Svinnlandet : min resa genom en värld av slöseri - och hur den gav mig ett liv i överflöd
Inbunden bok. Offside Press. 1 uppl. 2015. 189 sidor.
Nära nyskick.
Allt började med nyfikenhet. En kompis till Andreas Jakobsson berättade lyriskt om en matbutik i Uppsala. Inte för att butiken var extra billig eller bra utan för att dess soprum var lika lättillgängligt som välförsett.
Andreas sögs in i dumpstrarnas värld och snart levde hans lilla familj i lyx och överflöd, av »saker som pappa hittat på natten«. Köket fylldes med frukt och grönt från hela världen, kaffe, Anthon Berg-marsipan, öl, dessertostar av alla sorter, pinjenötter, Pringles-chips
Ju mer Andreas släpade hem desto större blev hans nyfikenhet: Vad är det som gör att alltmer utmärkt mat slängs hos bonden, i butikerna och av oss konsumenter? Andreas gav sig ut på en resa genom Svinnlandet Sverige och fick skrämmande svar från butikschefer, forskare och storföretag.
I Svinnlandet berättar Andreas Jakobsson hur han under två år levt på gratis mat som andra slängt. Han dissekerar systemfelen som skapat detta vansinne och pekar samtidigt på konkreta lösningar.
Dessutom: Handla smartare! Så räddar du din mat! Tips för nybörjardumpstraren! Med dedikation.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789185279418
- Titel
- Svinnlandet : min resa genom en värld av slöseri - och hur den gav mig ett liv i överflöd
- Författare
- Jakobsson, Andreas
- Förlag
- Offside Press
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt började med nyfikenhet. En kompis till Andreas Jakobsson berättade lyriskt om en matbutik i Uppsala. Inte för att butiken var extra billig eller bra utan för att dess soprum var lika lättillgängligt som välförsett.
Andreas sögs in i dumpstrarnas värld och snart levde hans lilla familj i lyx och överflöd, av »saker som pappa hittat på natten«. Köket fylldes med frukt och grönt från hela världen, kaffe, Anthon Berg-marsipan, öl, dessertostar av alla sorter, pinjenötter, Pringles-chips
Ju mer Andreas släpade hem desto större blev hans nyfikenhet: Vad är det som gör att alltmer utmärkt mat slängs hos bonden, i butikerna och av oss konsumenter? Andreas gav sig ut på en resa genom Svinnlandet Sverige och fick skrämmande svar från butikschefer, forskare och storföretag.
I Svinnlandet berättar Andreas Jakobsson hur han under två år levt på gratis mat som andra slängt. Han dissekerar systemfelen som skapat detta vansinne och pekar samtidigt på konkreta lösningar.
Dessutom: Handla smartare! Så räddar du din mat! Tips för nybörjardumpstraren!