Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Bitter seger : Narvik 10 april-10 juni 1940

Bitter seger : Narvik 10 april-10 juni 1940

Inbunden bok Lind & Co. 2017. 327 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174618785
Titel
Bitter seger : Narvik 10 april-10 juni 1940
Författare
Alf R. Jacobsen
Förlag
Lind & Co
Utgivningsår
2017
Omfång
327 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 208 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
600 g
Språk
Svenska
Baksidestext
När brandröken lagt sig i Narvik, efter slaget den 10 april 1940, förstod krigsledningarna i London och Paris att de blivit utmanövrerade. Hitlers elitstyrkor hade gått i land framför näsan på Royal Navy, och höll på att slå en järnring runt den strategiskt viktiga malmstaden.
De allierade satsade allt på en snabb återerövring. Men planeringen var bristfällig och Churchills lättsinniga krav på ett ögonblickligt frontalangrepp ledde till en konflikt mellan stjärngeneralen Pierse Mackesy och Churchills man, den ålderstigna Lord Cork. Samtidigt rasade ett fjällkrig som krävde det yttersta av soldaterna i 6:e divisionen, som med stöd av franska och polska trupper gradvis tvingade tillbaka de tyska erövrarna. För att undgå ett totalt sammanbrott beslutade Hitler att undsätta den belägrade tyska garnisonen.
Kapplöpningen om Narvik hade börjat.
Bitter seger är en intensiv och levande skildring av strider som fångade hela världens uppmärksamhet och som fortfarande har en särställning i krigshistorien. Med hittills okända källor kastar Alf R. Jacobsen nytt ljus över de dramatiska händelserna och avslöjar maktkampen som utspelade sig bakom kulisserna i London. Med boken sätter författaren också punkt för sin banbrytande serie om det tyska anfallet på Norge under våren 1940.

ALF R. JACOBSEN (f. 1950) är en av Norges mest framträdande fackboksförfattare. Han har skrivit ett fyrtiotal böcker, även kriminalromaner, samt flera filmmanus och mottagit en rad priser. Bitter seger är en fristående fortsättning på Angrepp i gryningen.

"Intensiv och spännande krigsskildring som kastar nytt ljus över de allierades återerövring av Narvik under andra världskriget."
Dagsavisen

"solid bearbetning, spänningsdriven och med auktoritet i framställningen."
Avisa Nordland
Ytterligare författare: Jacobsen, Alf R.
Ytterligare översättare: Wibom, Jan