-
OLGA & CARL MILLES –– Hemmet • Konsten • Mate...
Inbunden bok. Prisma. 1999. 159 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK! – Obet. kantmärken på skyddsomslaget. – Se fler bilder! –– –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151833712
- Titel
- Olga & Carl Milles
- Författare
- Barbro Lönnegren - Staffan Carlén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1016 g
- Språk
- Svenska
Prisma 9789151833712 -
COOK IT RAW
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! – Phaidon. 2013. 302 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY, med skyddsplast! – Se fler bilder! – Stort format, 25x29 cm. ––
Cook it Raw tells the story of an exciting collection of avant garde chefs who come together to create unique dining experiences that explore social, cultural and environmen läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780714865492
- Titel
- Cook it raw
- Författare
- Porcelli, Alessandro
- Förlag
- London ; New York : Phaidon
- Utgivningsår
- 2013
- Språk
- English
- Baksidestext
- Cook it Raw tells the story of an exciting collection of avant garde chefs who come together to create unique dining experiences that explore and question social, cultural and environmental issues. Held initially in Copenhagen to mark the 2009 climate change summit the first 'Raw' dinner challenged the chefs to examine the issue of sustainability. As the events have developed so too have the issues, themes and general philosophy of the group. Winter and the question of creativity (Collio-Italy), the Wilderness and culinary comradeship (Lapland) and tradition and the artisan (Iskikawa-Japan) have all been explored on the plate by the likes of Rene Redzepi, Albert Adria, Alex Atala, Daniel Patterson, Magnus Nilsson, Inaki Aizparte, Massimo Bottura and Claude Bosi. Normally reserved for a select number of diners this book reveals for the very first time the 'Raw' collective's philosophy and creative endeavors. With contributions from leading food writers and 'Raw' supporters such as Antony Bourdain, Jeffrey Steingarten and Andrea Petrini; plus, over 400 behind-the-scenes images of the events and an inspiring collection of the chefs' own 'Raw' recipes, notes and anecdotes - Cook it Raw is an exclusive window into the world's most progressive culinary collective--Provided by publisher.
–– FÖRLAGSNY! – Phaidon 9780714865492 -
MIN MAT – Naturligtvis
Häftad bok. –– FÖRLAGSNY! – IKEA of Sweden. 2013. 255 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! – Format, ca 24x28 cm. ––
En jordnära guide till det goda livet!
• Boken är en sinnlig resa i ord och bild som ger dig inspiration till ett miljövänligare, hälsosammare och smakligare kök.
–– GLÖM INTE ATT TITT läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK–– FÖRLAGSNY! – IKEA of Sweden -
FREDAGSMYS – lördagsgott och söndagsmiddag
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2009. 95 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis. – Lägg alla böckerna i kundkorgen så justerar jag fakturan efteråt.) ––
–– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – (Obet. ytmärken på omslaget.) – Se fler bilder! läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155254827
- Titel
- Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är kul att laga mat tillsammans, särskilt på helgen, när man har mer tid för varandra! Det blir roligare att äta om alla hjälpt till i köket tricket är goda och roliga rätter som det är enkelt att vara fler om.Att göra egen pasta är en smärre happening, och lagar man pizza ihop kan till och med de minsta fylla sitt hörn efter tycke och smak. Tapas, italienska smårätter eller libanesisk plockmat är perfekt för familjen, här finns något som alla kan gilla. Eller ställ till med ett pannkaksparty, en grillfest, överraska med lyxfrukost eller våga pröva godismatlagning!Jens Linder är en engagerad och entusiasmerande kock och matskribent som framför allt skriver för DN och Gourmet och även är en flitig kokboksförfattare. Här lagar han avslappnad helgmat i det egna köket tillsammans med familjen.
Bokförlaget Semic 9789155254827 -
FREDAGSKOCKEN
Inbunden bok. Mat & Vänner Förlag. 2009. 215 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! –– För alla er som lyssnar på radiostationen Mix Megapol klockan 7 på fredagsmorgnarna är Fredagskocken, Mattias Larsson, en välbekant röst.
