-
Smått och gott om entrérätter
Inbunden bok. Bokorama. 1988. 128 sidor.
Mycket gott skick. Förlagsband. Avlång 4:o. Rikt färgillustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170244685
- Titel
- Smått och gott om entrérätter
- Författare
- Budgen, June - Ericson, Per - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Höganäs : Bokorama
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Bokorama 9170244685 -
Wraps, snabbt och gott
Inbunden bok. Läsförlaget. 2015. 43 sidor.
Nyskick. Förlagsband. Tvär 8:o. Färgfotoillustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781407562261
- Titel
- Wraps, snabbt och gott
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2015
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 9781407562261 -
Gott om mat
Inbunden bok. Nordiska Museets Förlag. 2001. 248 sidor.
Mycket gott skick. Inbunden i förlagets laminerade pappband. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171084770
- Titel
- Gott om mat
- Författare
- Westergren, Christina
- Förlag
- Stockholm : Nordiska museets förl
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Nordiska Museets Förlag 9171084770 -
Gott & grönt: Gröna läckerheter från Allt om...
Inbunden bok. Prisma. Första uppl. 2004. 192 sidor.
Mycket gott skick. Inbunden i förlagets laminerade pappband. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151842696
- Titel
- Gott & grönt : gröna läckerheter från Allt om Mat
- Författare
- Abrahamsson, Astrid - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 918 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grön mat är god mat! Det är budskapet i denna vackra kokbok från Allt om Mat och systertidningen Gott och Grönt. Här hittar du läckra recept på allt från sallader till hela menyer. Recepten är provlagade i Allt om Mats provkök vilket garanterar att de inte bara är möjliga att göra utan också att resultatet är välsmakande och välgörande. Rikt illustrerad med ett hundratal vackra och inbjudande fotografier av Sveriges ledande matfotografer.
Prisma Första 9151842696 -
Lustgårdens läckerhet: Smått och gott av vild...
Inbunden bok. Natur & Kultur. Första uppl. 1990. 112 sidor.
Gott skick. Inbunden i förlagets laminerade pappband. Ryggen blekt. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127048292
- Titel
- Herrström/Lustgårdens läckerhet
- Författare
- Herrström
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 1990
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 402 g
- Språk
- Svenska
Natur & Kultur Första 9127048292 -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. Första uppl. 2003. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Förlagsband Rikt färgillustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458X
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur Första 912735458X
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn