nya lösningar för att minska klimatpåverkan och lyfta smaken och de uråldriga kultursorterna.
I boken kan du läsa om olika typer av rissorter som finns i världen, odling, historia och om en resa till risodlingar i norra Italien. Bokens 90-tal recept bygger alla på ris. Inget ris – ingen rätt.
Tove Nilsson har tidigare gett ut Ramen, Thai hemma, Ägg – recept & teknik och Soda, lemonad & snacks. Förutom att skriva kokböcker arbetar hon som matstylist och kock i TV4:s Nyhetsmorgon. Tove driver också den uppskattade mat- och odlingspodden Jordkommissionen med kollegan Lotta Lundgren.
...................................
fantastisk djupdykning i risrätter från hela världen.
VEGO
Tove Nilsson är tillbaka med en ny gastronomisk djupdykning och denna gång är det ris som står i fokus, både bildligt och bokstavligt talat.
Nöjesguiden
Alla recept har tydliga tillagningsanvisningar och åtföljs av personliga tips och introduktioner till rätten. (...) Ris är en inspirerande kokbok med genomarbetade recept där man även förstår hur viktig råvaran är för stora delar av jordens befolkning eftersom recepten har så många olika kulturella influenser.
BTJ
... bokens 90 recept är en resa att minnas och ha till hands. Extra plus i kanten för den alltid eminente Roland Perssons inbjudande bildvärld.
Gourmet
Det är en oerhörd bok.
Martina Thun, RIX FM
I boken Ris har Tove Nilsson samlat all kunskap och de bästa tipsen och recepten som får dig att njuta av ris på nya vis.
Matmagasinet
Vinnare i kategorin Bästa foto i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127184879 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSemic 9155212441
-
Matbröd : Från nattjästa rågfrallor till tunn...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2023. 112 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Bröd är alltid godast när det är hembakat!
I den här boken delar Victoria Willén med sig av massor av härliga recept på matbröd som förgyller alla måltider, både till vardag och fest. Baka och bjud på fluffiga ostfrallor, nattjäst läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155272340
- Titel
- Matbröd : från nattjästa rågfrallor till tunnbröd, lyxiga tekakor och himmelska lantbröd
- Författare
- Willén, Victoria
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 248 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 451 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bröd är alltid godast när det är hembakat!I den här boken delar Victoria Willén med sig av massor av härliga recept på matbröd som förgyller alla måltider, både till vardag och fest. Baka och bjud på fluffiga ostfrallor, nattjästa bagels, ciabatta och havsbaguetter, eller varför inte himmelska scones smaksatta med blåbär eller jordgubbar? Och det behöver inte vara tidskrävande med nybakat bröd på morgonen – här finner du många recept där degen jäser under natten, så att du med minimal ansträngning kan njuta av rykande färskt bröd till frukost. Lyxigt, gott och enkelt!Victoria Willén driver sedan 2010 mat- och bakbloggen Victorias provkök där devisen är att alla ska finna glädjen i att vara i köket. Matbröd – från nattjästa rågfrallor till tunnbröd, lyxiga tekakor och himmelska lantbröd är hennes första bok.
Bokförlaget Semic 9789155272340 -
I magen på en jägare
Inbunden bok. Mondial. 2023.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// I magen på en jägare ger dig massvis med recept där det vilda köttet står i fokus. Med influenser från världens alla hörn och recept för många olika typer av vilt, från dovhjort till hare och fasan, finns här något för alla. Danyel o läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180022125
- Titel
- I magen på en jägare : konsten att jaga och laga vilt
- Författare
- Couet, Danyel
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 200 x 270 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 889 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Vår önskan med den här boken är att fler upptäcker det fantastiska viltköttet. Med våra texter och recept vill vi ge människor en sundare, mer balanserad, och ja ... ärligare bild av viltet och jakten, som är det absolut bästa vi vet.«I magen på en jägare ger dig massvis med recept där det vilda köttet står i fokus. Med influenser från världens alla hörn och recept för många olika typer av vilt, från dovhjort till hare och fasan, finns här något för alla. Danyel och Lubbes personliga tilltal och generöst förklarande texter om jakt och djur bjuder in både dig som redan är övertygad om det vilda köttets förträfflighet, dig som aldrig någonsin vågat smaka på viltkött och dig som bara råkar ha ett halvt rådjur i frysen som du inte vet vad du ska göra av.*Lubbe Garell är yrkesjägare och fotograf. Danyel Couet är prisbelönt kock och krögare. Tillsammans driver de Youtube-kanalen Shots & Pots, där deras filmer om jakt och matlagning fått mycket uppmärksamhet för sitt ärliga och roliga tilltal.
Mondial 9789180022125 -
Portionen under tian : äta ute
Inbunden bok. Ordfront förlag. 2023. 123 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// ATT ÄTA UTE är ett fantastiskt sätt att umgås. Särskilt om man med äta ute menar att äta sin middag ute i naturen. Med en knytis-picknick eller en enkel måltid som lagas på plats har alla råd att vara med! Det är också ett fantastisk läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177753797
- Titel
- Portionen under tian : äta ute
- Författare
- Olvenmark, Hanna
- Förlag
- Ordfront förlag
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 178 x 210 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 313 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ATT ÄTA UTE är ett fantastiskt sätt att umgås. Särskilt om man med äta ute menar att äta sin middag ute i naturen. Med en knytis-picknick eller en enkel måltid som lagas på plats har alla råd att vara med. Portionen under tian: Äta ute är en bok för dig som längtar efter att komma ut i naturen till vardags. Förutom recept innehåller den också inspiration och tips.
Ordfront förlag 9789177753797 -
Middag allt i ett – panna, plåt, form och gry...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2023. 112 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Enkelt, snabbt och jättegott – smarta recept för vardag och fest!
Med få råvaror och smartsäkra recept – som går att göra i en panna, plåt, form eller gryta – gör den här boken livet lite enklare! Här lagar du mat inspirerad från läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155272364
- Titel
- Middag allt i ett : panna, plåt, form och gryta
- Författare
- Zihammou, Maria
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En riktigt trevlig, bra och användbar kokbok." Betyg - 4 Mycket bra. Ur BTJ-häftet nr 17, 2023 Lektör: Erika Storme MartingerEnkelt, snabbt och jättegott – smarta recept för vardag och fest!Med få råvaror och smartsäkra recept – som går att göra i en panna, plåt, form eller gryta – gör den här boken livet lite enklare! Här lagar du mat inspirerad från hela världen, vad sägs om marockanska köttbullar, ugnsbakade grönsaker med kikärtor, pasta med säsongens grönsaker, linsragu, mustiga soppor eller ugnsbakad fisk och kyckling med harissa och medelhavsgrönsaker? Överraska dig själv och familjen med nya och lättlagade rätter med mycket smak och få ingredienser.Med mångkulturella Maria Zihammous prisvinnande kokböcker gör du enkelt härliga matresor i ditt kök oavsett om det är en måndag eller helg. Middag allt i ett är Marias åttonde kokbok.
Bokförlaget Semic 9789155272364 -
Köksalmanack 2024
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2023.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Vad ska vi äta till middag? Köksalmanack har alltid svaret! Förslag på årets alla måltider med hundratals läckra och lättlagade recept. Dessutom inspirerande krönikor av välkända matpersonligheter, artiklar och gott om plats för egna läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155272289
- Titel
- Köksalmanack 2024
- Författare
- Bokförlaget Semic
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2023
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 238 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad ska vi äta till middag? Köksalmanack har alltid svaret! Förslag på årets alla måltider med hundratals läckra och lättlagade recept. Dessutom inspirerande krönikor av välkända matpersonligheter, artiklar och gott om plats för egna anteckningar! Njut av inspirerande recept och fantastiska foton! Nya, välsmakande och enkla recept på vardagsmat, festmat och säsongsanpassade matsedlar. Den oumbärliga, bästa och mest pålitliga inspirationskällan i köket! Stor samlarglädje i över 90 år!
Bokförlaget Semic 9789155272289 -
Världens vego från Slottsträdgården Ulriksdal
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2023. 125 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Slottsträdgården Ulriksdal utanför Stockholm är en oas för alla som älskar trädgård, inredning och god design, och varje vardag står en överdådig vegetarisk buffé uppdukad i Trädgårdscaféet. Hit kommer såväl småbarnsfamiljer, tonårin läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155272357
- Titel
- Världens vego från Slottsträdgården Ulriksdal
- Författare
- Nordgren, Katarina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 231 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Slottsträdgården Ulriksdal utanför Stockholm är en oas för alla som älskar trädgård, inredning och god design, och varje vardag står en överdådig vegetarisk buffé uppdukad i Trädgårdscaféet. Hit kommer såväl småbarnsfamiljer, tonåringar och gamla, veganer såväl som icke-vegetarianer för att njuta av soppor, sallader och varmrätter, skapade av Trädgårdscaféets kreativa kockar. Allt lagat av säsongens råvaror och med influenser från världens alla hörn.Nu kan du njuta av den populära vegomaten hemma i köket. Här finns allt från smårätter, soppor, och sallader till varmrätter och desserter. Vad sägs om papa a la huancaina, kassavarot på krispig salladsbädd, gräddig paprikasoppa och tre sorters hummus? Eller varför inte bjuda vännerna på en härlig trerättersmeny med päronsallad, färsgryta med svartkål och nordisk tiramisu.Boken innehåller cirka 75 recept som passar både vardag och fest och blir det rester över är maten lika god att packa ner i lunchlådan till dagen efter.Det här är skribenten Katarina Nordgrens och fotograf Tomas Södergrens femte kokbok i samarbete med kockarna på Trädgårdscaféet där varje vegorätt presenteras med inspirerande och vackra bilder.
Bokförlaget Semic 9789155272357 -
Grovt bröd
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2023. 160 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Grovt bröd är Maria Blohms nya brödbok som riktar sig till dig som vill ha gott bröd varje dag.
Boken innehåller riktigt grova bröd som danskt rågbröd och pumpernickel, men även halvgrova bröd som går att rosta och smaksatta bröd läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180379519
- Titel
- Grovt bröd
- Författare
- Blohm, Maria
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 233 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 696 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grovt bröd är Maria Blohms nya brödbok som riktar sig till dig som vill ha gott bröd varje dag. Boken innehåller riktigt grova bröd som danskt rågbröd och pumpernickel, men även halvgrova bröd som går att rosta och smaksatta bröd som pestobröd och tomatfocaccia. Grovt bröd ger dig vardagsbröd och festbröd, bröd till soppa och buffé, alla med mer eller mindre fullkorn.
Tukan Förlag 1 9789180379519 -
Masala mama : en introduktion till det bengal...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2023. 169 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Curry! Ni äter väl mycket curry?