• Trots att man som lyssnare varken kan smaka eller dofta geno läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197718042
- Titel
- Fredagskocken
- Författare
- Mattias Larsson
- Förlag
- Mat & Vänner Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Halvfranskt
- Mått
- 208 x 252 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1106 g
- Språk
- Svenska
Mat & Vänner Förlag 9789197718042 -
MICKANS MAT & GLÄDJE – Mat och prat i småländ...
Inbunden bok. Isaberg förlag. 2015. 240 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! –– Mickans Mat&Glädje är en riktig livsnjutarbok som inspirerar till läckra måltider och mysiga stunder i vedspisvarma lantkök, där glädje och gemenskap är lika viktigt som god mat. • Mickan Thor krån läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176949368
- Titel
- Mickans Mat&Glädje
- Författare
- Thor, Mickan
- Förlag
- Isaberg förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 273 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1176 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mickans Mat&Glädje är en riktig livsnjutarbok som inspirerar till läckra måltider och mysiga stunder i vedspisvarma lantkök, där glädje och gemenskap är lika viktigt som god mat.
Mickan Thor krånglar inte till det. Hon använder ingredienser som man oftast har hemma och som lätt hittas i affärerna. Rätterna är inte heller särskilt omständiga att laga utan är helt enkelt vanlig god mat som lagas från grunden med generösa nypor matglädje.
Spännande recept varvas med författarens egna bilder och kåserier om sin livfulla tillvaro på en småländsk småbrukargård där hon lever i symbios med tama och vilda djur. Boken rymmer även en och annan av Mickans uppskattade och underfundiga tänkvärdheter.
Livsnjutaren Mickan Thor skildrar på ett lustfyllt och lekfullt sätt sin kärlek till mat och det goda livet, sin passion för frimodig matlagning och den gemenskap som uppstår när matglädje virvlar kring spisens grytor och matbordets gäster.
Isaberg förlag 9789176949368 -
SVENSKA OSTAR & OSTMAKARE
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! – Bokförlaget Arena. 2015. 176 sidor.
Nyskick. – FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! ––
För några decennier sedan var ost för många detsamma som den milda, kylskåpskalla svenska hårdosten på frukostbordet. Idag ystas, lagras, provas, pratas och säljs ost som aldrig förr! Det växer fram gårdsmejerier med läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178434763
- Titel
- Svenska ostar & ostmakare
- Författare
- Orre, Ia
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 233 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- " Att synliggöra genuint mathantverk och kokkonst är en trend som fortgår, och nu är turen kommen till en inspirerande och intressant bok om ost och osttillverkare i Sverige." BTJ
För några decennier sedan var ost för många detsamma som den milda, kylskåpskalla svenska hårdosten på frukostbordet. Idag ystas, lagras, provas, pratas och säljs ost som aldrig förr! Det växer fram gårdsmejerier med egna stolta traditioner på flera platser i landet, ostmakarna blir alltfler och lagringsmästarna är på väg tillbaka.
I Svenska ostar & ostmakare skildras några av de eldsjälar som förädlar mjölken och de fantastiska ostar, traditionella och nyskapande, som är resultatet. Här finns också fakta om hur du gör egen ost, samt en mängd goda ostrecept, dryckesförslag och tips på hur du gör en ost- och vinprovning av sommelieren och ostkännaren Ia Orre.
–– FÖRLAGSNY! – Bokförlaget Arena 9789178434763 -
THE FOOD TRAVELER – Runt världen på 60 recept
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Natur & Kultur. 2013. 151 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! – Mjuka pärmar med invikta flikar. –– Att äta är att resa. The Food Traveler berättar hur du lagar Vietnams, Filippinernas eller Kaliforniens mat hemma i ditt eget kök, så att den faktiskt smakar som den gör där. Vilka i läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127136816
- Titel
- The food traveler : runt världen på 60 recept
- Författare
- Sokcic, Zvonko
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bäst just nu
Annika Leone, Expressen
Läckra recept anpassade till hemmaköket varvas med berättelser från gatukök, restauranger och marknader världen över.
Ica-Kuriren
Ett extra plus är att recepten är enkla och pedagogiska.
Aftonbladet Resa
Att äta är att resa. The Food Traveler berättar hur du lagar Vietnams, Filippinernas eller Kaliforniens mat hemma i ditt eget kök, så att den faktiskt smakar som den gör där. Vilka ingredienser ingår i en grön papayasallad? Vad äter lokalborna helst i New York? Och hur får du till en riktigt bra breakfast burrito?
