Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Köpenhamn för foodisar

Köpenhamn för foodisar

Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 174 sidor.

Mycket gott skick. Gallrad biblioteksbok

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789127155664
Titel
Köpenhamn för foodisar
Författare
Almqvist, Erik Eje
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2018
Omfång
174 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
160 x 219 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
450 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Erik Eje Almqvist har skapat en alldeles utmärkt guide för foodisar. Foodisar förklarar författaren som en person som tycker om god mat och levande krogmiljöer. Köpenhamn för foodisar är del i en serie där olika matkunniga författare beskriver olika städers matkultur.
Erika Storme Martinger, BTJ-häftet nr 21, 2018

"Jag har aldrig ångrat mig så mycket som efter att jag flyttade från Köpenhamn. Jag längtade till vinhandlaren under Knippelsbro där man alltid, oavsett tid på dygnet, stör i lunchen varpå man vinkas in i köket där man får smaka grumliga viner som ännu inte kommit upp på hyllan.
Jag längtade till den märkvärdiga kiosken på Sønder Boulevard som säljer cigg, mjölk, tidningar – och obskyra suröler som aldrig skulle tillåtas komma i närheten av Systembolagets hyllor. 
Och så fantiserade jag om Noma-kockarnas nya krogar, om slaktartanten Hanne som varje morgon tillreder alla pålägg från grunden och skyfflar upp mackor på brickor i fönstret och om den nya skolans smørrebrødsbarer som serverar lambic-öl och oxiderade Sebastian Riffault-viner till hønsesalaten. Det dröjde inte länge innan jag flyttade tillbaka. 
Det här är en guide till mina favoritkrogar, till fantastiskt naturvin, till ställena med de finaste råvarorna från Sjællands hängivnaste hippiebönder och skogsmullar. Till barerna med den intressantaste hantverksölen och till de murrigaste jukeboxhaken som har så dålig ventilation att man kan passivröka tobaken som utandades av Vesterbropoeten Dan Turell på 70-talet, och där den som blir hungrig halv två på natten får ett kokt ägg och en klick senap på en servett."
Erik Eje Almqvist är reporter och redaktör. 2008 var han med och startade Magasinet Filter, där han arbetat under flera år, bland annat som chefredaktör. Han har även varit krogskribent i Metro. 2009 utsågs han till årets journalist av Sveriges tidskrifter. Sedan 2012 har han – med undantag för ett kort avbrott – bott på den gamla delen av Islands brygge i Köpenhamn.