Det är en fråga jag fick under min uppväxt i Sverige, och jag svarade något förvirrat nej - för den gräddbaserade ljusa curryn i skolan var något helt annat än de rätter jag åt hemma. Nu 20 år sena läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127181281
- Titel
- Masala mama : en introduktion till det bengaliska köket
- Författare
- Qadery, Rizwan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 187 x 247 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 696 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i kategorin Etniska kokböcker i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023.
Curry! Ni äter väl mycket curry?
Det är en fråga jag fick under min uppväxt i Sverige, och jag svarade något förvirrat nej – för den gräddbaserade ljusa curryn i skolan var något helt annat än de rätter jag åt hemma. Nu 20 år senare har jag förstått att många svenskar faktiskt inte har den blekaste aning om vad vår mat faktiskt är.
Det bengaliska köket är proppfullt med aromatiska kryddor, färska grönsaker, linser, kött och fisk. Den här introduktionen innehåller ett 70-tal personliga recept som fungerar utmärkt att laga hemma – allt från pålitliga vardagshjältar och grym street food till nästan överdådiga festmåltider. Majoriteten av rätterna är typiska klassiker, nedskrivna precis som de lagas i de flesta hem i Bangladesh, anpassade efter de råvaror som finns i Sverige.
Med stor sannolikhet lär du dock snart vilja göra ett besök i en affär med sydasiatiska varor för att blåsa nytt liv i skafferiet och införskaffa några självklarheter som senapsolja, ghee och dadelsocker. I boken får du dessutom lära dig mer om typiska råvaror och matlagningstekniker samt hur du äter bengalisk mat på ett genuint sätt.
Rizwan Qadery växte upp i Norrköping med föräldrar som invandrat från Bangladesh. Under barndomen tillbringade Rizwan många somrar i landet, och när ett brinnande matlagningsintresse växte fram blev den bengaliska maten ett sätt för honom att utforska och förstå sin bakgrund. Inför skrivandet åkte Rizwan tillbaka till Bangladesh för att djupdyka regionens matlagningskonst – resultatet blev debutboken Masala mama.
.....................................
Bokens 70 recept är en aromatisk introduktion till ett för oss svenskar tämligen obekant kök. Vi har redan förälskat oss i aloo bhorta, den bengaliska versionen av potatismos.
SvD
... hyllar bengalisk husmanskost och utforskar kulturen som format den. Det är å ena sidan en ganska klassisk kokbok med cirka 150 recept, fördelade mellan kapitel som Bröd, Kött, Fisk & skaldjur etc. Å andra sidan är det en djupare personlig berättelse om kärleken till den bengaliska maten och traditionerna.
BTJ
Rizwan Qaderys kokbok Masala mama ger en trevlig introduktion till det bengaliska köket
Allers
Det är kryddor, tekniker, personliga berättelser, reseminnen och möten. Dessutom en otroligt vacker bok att bläddra igenom.
VEGO
Kokboken som tar dig till matkulturen i Bangladesh
Vagabond
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127181281 -
101 öl du måste dricka innan du dör 2022/2023
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 2023.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Den populära boken 101 öl du måste dricka innan du dör är här igen!
Väletablerade dryckesförfattaren Örjan Westerlund är tillbaka med trettonde uppdaterade utgåvan av denna kända ölbok. Boken är den bästa guide du kan tänka dig fö läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189722170
- Titel
- 101 öl du måste dricka innan du dör
- Författare
- Westerlund, Örjan
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2023
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 153 x 223 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 537 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den populära boken 101 öl du måste dricka innan du dör är här igen! Väletablerade dryckesförfattaren Örjan Westerlund är tillbaka med trettonde uppdaterade utgåvan av denna kända ölbok. Boken är den bästa guide du kan tänka dig för din after work, din egen ölprovning eller bara för att hitta nya ölfavoriter. 101 öl du måste dricka innan du dör är en trendkompass med svenska och utländska ölsorter. Boken har sin tyngdpunkt bland de många kunniga svenska småbryggerierna, men även från dussintals utländska producenter. Här testas god lager, pilsner och stout såväl som belgiska suröl, APA och IPA. Några alkoholsvaga öl provas liksom en handfull så kallade session IPA öl med mycket smak men mindre alkohol. Här finns många goda utländska öl, men tyngdpunkten i urvalet finns bland våra ölälskande, svenska småbryggerier, säger författaren. 101 öl du måste dricka innan du dör uppdelad per ölkategori så att shoppingen blir enkel. Örjan Westerlund ger 101 rekommendationer med träffsäkerhet; vare sig du ska bunkra för en after work hemma, läska dig efter gräsklippningen eller behöver ska matcha ölen med ost eller annan mat. En bok för alla som gillar öl och för dig som behöver en genväg till de godaste ölen just nu. Om författaren Örjan Westerlunds hittills 53 böcker om gin, whisky, öl och akvavit finns utgivna på 10 språk i 23 länder. Storsäljaren 101 öl du måste dricka innan du dör är en populär present och guide om öl. Vid sidan av författarskapet har Örjan Westerlund arrangerat många hundratals öl-, gin- och whiskyprovningar. Han har gedigen erfarenhet av doft och smak som mångårig whiskydomare för öl- och whiskymässorna i Nacka och Göteborg, och har också haft ett par års anställning som sensorisk bedömare av kryddsprit, bitter och rom hos V&S Group.