När vi reser till nya platser är en stor del av behållningen att få smaka på så mycket mat som möjligt från just det landet – från den enklaste vardagsmaten i en undanskymd gränd till restaurangerna vi läser om i internationell press.
Här finns användbara recept, beskrivningar av matupplevelser från olika delar av världen och smarta tips som hjälper dig att lyckas med din middag. Maten i boken är varken lyxig eller exklusiv, men den är äkta och bär med sig sitt ursprung. Ställ dig vid köksbänken och känn med matens hjälp att du är på det där lilla haket i Barcelona eller den thailändska matmarknaden. De flesta av oss kan inte resa jämt, men lagar mat gör vi varje dag!
Zvonko ”Zwampen” Sokcic är efter 30 år som kock i toppskiktet en av Matsveriges tungviktare. Han har bland annat varit kökschef på Edsbacka krog, Berns och Sundbyholms slott och delägare i KB och Conny & Zwampen. Aptiten på allt som är gott har även gjort Zvampen till matresefixare, vinimportör och matbloggare. Genom åren har han tagit sig till närmare 70 länder, alltid med mat och vin i fokus, och enligt mottot ”jag vill inte dö nyfiken”.
Att få maten i sitt eget kök att smaka precis som den gör i hemlandet är en kokkonst i sig. Följ med toppkocken Zvonko Sokcic och lär dig knepen för den riktigt genuina matupplevelsen - som en tapastallrik god nog att få dig att resa i tanken till ett litet lokalt kvartershak i Spanien.
Caroline Elfving, Books & Dreams
Det här är en bok du riktigt kan njuta av som både gör dig ressugen och hungrig.
Ann-Christin Antonsson, Tranås-Posten
Finns det någon som inte älskar, att resa runt och äta gott? Jag tror knappast det men för de allra flesta räcker varken tiden eller pengarna till alla de resor man vill göra. Turligt nog har det då kommit en ny kokbok som tillåter oss alla att resa jorden runt hemma i köket.
Emma Fahlstedt, Södermanlands Nyheter
En av Sveriges mest välrenommerade kockar, med en bakgrund på bland annat Edsbacka krog, har samlat på sig många recept från sina resor världen över. I boken finns även resebetraktelser, smarta tips och insiktsfulla knep för hur man får maten att smaka autentiskt.
Cecilia Billgren, Aftonbladet Söndag
Genomgående för boken är hur genuina recepten känns och hur gott allt ser ut att vara. Innan nästa gastronomiska resa föreslås ett snabbt öga på restaurangtipsen längst bak i boken. Eller varför inte bara fixa smakerna i ditt eget kök?
Stockholm Krog
Många av recepten kommer direkt från kockarna som serverar dem och rätterna presenteras med sköna matminnen och anekdoter. Jag vill genast boka en resa till Bali.
Sara Berg, Kvällsposten
– FÖRLAGSNY! – Natur & Kultur 9789127136816 -
The Art of PERUVIAN CUISINE
Inbunden bok. Quebecor World Perú. 2003. 270 sidor.
ISBN 9789972920301
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Obet. kantmärke på skyddsomslaget. – Stort format, ca 24x30x3 cm! – Se fler bilder! ––
"Outstanding Peruvian Cookbook! – The recipes are from great cooks and restaurants in Peru, and the photos make it clear why Pe läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKQuebecor World Perú 9789972920301 -
KÅLBOKEN – Till vardag och fest hela året run...
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Bokförlaget Polaris. 2017. 216 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! – Över 130 recept med kål! –– Mette Løvbom, mer känd som "SalatTøsen", är en av Danmarks stora matprofiler. Hon har 85.000 trogna anhängare på Facebook. Mette leder också tv-programmet Säsongens skafferi på danska TV2 och läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188647160
- Titel
- Kålboken : till vardag och fest hela året runt
- Författare
- Løvbom, Mette
- Förlag
- Bokförlaget Polaris
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mette Løvbom, mer känd som "SalatTøsen", är en av Danmarks stora matprofiler. Hon har 85 000 trogna anhängare på Facebook. Mette leder också tv-programmet Säsongens skafferi på danska TV2 och håller i workshops och föreläsningar för både professionella kockar och allmänt matlagningsintresserade. I "Kålboken" inspirerar hon med härliga rätter utifrån den fantastiska råvaran kål: Blomkål, svartkål, grönkål, brysselkål, spetskål Möjligheterna att skapa god och hälsosam mat med kål som grund är oändliga!
