Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kulturväxtlexikon

Kulturväxtlexikon

Inbunden bok. Natur & Kultur / LTs förlag . 1 uppl. 1998. 467 sidor.

Gott skick. Lätt smutsig pärm.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127339071
Titel
Kulturväxtlexikon
Författare
Aldén, Björn
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
1998
Omfång
550 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1119 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Nytt standardverk om kulturväxter. Kulturväxterna är en fascinerande del av människans historia. För första gången finns nu ett kulturväxtlexikon som beskriver mer än 10 000 växter, både svenskodlade och importerade, till nytta och nöje för fackmänniskor och hobbybotaniker.

Att klassificera och namnge kulturväxter är ingen lätt uppgift. Art- och formrikedomen har genom århundraden av utveckling och förädling blivit svår att överblicka. Ändå är det just namnet som är nyckeln när det gäller att presentera och dokumentera variationsrikedomen bland kulturväxterna. Växtnamnen ger inte bara grunden till förståelse för hur arterna ska bevaras och brukas, de ger också spännande insikter i historia, kultur och användningsområden.

Nu har en kraftsamling gjorts för att tackla den nära nog omöjliga uppgiften att belysa alla former av kulturväxter. Kulturväxtlexikon beskriver mer än 10 000 växter med deras vetenskapliga och svenska namn, auktor, livsformer, användning och geografiska ursprung. Boken är det standardverk botaniker, amatörodlare och alla som handlar med växter längtar efter. Men många fler behöver det – t ex den som handhar växter inom tull, livsmedels-, läkemedels- och kosmetikaindustrin – för att vara säkra på att alla inblandade talar om samma växt.

Författarna är alla auktoriteter inom sina områden och mycket välkända botanister. Björn Aldén är intendent vid Göteborgs Botaniska Trädgård och Lennart Engstrand vid Lunds Botaniska Trädgård. Örjan Nilsson har varit förste intendent vid Uppsala Botaniska Trädgård, Mattias Iwarsson är intendent vid Uppsala Botaniska Trädgård och Svengunnar Ryman är intendent på Botaniska Museet, Fytoteket, vid Uppsala Universitet. Lars Jonsson har tidigare varit örtagårdsmästare vid Linnéträdgården i Uppsala.