Grenadine Bokförlag 9789189722170 -
Den goda maten
Inbunden bok. Bookmark Förlag. 2023. 271 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Lös åldrandets gåta i medelhavets smakrika värld
Välkommen till Cilento, den hemliga blå zonen som ligger nästlad mellan berg och hav på Italiens sydvästra kust.
Medelhavskosten beskrevs första gången i början av 50-talet, läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189585591
- Titel
- Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande
- Författare
- Ennart, Henrik
- Förlag
- Bookmark Förlag
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 268 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1094 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maten från Cilento är forskningens nya front i sökandet efter kosten som gör att vi lever längre, friskare och godare.
Bookmark Förlag 9789189585591 -
Blåmusslor : en kokbok för framtiden
Inbunden bok. Ordfront förlag. 2023.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Musslor är nyttiga, goda, prisvärda, enkla och snabba att tillaga, de gifter sig med oändligt många smaker och bäst av allt - de är miljövänliga! Att odlade blåmusslor kan räknas in bland våra mest hållbara råvaror är en av många anl läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177753209
- Titel
- Blåmusslor : en kokbok för framtiden
- Författare
- André, Tintin
- Förlag
- Ordfront förlag
- Utgivningsår
- 2023
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 235 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 552 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Musslor är nyttiga, goda, prisvärda, enkla och snabba att tillaga, de gifter sig med oändligt många smaker och bäst av allt - de är miljövänliga! Att odlade blåmusslor kan räknas in bland våra mest hållbara råvaror är en av många anledningar till att det behövs en kokbok om denna fina, proteinrika mollusk. Med den här boken vill Tintin André öka vår medvetenhet om hållbar mat från havet och inspirera fler att upptäcka musslor som både en närodlad delikatess och vardagsmat. Recepten tilllämpar tillagningsmetoder med inspiration från världens olika kök. Boken går också igenom hur man förvarar och tillagar musslor och vilka drycker som passar till. Den ger vidare en bakgrund till hur musselätandet ser ut i Europa och hur musslor lever, utvecklas och odlas - till exempel i marina kolonilotter i Göteborg och Helsingborg."Musslor är inte bara goda utan också nyttiga, miljövänliga och billiga. Låt dig lockas med av nya smaker & härliga recept i Tintin Andrés första bok: Blåmusslor - En kokbok för framtiden." Allers, Sandra Palmqvist
Ordfront förlag 9789177753209 -
Condiments : gör egen vinäger, harissa och ho...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2015. 139 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Den här boken handlar om hur du gör dina egna smaksättningar. Från sweet chili-sås och tacokrydda till pepprig amerikansk hot sauce och het tunisisk harissa. Du gör dem själv hemma genom att koka, blanda, mixa, jäsa och lagra. Vardag läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127143753
- Titel
- Condiments : gör egen vinäger, harissa och hot sauce
- Författare
- Dafgård, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 139 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 188 x 238 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "För den som gått in för att göra allt från grunden är detta en omistlig bok."
Allt om Mat
Den här boken handlar om hur du gör dina egna smaksättningar. Från sweet chili-sås och tacokrydda till pepprig amerikansk hot sauce och het tunisisk harissa. Du gör dem själv hemma genom att koka, blanda, mixa, jäsa och lagra. Vardagswoken blir godare med hemgjord oystersås, vinägretten roligare på hemkörd vinäger och ostronen lyxigare med hemjäst hot sauce.
Att inte lägga någon omtanke på exempelvis ketchupen eller majonnäsen är egentligen lite konstigt när många idag lägger timmar på att göra perfekta högrevsburgare med briochebröd och trippelfriterade pommes. Ungefär som att göra sig sjukt snygg inför en dejt och sen skita i att borsta tänderna när man går hemifrån.
Boken är en hyllning till smaksättarna och en guide till hur du lagar egna. Recepten är inte särskilt komplicerade. Några tar lite längre tid att göra och andra innehåller lite ovanliga råvaror. Men arbetsinsatsen är ofta liten och belöningen är alltid större.
Caroline Dafgård arbetar som frilansande kock och matstylist med olika livsmedelsföretag och tidningar som kunder.
"För alla som säger sig hata halvfabrikat är det nu upp till bevis - efter inköp av Caroline Dafgårds bok Condiments finns inga ursäkter för att inte veva ihop sin egen hot sauce, sätta en vinäger eller mortla senap."
Gourmet
"För den som gått in för att göra allt från grunden är detta en omistlig bok."
Allt om Mat
"Kocken och matstylisten Caroline Dafgård ger dig både koll och inspiration."
Allt om Vin
"Bästa läsning."
City Malmö
"Med enkla medel och snyggt utförande visar boken hur enkelt det faktiskt är att göra det själv - och det blir faktiskt alltid godare än köpt."
Umeå Tidning
"Här får du mängder av smaksättningar som förgyller vilken rätt som helst."
MatMagasinet
"Sugen på tips om allt det där lilla extra som förhöjer måltiderna? Då är Caroline Dafgård Widnerssons bok Condiments - Gör egen vinäger, harissa och hot sauce det du söker."
FeminaFör alla som säger sig hata halvfabrikat är det nu upp till bevis - efter inköp av Caroline Dafgårds bok Condiments finns inga ursäkter för att inte veva ihop sin egen hot sauce, sätta en vinäger eller mortla senap.
Gourmet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127143753 -
Smakäventyret : att lära små barn äta mat
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2015. 170 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016, kategori "Barn och mat"!
Kära nyblivna förälder!
Den här boken är till dig. Det är den bok jag önskar att någon hade stuckit i min hand när jag skulle börja ge mina bebisar mat. F läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127144002
- Titel
- Smakäventyret : att lära små barn äta mat
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 310 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016, kategori "Barn och mat"!
Kära nyblivna förälder!
Den här boken är till dig. Det är den bok jag önskar att någon hade stuckit i min hand när jag skulle börja ge mina bebisar mat. För inte hade jag en aning om hur viktig det första årets smakträning är. När barn närmar sig 2-årsåldern blir de ofta vad forskare kallar för neofobiska –de blir skeptiska mot ny mat. Då är det svårare att lära dem äta bra mat, som broccoli, leverpastej, ägg och lax. Därför behöver du ta tillvara din bebis nyfikenhet. Ni behöver ge er ut på ett äventyr tillsammans och utforska smak och konsistens bortom det söta och flytande.
Du känner kanske precis som jag även en rädsla för att barnet ska få i sig för lite näring eller för mycket salt. Det krävs en bra dos självförtroende och kunskap för att motstå industrins lobbying. För vem kom egentligen på att en pulverblandning av vetemjöl, skummjölk, palm- och rapsolja, koncentrerad fruktjuice och tillsatta vitaminer är bättre för bebisar än hemlagad mat?
Jag hoppas att denna bok ska inspirera till glädjefyllda upplevelser vid matbordet. Du kommer med säkerhet att behöva torka en del kladd. Se det som en investering i ditt barns hälsa.
Ann Fernholm
mamma, vetenskapsjournalist och fil. dr i molekylär bioteknik.
"Man vinner mycket på att smakträna barnen tidigt, för vi äter vad vi lärt oss som mycket små. Här är boken som tar tillvara nyfikenheten på mat redan innan ettårsdagen."
Juryn för tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2016
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127144002 -
Hedonisten
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratu. 1 uppl. 2015. 239 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Detta är en bok om åtta middagar. Åtta gastronomiska tillfällen i våra liv där återhållsamhet ses som en styggelse och lagom är ett bannat ord. Dessa middagar är överdrivet överdådiga, ytterst oförståndiga, vansinnigt personliga och läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137875
- Titel
- Hedonisten
- Författare
- Crespi, Daniel
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratu
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 318 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare av Svenska Publishing-priset 2015 i kategorin Fackbok med motiveringen: "För ett coolt omslag, personligt skrivna texter och skicklig bildjournalistik - matpornografi på högsta nivå."
"Hedonisten är lätt årets mat- och kokbok hittills. Den ska upplevas."
Umeå Tidning
Detta är en bok om åtta middagar. Åtta gastronomiska tillfällen i våra liv där återhållsamhet ses som en styggelse och lagom är ett bannat ord. Dessa middagar är överdrivet överdådiga, ytterst oförståndiga, vansinnigt personliga och genomförda utan någon som helst tanke på en eventuell morgondag. Åtta tydliga avtryck av våra personligheter som matlagare och livsnjutare. Vi har förevigat dessa tillfällen när vi hänger oss åt mat och dryck med en stor nypa extra allt. Det är middagar starkt färgade av våra hårt hedonistiska själar med den godaste mat och dryck som vi tycker Moder Jord kan uppbringa.
Man kan kalla den här boken vad man vill, en hedonists handbok, en matpundares dagbok eller kanske, om man känner sig lite sådär lagom och mellanmjölk, några dårars dinerande, men den är framförallt en bok som inte är lik någon annan. En bok för och med riktiga bon vivants som lever livet, äter, dricker och röker som om morgondagen aldrig skulle komma. En gastropornografisk skapelse av sällan skådade mått, en hedonistisk bibel eller rätt och slätt bara 240 sidor Crespi & Einarsson. Detta, kära vänner, är Hedonisten. Skål för fan!
Middagarna:
Kaviar
En alltför ovanligt förekommande, episk, djupgående och livsfulländad middagstillställning över några kilo av den mest mytomspunna delikatessen av dem alla: störkaviaren.
Haute cuisine
Klassisk och perfekt mat i extrem lyxförpackning. Den här maten är vårt egentliga arv, ett arv som ytterst få varken kan eller vill förvalta men som ohyggligt många älskar.
Smörgåsbordet
Ett grande spectacle av sällan skådat mått. En middag som osar av vackert, svenskt mathantverk där Tore hela tiden sitter på axeln.
Vinmiddagen
24 magnumflaskor av monumentalt läcker druvjuice vävs in och lägger grunden för en bombastisk middag av sällan uppätet, men definitivt uppdrucket, slag.
Pre rigor mortis
Den ultimata och mest respektfulla jaktmiddagen. En jakt, ett djur, en slakt och sisådär tolv serveringar på det fortfarande kroppsvarma djuret innan den förargliga likstelheten inträder.
Mårten gås med extra allt
En gåsamiddag som skulle få självaste Edward Persson att blekna. En ytterst steroid, sydsvensk-osande, gourmandmiddag med en av våra finaste mattraditioner som grund.
Köttslöjd
En charkuterists och slaktares våta dröm. Den ädla konsten att förädla en gris till charkuterier av rang och sedan, 15 månader senare, laga en mathantverksspäckad slaktarmiddag.
En studie i entrecôte
Att fördjupa sig i den, på nötkreaturet, ädlaste styckdetaljen av dem alla är ett måste för den hedonistiskt hängivne. Ett snålvattendrypande svandyk i den marmorerade köttkonungens värld.
Dryck?
Alla, och då menar vi alla, middagar sköljs ner med ohemula mängder av passande drycker. Så detta verk handlar inte alls bara om mat utan precis lika mycket om hur man ytterligare förstärker middagsupplevelsen några rejäla snäpp tillsammans med goda drycker.
Daniel Crespi är lika delar restauratör, sommelier och hedonistiskt bokstavsbarn som ägnar sig åt att äta, dricka, röka och skriva sig genom livet. Till vardags driver han restaurangerna Djuret, Pubologi, Leijontornet 12 x 8, Tweed, The Burgundy och Svinet i Gamla Stan i Stockholm.
Mikael Einarsson är matlagare i själen, hängiven mathantverkare och fullfjädrad råvarufetischist. Han lagar, smakar och styckar sig igenom livet och ägnar sig åt köksmästargöromål på samma gastronomiska etablissemang som Crespi.
"Jag hoppas att den kan inspirera till fler hedonistiska val i livet, och lyfta mat-hedonismen i Sverige från sitt nuvarande stigmatiserade tillstånd."
Mattias Kroon, Sydsvenskan
"Den fotorika publikationen skildrar åtta stycken hämningslösa middagar och innehåller förutom 250 bilder av Calle Stoltz recept till samtliga rätter och kommentarer av krögaren själv."
Pelle Tamleht, Nöjesguiden
"Men Hedonisten är naturligtvins inte enbart ute efter att skaka om lagom-Sverige, det händlar faktiskt om två synnerligen kompetenta matkreatörer med tillgång till fantastiska råvaror."
Vin & Bar-JournalenJag hoppas att den kan inspirera till fler hedonistiska val i livet, och lyfta mat-hedonismen i Sverige från sitt nuvarande stigmatiserade tillstånd.
Sydsvenskan
Natur & Kultur Allmänlitteratu 1 9789127137875 -
The food traveler : runt världen på 60 recept
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 151 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Att äta är att resa. The Food Traveler berättar hur du lagar Vietnams, Filippinernas eller Kaliforniens mat hemma i ditt eget kök, så att den faktiskt smakar som den gör där. Vilka ingredienser ingår i en grön papayasallad? Vad äter läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127136816
- Titel
- The food traveler : runt världen på 60 recept
- Författare
- Sokcic, Zvonko
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bäst just nu
Annika Leone, Expressen
Läckra recept anpassade till hemmaköket varvas med berättelser från gatukök, restauranger och marknader världen över.
Ica-Kuriren
Ett extra plus är att recepten är enkla och pedagogiska.
Aftonbladet Resa
Att äta är att resa. The Food Traveler berättar hur du lagar Vietnams, Filippinernas eller Kaliforniens mat hemma i ditt eget kök, så att den faktiskt smakar som den gör där. Vilka ingredienser ingår i en grön papayasallad? Vad äter lokalborna helst i New York? Och hur får du till en riktigt bra breakfast burrito?
När vi reser till nya platser är en stor del av behållningen att få smaka på så mycket mat som möjligt från just det landet – från den enklaste vardagsmaten i en undanskymd gränd till restaurangerna vi läser om i internationell press.
Här finns användbara recept, beskrivningar av matupplevelser från olika delar av världen och smarta tips som hjälper dig att lyckas med din middag. Maten i boken är varken lyxig eller exklusiv, men den är äkta och bär med sig sitt ursprung. Ställ dig vid köksbänken och känn med matens hjälp att du är på det där lilla haket i Barcelona eller den thailändska matmarknaden. De flesta av oss kan inte resa jämt, men lagar mat gör vi varje dag!
Zvonko ”Zwampen” Sokcic är efter 30 år som kock i toppskiktet en av Matsveriges tungviktare. Han har bland annat varit kökschef på Edsbacka krog, Berns och Sundbyholms slott och delägare i KB och Conny & Zwampen. Aptiten på allt som är gott har även gjort Zvampen till matresefixare, vinimportör och matbloggare. Genom åren har han tagit sig till närmare 70 länder, alltid med mat och vin i fokus, och enligt mottot ”jag vill inte dö nyfiken”.
Att få maten i sitt eget kök att smaka precis som den gör i hemlandet är en kokkonst i sig. Följ med toppkocken Zvonko Sokcic och lär dig knepen för den riktigt genuina matupplevelsen - som en tapastallrik god nog att få dig att resa i tanken till ett litet lokalt kvartershak i Spanien.
Caroline Elfving, Books & Dreams
Det här är en bok du riktigt kan njuta av som både gör dig ressugen och hungrig.
Ann-Christin Antonsson, Tranås-Posten
Finns det någon som inte älskar, att resa runt och äta gott? Jag tror knappast det men för de allra flesta räcker varken tiden eller pengarna till alla de resor man vill göra. Turligt nog har det då kommit en ny kokbok som tillåter oss alla att resa jorden runt hemma i köket.
Emma Fahlstedt, Södermanlands Nyheter
En av Sveriges mest välrenommerade kockar, med en bakgrund på bland annat Edsbacka krog, har samlat på sig många recept från sina resor världen över. I boken finns även resebetraktelser, smarta tips och insiktsfulla knep för hur man får maten att smaka autentiskt.
Cecilia Billgren, Aftonbladet Söndag
Genomgående för boken är hur genuina recepten känns och hur gott allt ser ut att vara. Innan nästa gastronomiska resa föreslås ett snabbt öga på restaurangtipsen längst bak i boken. Eller varför inte bara fixa smakerna i ditt eget kök?
Stockholm Krog
Många av recepten kommer direkt från kockarna som serverar dem och rätterna presenteras med sköna matminnen och anekdoter. Jag vill genast boka en resa till Bali.
Sara Berg, Kvällsposten
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127136816 -
Den nya amerikanska maten
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127138322
- Titel
- Den nya amerikanska maten
- Författare
- Arvidson, Emil
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 182 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ett enda långt snyggt matreportage."
Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet
"Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket."
Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vardagliga maten, i storstädernas street food, i Söderns uppdaterade husmanskost och villaförorternas Chinatowns.
De senaste tio åren har det skett en revolution i den amerikanska matkulturen och den här boken berättar hur det gick till. Journalisterna Martin Gelin och Emil Arvidson reser från kust till kust genom det nya gastronomiska USA. De besöker de mest inflytelserika köken, oavsett om det är stjärnkrogar på Manhattan, food trucks i Austin eller ostronbarer i San Francisco, för att undersöka deras plats i samhället och vad maten de serverar säger om USA.
De pratar grönsaker med Alice Waters i Berkeley, får en lektion i den amerikanska Söderns historia av Sean Brock i Syd-Carolina, festar med Southern Foodways Alliance i New Orleans, besöker Lagunitas ölbryggeri i norra Kalifornien, hittar USA:s bästa koreanska restaurang i en avkrok i Seattle och åker till Little Saigon i Texas där en stenad vietnamesisk tonåring serverar USA:s bästa cajunkräftor i en oansenlig förortsgalleria.
På vägen försöker de hitta rötterna till den amerikanska matrevolutionen.
Martin Gelin är Dagens Nyheters New York-korrespondent och har skrivit två hyllade reportageböcker om amerikansk politik. Han har hunnit besöka 45 delstater sedan han flyttade till USA 2001 och hävdar att det finns åtminstone en bra restaurang i varje amerikansk stad.
Emil Arvidson är journalist och skriver om kultur, politik, musik och mat för Sveriges största dagstidningar och magasin. Emil började älska mat när han bodde i USA. Han har tidigare gett ut boken Naturligt vin tillsammans med Emil Broomé.
"I en ny reportagebok skildras vad som just nu händer med maten i det mångkulturella USA, där olika kök tillsammans blir till en ständrigt pågående integrationsprocess."
Amanda Schulin, Dagens ETC
"Den innehåller en hel radda klassiker - pork bun, corn bread, tacos och bringa - men allt känns rejält fräscht och uppdaterat. Helhetsgreppet funkar utmärkt, man blir sugen på att laga och provsmaka det mesta."
Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa
"De bjussar på en riktigt smakfull rundtur och rejält med god läsning om ett land som inte är sig riktigt likt efter en smärre matrevolution."
Jens Pettersson, Uppsala Nya Tidning
"Detta är int en kokbok på hjul utan en klassisk reportageresa på jakt efter svar. På vägen får vi möta människor från alla delar av det stora landet och vi får veta vad som ligger bakom det som kallas den amerikanska matrevolutionen."
Vin & Bar-Journalen
"Det är en inspirerande resa och snålvattnet rinner till medan man läser."
Umeå Tidning
"...en rolig och vacker reportagebok."
Pia Hall, Vego
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127138322 -
Flippin' burgers : hamburgare från grunden
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 127 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Vad är hemligheten bakom en bra hamburgare? Jon åkte till USA för att finna svaret. Sex veckor och 64 hamburgare senare visade sig svaret vara lika enkelt som burgaren själv: Det handlar om köttet och brödet. Enkelheten i en bra burg läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127134270
- Titel
- Flippin' burgers : hamburgare från grunden
- Författare
- Widegren, Jon
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 197 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är hemligheten bakom en bra hamburgare? Jon åkte till USA för att finna svaret. Sex veckor och 64 hamburgare senare visade sig svaret vara lika enkelt som burgaren själv: Det handlar om köttet och brödet. Enkelheten i en bra burgare gömmer inga hemligheter, men därför inte heller några genvägar. Den kräver kunskap om styckningsdetaljer och stekning, fetthalt och färsfibrer, textur och temperatur, konsistens och komposition, proportioner och – inte minst – passion.
Det här är en gedigen handbok om hur du tillagar hamburgare som den bör vara – enkel, genuin och fantastisk. Totalt får du ta del av ett 40-tal recept på olika grunder och varianter, kompletta hamburgerrecept varav flera inspirerade från diners i USA, några olika hamburgerbröd, en rad tillbehör och inläggningar och så ett gäng shakesrecept.
Jon Widegren sa upp sig från sig jobb som konsult för att kunna öppna hamburgerbaren Flippin’ burgers i Stockholm. Han har ägnat lång tid åt att läsa allt om hamburgare, från teoretiska historieskrivningar till amerikanska recept.
Jag kan inte annat än att bli skitsugen på att göra burgare när jag läser boken och lyfter min hatt (om jag haft någon) för att säga; Tack Jon! Tack för att det äntligen finns en bok att köpa i handeln som visar gemene man hur man gör riktigt bra burgare!
Hamburgare.org
Jag har testlagat båda bröd och burgare ur boken och det är löjligt gott kan jag lova. En riktigt intressant bok för burgarälskare. Njutning helt enkelt!
Frederik Zäll, Lyxlagat
Det roliga är att det känns som att boken är en självklar del av hela konceptet. Ska du lära dig göra burgare så är det här Boken. Olika tekniker (bland annat Blumenthal-klassikern med färs som rullas till en korv i plastfolie), ett riktigt bra brödrecept och hela spannet av burgare. Med andra ord – det finns ett gäng anledningar till varför Flippin’ Burgers just nu toppar försäljningslistorna.
Johan Hedberg, Matgeek
Boken är det bästa som finns på den svenska marknaden och för den skull så rekommenderar vi ett köp!
Foodjunkies.se
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127134270 -
Pärlans konfektyr : kolor, jazz och bakverk
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 95 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// En fäbless för 30- och 40-talets elegans och ett brinnande intresse för vackra, välgjorda sötsaker är melodin för Pärlans Konfektyr. Kopparkastruller fyllda med färsk ekologisk grädde, äkta smör, socker och glykos går här varma från läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127134010
- Titel
- Pärlans konfektyr : kolor, jazz och bakverk
- Författare
- Abi-Khalil, Sandra
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 229 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken "Pärlans konfektyr: Kolor, jazz och bakverk" (Natur och Kultur) är verkligen en liten pärla att njuta av för den som vill göra sin egen kola eller annan konfektyr. En bok att inspireras av för den sötsugne.
Expressen
En fäbless för 30- och 40-talets elegans och ett brinnande intresse för vackra, välgjorda sötsaker är melodin för Pärlans Konfektyr. Kopparkastruller fyllda med färsk ekologisk grädde, äkta smör, socker och glykos går här varma från morgon till kväll och de oemotståndliga kolorna tjusar både gammal och ung.
Nu delar pärlorna med sig av hemligheterna bakom de populära kolorna samt bortglömda bakverk och desserter från 1900-talets svängigaste årtionden. Därtill bjuds det på såväl frisyr- som musiktips för att försätta dig i den omtalade stämning som har blivit Pärlans signum.
Utsedd till Årets Måltidslitteratur Söta bakverk 2013 av Måltidsakademien. Juryns motivering:
"I en träffsäker och rörande retrostil bjuder denna utgåva på läckerhet efter läckerhet, recept efter recept, utan att någonsin bli för snaskig. Det är bara att veckla ut godbitarna och känna den smöriga kolasmaken."
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127134010 -
Bröd och pizza : surdegsbröd, fullkornsbröd,...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 157 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// I Bröd och pizza bakar Martin Johansson surdegsbröd, fullkornsbröd, långjästa och snabbjästa pizzor och sina allra godaste bullar.
Surdegsbröd för att han hela tiden jagar den perfekta metoden att baka de bästa surdegsbröden hemma läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133198
- Titel
- Bröd och pizza : surdegsbröd, fullkornsbröd, pizza och kanelbullar
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Bröd och pizza bakar Martin Johansson surdegsbröd, fullkornsbröd, långjästa och snabbjästa pizzor och sina allra godaste bullar.
Surdegsbröd för att han hela tiden jagar den perfekta metoden att baka de bästa surdegsbröden hemma. Det är nu enklare än någonsin, och godare!
Fullkornsbröd därför att saftiga och goda bröd med grovt mjöl och hela korn blivit orättvist akterseglade av stora, ljusa, franska surdegsbröd.
Pizzor därför att det finns ett antal knep som gör hemmapizzan flera snäpp godare. Det blir den godaste pizzan du ätit!
Kanelbullar därför att det är detta söta bakverk som han inte kan få nog av, att baka eller att äta.
Alla recept i boken går att baka knådfritt, utan degblandare, men vill man köra degarna i maskin går det också bra. I Bröd och pizza går Martin också på upptäcktsfärd i bröd- och mjölvärlden. Han hälsar på i jästfabriken, vandrar runt i mjölkvarnen och pratar med bagare, forskare och dietister om hur nyttigt brödet egentligen är.
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127133198 -
Hirams gröna kokbok
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 160 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Märit Huldt, alias Hiram, var en av Sveriges genom tiderna främsta matskribenter. Hennes enkla och roliga recept byggde på filosofin att matlagning ska vara opretentiös och lustfylld, och hon var tidig med att påtala vikten av råvaro läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127134799
- Titel
- Hirams gröna kokbok
- Författare
- Huldt, Märit
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 163 x 218 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Just nu gillar jag mest Hirams gröna kokbok i nyutgåva.
Mikael Mölstad, Svenska Dagbladet
Märit Huldt, alias Hiram, var en av Sveriges genom tiderna främsta matskribenter. Hennes enkla och roliga recept byggde på filosofin att matlagning ska vara opretentiös och lustfylld, och hon var tidig med att påtala vikten av råvaror med hög kvalitet. Precis som med alla annan matlagning var Hiram före sin tid när det gällde vegetariska rätter.
Hirams tidigare utgivning innehåller massor av roliga, enkla och ovanliga gröna recept på förrätter, tilltugg, middagar och efterrätter. I Hirams gröna kokbok har matskribenten Milena Bergquist samlat de allra bästa, totalt cirka 130 recept, varvat med sina egna tips för att tillaga grönare rätter.
Exempel på recept är österrikisk potatissoppa, friterade lökringar, spagetti Zoagli, ostlåda med valnötter och jordgubbsmaräng.
Hennes personliga stil och recept med roliga illustrationer förmedlar än i dag lust och inspiration.
Nya Kristinehamns-Posten
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127134799
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn