Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Köksträdgårdens historia

Köksträdgårdens historia

Inbunden bok. Babel Förlag. 3 uppl. 208 sidor.

Nyskick. FÖRLAGSNY. Inbunden, 3:e upplagan, 2016, Babel Förlag. Format: 208 s, 194 x 231 mm, 770 gr. För mer information se www.babelforlag.se. // Marie & Björn Hanssons rikt illustrerade bok Köksträdgårdens historia nu i ny reviderad och utökad upplaga. //
"Rapunkelklocka är en vacker, tvåårig växt med höga smäckra stänglar fyllda av lilablå klockor. De späda blad som kikar fram under våren är en verklig delikatess. Också rötterna kan skördas på våren, även om hösten kanske är den vanligaste skördetiden."

Citatet om den numera bortglömda köksväxten rapunkelklocka kommer från kapitlet om 1600-talets köksträdgårdar i Sverige. Här beskrivs även sockerrot och haverrot liksom de då fascinerande nyheterna majs och potatis - fast då kallades de Turkiskt vete och Artiskocker aff Virginien. Köksträdgårdens historia är mångtusenårig och rymmer allt från enkla kålgårdar till praktfulla stilanläggningar, viktorianska odlingsorgier och nutida cityodlingar i pallkrage. Mångfalden speglas i boken samtidigt som äldre grönsakssorter och gamla odlingstekniker såsom spaljering och drivning lyfts fram. Omfattande växtlistor, ritningar och foton för varje epok kompletterar texten. Boken är en kunskaps- och inspirationskälla för dagens köksväxtodlare att ösa ur, vare sig man odlar på fönsterkarm, balkong, innergård, i koloni eller villaträdgård. Också de läsare som är intresserade av kulturhistoria, arkeologi och konsthistoria har mycket att hämta. //

Detta är den tredje reviderade och utökade upplagan av Köksträdgårdens historia. Första upplagan utkom 2002 och då på Signums bokförlag i Lund. Marie och Björn Hansson har gett ut flera kritikerrosade böcker, bl a standardverket Perenner och den prisbelönta Kryddväxter. //

"Personligt och med stor kunskap får vi följa med på en resa genom tiden i köksträdgårdens historia."
Nyhetsmorgon TV4 //

"Det är inte svårt att bli inspirerad till egna stordåd i täppan, bara att sätta igång. Men det räcker fullständigt att läsa den här boken som en roman ... den är tillräckligt spännande."
Odla.nu. Nyskick.

Enhetsfrakt till Sweden: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789198293302
Titel
Köksträdgårdens historia
Författare
Hansson, Marie
Förlag
Babel Förlag
Utgivningsår
2016
Omfång
208 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
194 x 231 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
770 g
Språk
Svenska
Baksidestext
”Rapunkelklocka är en vacker, tvåårig växt med höga smäckra stänglar fyllda av lilablå klockor. De späda blad som kikar fram under våren är en verklig delikatess. Också rötterna kan skördas på våren, även om hösten kanske är den vanligaste skördetiden”.

Citatet om den numera bortglömda köksväxten rapunkelklocka kommer från kapitlet om 1600-talets köksträdgårdar i Sverige. Här beskrivs även sockerrot och haverrot liksom de då fascinerande nyheterna majs och potatis – fast då kallades de Turkiskt vete och Artiskocker aff Virginien.

Köksträdgårdens historia är mångtusenårig och rymmer allt från enkla kålgårdar till praktfulla stilanläggningar, viktorianska odlingsorgier och nutida cityodlingar i pallkrage. Mångfalden speglas i boken samtidigt som äldre grönsakssorter och gamla odlingstekniker såsom spaljering och drivning lyfts fram. Omfattande växtlistor, ritningar och foton för varje epok kompletterar texten. Boken är en kunskaps- och inspirationskälla för dagens köksväxtodlare att ösa ur, vare sig man odlar på fönsterkarm, balkong, innergård, i koloni eller villaträdgård. Också de läsare som är intresserade av kulturhistoria, arkeologi och konsthistoria har mycket att hämta.

Detta är den tredje reviderade och utökade upplagan av Köksträdgårdens historia. Första upplagan utkom 2002 och då på Signums bokförlag i Lund. Marie och Björn Hansson har gett ut flera kritikerrosade böcker, bl a standardverket Perenner och den prisbelönta Kryddväxter.

”Personligt och med stor kunskap får vi följa med på en resa genom tiden i köksträdgårdens historia.”

Nyhetsmorgon TV4

”Det är inte svårt att bli inspirerad till egna stordåd i täppan, bara att sätta igång. Men det räcker fullständigt att läsa den här boken som en roman ... den är tillräckligt spännande.”

Odla.nu

Ytterligare medarbetare:
Författare: Hansson, Marie
Fotografer: Hansson, Björn