– FÖRLAGSNY! – Bokförlaget Polaris 9789188647160 -
BURGER – Best in Town – Den ultimata burgar-b...
Inbunden bok. Naumann & Göbel. 160 sidor.
ISBN 9783625007715
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK! – Se fler bilder! – Svensk text. –– 64 oemotståndliga burgarrecept … bröd … örtblandningar … toppings … fries … nachos … wedges … lökringar … ketchup … BBQ-sauce … Cole slaw … –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– S läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNaumann & Göbel 9783625007715 -
The INGLEBY KITCHEN
Häftad bok. Ingleby Farms & Forests. 2013. 159 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! –– Country cooking from four continents. Simple, sincere and honest toward the guests. Also, this book can hopefully inspire your everyday cooking. –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Sa läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIngleby Farms & Forests -
ÖRTAMAT
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 2004. 140 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis. – Lägg alla böckerna i kundkorgen så justerar jag fakturan efteråt.) ––
–– FÖRLAGSNY, se fler bilder! ––
"Den här boken handlar mest om de kulinariska örter läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153424703
- Titel
- Örtamat
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 238 x 278 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 846 g
- Språk
- Svenska
ICA Bokförlag 9789153424703 -
LJUVA SOMMARTID – 18 kompletta festmenyer med...
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Norstedts / Allt om Mat. 2013. 159 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! ––
Fånga drömmen om sommaren! Ljusa kvällar, ljumma nätter, mat och dryck under bar himmel i goda vänners lag. Ljuva sommartid är en oumbärlig sommarkokbok med mängder av inspiration och recept ur tidningen Allt om Mat. läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113051093
- Titel
- Ljuva sommartid
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 272 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 875 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fånga drömmen om sommaren! Ljusa kvällar, ljumma nätter, mat och dryck under bar himmel i goda vänners lag.
Ljuva sommartid är en oumbärlig sommarkokbok med mängder av inspiration och recept ur tidningen Allt om Mat. Här hittar du idéerna till säsongens alla partyn, festligare luncher och middagar med vännerna och familjen. Studentfesten, midsommaraftonens sillbord, grillfester av olika slag, liksom andra härliga trädgårdsfester och balkongmingel för stora och små sällskap.
Med 18 festliga menyer och runt 120 recept på allt från röda bubbeldrinkar, sötgrillad lax med fetaostsallad och härlig vaniljmousse med rabarberkompott och mandelcrunch - här finns det mesta du behöver för sommarens matbord.
– FÖRLAGSNY! – Norstedts / Allt om Mat 9789113051093 -
MAJAS KLIMATMAT – Recept och inspiration för...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2008. 141 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis. – Lägg alla böckerna i kundkorgen så justerar jag fakturan efteråt.) ––
–– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
Genom att följa årstidernas väx läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431350
- Titel
- Majas klimatmat
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 726 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Genom att följa årstidernas växlingar och välja maten vi äter med omsorg kan vi minska vår klimatbelastning och bidra till en hållbar utveckling.
I Majas klimatmat berättar Maja Söderberg hur vi kan agera på ett ansvarsfullt sätt. Boken är både verktyg och inspirationskälla för alla oss som vill värna miljö och klimat, men inte riktigt vet hur. Det gäller att laga efter säsong, välja lokalproducerade och ekologiska råvaror, använda fisksorter som inte hotas av utfiskning och äta viltkött och lamm istället för fläsk och nöt. Genom små, enkla förändringar i matvanorna är vi alla med och skapar en hållbar framtid.Boken är indelad i årstidskapitel. På våren frestar primörtallrik med kesoröra och spenat- och fetaostfyllda crêpes. Sommarens utbud är oändligt - vad sägs till exempel om röd och läcker dinkelsallad att ta med på picknicken? Under hösten njuter vi av viltbiffar med trattkantarellsås och paj på jordärtskocka. Vintern är rotfrukterna och kålens tid. Då står rotsakswok med sötsur sås och böngryta med chili på menyn.
Genom att utgå från säsongens råvaror blir matlagningen plötsligt så mycket mer omväxlande. Det finns alltid något att se fram emot! Boken rymmer runt 100 recept på allt från huvudrätter till små läckra sötsaker. Samtliga recept är granskade av nutritionist Camilla Gard. I intervjuform får vi dessutom möta bland annat en ekobonde och en grönsaksboxleverantör, ett matlag med lång historia och en butiksinnehavare som vågat satsa fullt ut på ekologiskt och rättvisemärkt. Ur kunskapen föds framtidshoppet.
Maja Söderberg är författare med bondeambitioner. Hon är utbildad i resursbevarande försörjning med fokus på mat samt föredragshållare och kursledare i framtidsfrågor, som hållbar utveckling och demokrati.
Ica Bokförlag 9789153431350 -
Med smak av SALT OCH SOMMAR
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2005. 144 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! –– Systrarna Ulrika Jisland och Anna Jonassen delar med sig av sina bästa recept och ger inspiration till hur man förgyller sommarens måltider och enkelt tar tillvara de färska och fräscha råvaror so läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137126791
- Titel
- Med smak av salt och sommar
- Författare
- Jisland, Ulrika
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 213 x 267 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Med smak av salt och sommar delar systrarna Ulrika Jisland och Anna Jonassen med sig av sina bästa recept och ger inspiration till hur man förgyller sommarens måltider och enkelt tar tillvara de färska och fräscha råvaror som hör årstiden till. God mat behöver inte vara krånglig det enda som krävs är uppfinningsrikedom. Och med vacker dukning och fina uppläggningar kan man trolla för gästerna. Bjud in till middag på terrassen, picknick på skäret eller kanske en kaffetår i bersån! Mat smakar så mycket bättre ute, i sällskap med goda vänner och med doften av salt hav i luften. Några smakprov:I väntan på maten: lime- och chilimarinerade räkor, citronlemonad med vodkaPå bryggan: Annas skaldjursgryta med saffransaïoli, torskburgare med romsåsPå terrassen: grillat lamm med ljummen fetaostdressing, omelett med nystekta kantareller och spenatI örtagården: solgul squashsoppa, parmafylld kycklingrulad med grillad rödlök och boursinostPå skäret: wraps med kall potatis och rundrökt makrill, sallad på fullkornsris och grillad kycklingPå buffébordet: röd potatissallad, bresaola med färska fikon, laxtallrik med rosépeppar och limeI bersån: kardemummakakor, cappuccino cheesecake, flädersaftI jordgubbslandet: jordgubbar med syltad ingefära, sommarpavlovaBokens vackra och somriga bilder är tagna av Martin Skredsvik.Ulrika Jisland och Anna Jonassen är systrar och har tillbringat alla sina somrar på Klädesholmen utanför Tjörn i Bohuslän. Ulrika bor med man och tre barn i Göteborg, där hon arbetar som journalist på TV4. Anna är lärare och bosatt i Stockholm med man, två barn och golden retrievern Melker.
Bokförlaget Forum 9789137126791 -
DANIELS MATRESA – 9 menyer från världens kök
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Lava Förlag. 2017. 143 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– Mästerkock, matfantast, menyskapare!
• Daniel Lakatosz älskar allt som har med mat att göra. Han kom på andra plats i Sveriges Mästerkock 2016 och nu fortsätter han sin matresa.
• I den här vackra kokboken, Daniels läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188529046
- Titel
- Daniels matresa : 9 menyer från världens kök
- Författare
- Daniel Lakatosz
- Förlag
- Lava Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 273 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 840 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mästerkock, matfantast, menyskapare!
Daniel Lakatosz älskar allt som har med mat att göra. Han kom på andra plats i Sveriges Mästerkock 2016 och nu fortsätter han sin matresa.
I den här vackra kokboken, Daniels matresa 9 menyer från världens kök, delar Daniel Lakatosz med sig av sina egna menyer från Japan, Spanien, Mexico, Thailand, Italien, Sverige, Ungern, Polen, Frankrike.
De 9 menyerna innehåller allt från fördrink och mingelsnittar till dessert.
Ett axplock ur menyerna: Japansk råbiff på oxfilé med lotusrotchips och misomajonnäs, Negimaki biffrullar med sparris och teriyakisås, Vegetariska kroppkakor med svampfyllning, rårörda lingon, rostade hasselnötter och brynt smör, Amarettomarinerade jordgubbar med mascarponecréme, mandelflarn och rostade mandel-spån, med flera.
Följ med på Daniels matresa, välj dina favoriter och bjud sen familj och vänner på en middag där ni skapar era egna minnen!
Daniel Lakatosz arbetar som hovmästare på Berns asi-atiska restaurang i Stockholm. När han inte är på Berns tillbringar han tid med sin familj, inspirerar människor med sin mat på sociala medier och hyr ut sig själv som kock vid olika evenemang, både privat och till företag.
Jag älskar mat. Jag älskar att tillaga mat, att få en matidé och skapa den, att tänka på olika smakkombinationer och försöka jobba med olika färger, texturer och upplevelser. - Daniel Lakatosz
– FÖRLAGSNY! – Lava Förlag 9789188529046 -
MODERNA MATSÄCKAR – För den aktiva familjen
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Ica Bokförlag. 2010. 93 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Matsäckar för stora och små. Är din familj aktiv? Tillbringar ni mycket tid ute i naturen, vid fotbollsplanen, på st läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433941
- Titel
- Moderna matsäckar : för den aktiva familjen
- Författare
- Wilk, Katarina
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 93 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 447 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matsäckar för stora och små
Är din familj aktiv? Tillbringar ni mycket tid ute i naturen, vid fotbollsplanen, på stranden eller i skidbacken? Här är boken för dig som har tröttnat på att packa barnens ryggsäckar med färdiglagade köttbullar och makaroner.
Att äta näringsriktigt och bli mätt när man är aktiv är A och O. Alla vet att humöret påverkas om man bara stoppar i sig tomma kalorier. Speciellt när man rör på sig, är ute i naturen och behöver massor av energi.
I stället för att spendera dyra pengar på hamburgare och korv i lunchrestauranger ger den här boken tips på olika matsäckar. De är alla näringsrika, mättande och innehåller säsongens råvaror. Vad sägs av pirriga piroger, spretiga spett och välsmakade viltskav? Moderna Matsäckar utgår från årstiderna och visar lätta och mer avancerade recept för både småbarnsfamiljer och familjer med lite större barn allt för att maten ska passa rätt magsäck. Boken vill dessutom inspirera läsarna till att själv hitta på egna matsäckar. Kanske byta ut en ingrediens som barnen inte gillar i de befintliga recepten? Att laga en egen matsäck får både magen och plånboken att jubla.
–– FÖRLAGSNY! –– Ica Bokförlag 9789153433941 -
SUVERÆN SURPRISE – Et overflødighedshorn af o...
Inbunden bok. Politikens Forlag. 2011. 331 sidor.
ISBN 9788756799959
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Stort format, ca 23x30 cm! Dansk text. – Se fler bilder! –– Suveræn Surprise er et surpriseparty i kogebogsform fra en af Danmarks bedstsælgende kogebogsforfattere. Med masser af knald på layout og farver og sjove, alvorli läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPolitikens Forlag 9788756799959 -
DET LILLA EXTRA – Duka med småplock och festm...
Inbunden bok. Max Ström. 2012. 142 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK! – Obet. märken på skyddsomslaget. – Se fler bilder! –– Malin Landqvist har tillsammans med fotografen Lina Eriksson skapat en bok om det som gör att vi känner oss extra välkomna på festen och hur vi får maten att smaka som allra go läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171262554
- Titel
- Det lilla extra
- Författare
- Landqvist, Malin
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 258 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Årets bästa! Ibland står det still i hjärnan när man ska bjuda på fest. Man kanske har något favoritrecept, eller hittat ett enstaka någonstand - men hela middagen vill inte infinna sig. Här har du lösningen! En perfekt, utsökt och vacker bok där alla recept man inte visste att man ville ha finns [...] Festböckernas drottning!«ELLE mat & vinMalin Landqvist har tillsammans med fotografen Lina Eriksson skapat en bok om det som gör att vi känner oss extra välkomna på festen och hur vi får maten att smaka som allra godast. Det här är boken som ger inspiration för både det stora buffébordet och mindre tillställningar, mingel och familjefester. En kokbok full med enkla recept på allt från drinkar, småplock och läckra rätter till buffén och oemotståndliga desserter. Det lilla extra kan handla om att tillsätta en blommig isbit i bålen, kanske tillföra en modern smaksättare till en delikat snitt eller att göra en nytolkning av klassiker som potatissallad och paj. Vi får också tips på kreativa lösningar till dukning och hur man lägger upp maten snyggt och välkomnande. Varför inte fixa en snabb och festlig dessert helt enkelt genom att toppa färska bär med lite mousserande vin – allt för att skapa det där lilla extra!Malin Landqvist har i många år arbetat med att förnya det klassiska svenska köket, bland annat i succéserien En god jul, En god sommar och En god höst, och senast i den prisbelönta Svenska kakor och desserter. Lina Eriksson är en av våra mest väletablerade matfotografer, med ett flertal böcker som exempelvis Paolo Robertos Mina fastrars mat och många matreportage i våra främsta mattidningar i bagaget.
Max Ström 9789171262554 -
WHISKY & MAT
Inbunden bok. Grenadine. 2009. 158 sidor.
Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! –– I Whisky & mat berättar Jan Groth om sina och andras whiskyfavoriter. Boken är en förtäckt kokbok, där mat- och smakupplevelser på ett delikat sätt lindas in i anekdoter och reseskildringar. Läcker mat, l läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329878
- Titel
- Whisky & mat
- Författare
- Jan Groth - Arne Adler
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 871 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Whisky & mat
I Whisky & mat berättar Jan Groth om sina och andras whiskyfavoriter. Boken är en förtäckt kokbok, där mat- och smakupplevelser på ett delikat sätt lindas in i anekdoter och reseskildringar. Läcker mat, lika läckert fotad av matfotografen Arne Adler fyller boken. Du får veta vilka mat- och whiskyfavoriter som kändisar och kändiskockar helst tillreder och kombinerar.
I fantastiska miljöer kring land och hav i Skottland möter du människor som soulartisten Eric Gadd, TV4-kocken Andreas Nylén och rockstjärnan Anders Fridén från bandet In Flames. Så skål och välkommen till bords!
Grenadine 9789185329878 -
DRAKAMÖLLANS KÖK
Inbunden bok. Drakamöllan förlag. 2008. 264 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
"I boken bjuder vår dåvarande kökschef Eve Maltais och gårdshotellets ägare Ingalill Thorsell på sina bästa recept för vardag såväl som fest med fokus på vår och sommar. Man kan också läsa om gårdens hist läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163325311
- Titel
- Drakamöllans Kök
- Författare
- Ingalill Thorsell - Eve Maltais - Lars Strandberg - Ronnie Nilsson
- Förlag
- Drakamöllan förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 264 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 210 x 275 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1400 g
- Språk
- Svenska
Drakamöllan förlag 9789163325311 -
VINTERNS GODA TING • Maten • Julen • Blommorn...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1995. 200 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Obetydliga märken på skyddsomslaget. –– Se fler bilder! ––
Vinterns goda ting är både en kokbok, en julbok och en blomsterbok. Här finns många goda och inspirerande idéer för hela vinterhalvåret.
• Recepten handlar läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134515598
- Titel
- Vinterns goda ting
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 238 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 945 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinterns goda ting är både en kokbok, en julbok och en blomsterbok. Här finns många goda och inspirerande idéer för hela vinterhalvåret.Recepten handlar om höstens äppelskörd, middagar i allhelgona, sköna vinterfrukostar, nyårsfesten och den spännande gröna maten. Dessertkapitlet är ovanligt stort med läckra efterrätter av många olika slag.Julen har självklart fått en stor plats i den här vinterboken. Här finns vackra dekorationer, historia om traditionerna, recepten till traditionell julmat men även till ett lite annorlunda julbord, till konfekten och pepparkakshuset.Härliga blomsterarrangemang, doftande potpurrier och annorlunda kransar, stiliga dekorbröd, marmelader, inläggningar och brännvinskryddning är andra exempel på bokens rika innehåll.Anna Bergenström har skrivit om maten, Fanny Bergenström om bland annat växter och juldekorationer. Nisse Peterson har tagit de stämningsfulla fotografierna.
Albert Bonniers Förlag 9789134515598 -
SWISS CHEESE – Origins, Traditional Cheese Va...
Inbunden bok. Shoppenkochen. 2010. 343 sidor.
ISBN 9783033026162
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Pärmarna är något blekta i underkant. – Mindre kant- och ytmärken på skyddsomslaget. – Mycket stort format, ca 23x31x3 cm! – Se fler bilder! ––
"The new, definitive guide to Swiss Cheese In the last few years, t läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKShoppenkochen 9783033026162 -
BULLAR & BÅNG – Tjugo artister och deras egna...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Stålboms konditori. 2012. 195 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– FÖRLAGSNY, se fler bilder! ––
Ett konditori i Falkenberg som konsertarrangör, eller en konsert arrangör som också är ett konditori? Nu råkar det omfat läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163709630
- Titel
- Bullar & bång
- Författare
- Holmgren, Björn - Carlsson, Magnus
- Förlag
- Stålboms konditori
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 195 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 233 x 286 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1212 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- The Soundtrack of our lives (TSOOL) låter oss följa med på en middag i Innsbruck där de möjligen blev serverad en riktigt bra Osso buco. Det är vad de tror sig minnas. Med stor sannolikhet serverades i alla fall en grym risotto!
Niklas Hjulström (Cue) berättar om hur familjen bilade till morföräldrarna på Gotland på 60-talet och hur han och systern turades om att sova på hatthyllan eller i den bäddade bakluckan!
Kristian Harborg (Hoffmaestro) berättar hur han skär vitlök med rakblad, grillar salsiccia och gör köttbullar, allt efter inspiration från italienska maffiafilmer!
–– FÖRLAGSNY! –– Stålboms konditori 9789163709630 -
DE SUBLIME / the sublime / 25 – Utvalgt fra t...
Inbunden bok. Bent C Forlag Aps. 2014. 249 sidor.
ISBN 9788799562138
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, verkar oläst! – Obet. ytslitage på pärmarna. – Stort format, ca 24x34 cm! – Se fler bilder! ––
Bogen indeholder beskrivelser, fotos, illustrationer, menukort fra besøg på ikke færre end 25 af verdens bedste restaur läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBent C Forlag Aps. 9788799562138 -
MATLUST för barn 0–6 år
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! – Bonnier / Vi Föräldrar. 2008. 255 sidor.
ISBN 9789189346901
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! ––
Redan en nyfödd bebis har koll på vad som är viktigt här i livet - nämligen mat! När barnet läggs på sin mammas mage börjar det på eget initiativ kravla sig upp mot bröstet. Den långa matresan har börjat.
• Under b läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK–– FÖRLAGSNY! – Bonnier / Vi Föräldrar 9789189346901 -
DEN GODA VINTERMATEN
Inbunden bok. Bonnier. 1999. 160 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– ABSOLUT NYSKICK! – Obet. yt- och hörnmärken på skyddsomslaget. – Se fler bilder! ––
Varma recept för kalla dagar. Vinterns kokbok innehåller ö läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100568573
- Titel
- Den goda vintermaten
- Författare
- Hensley, Nina Dreyer - Hensley, Jim - Løwe, Paul - Thomassen, Ingeborg - Hensley, Nina Dreyer - Stenmark, Cajsa
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Bonnier 9789100568573 -
SNOWFLAKES AND SCHNAPPS
Häftad bok. Murdoch Books. 2010. 288 sidor.
ISBN 9781741969979
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Stort format, ca 24x28x3 cm! Mjuka pärmar med invikta flikar. – Se fler bilder! ––
Join Jane Lawson as she takes you on a culinary journey through the magnificent cold-climate cuisines of northern, central and east läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMurdoch Books 9781741969979 -
JØDISK MAT PÅ NORSKE FAT – En kulturhistorisk...
Inbunden bok. Press. 2009. 203 sidor.
ISBN 9788275473552
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – (Obet. hörnmärke på pärmen.) – Se fler bilder! ––
Forfatteren har her samlet de beste oppskriftene fra de norske jødenes mattradisjoner - oppskrifter og matskikker som har gått i arv.
• Til rettene er det knyttet h läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPress 9788275473552
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn