Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Brev från fängelset

Brev från fängelset

Häftad bok Ruin. 1 uppl. 2007. 233 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185191253
Titel
Brev från fängelset
Författare
Antonio Gramsci
Förlag
Ruin
Utgivningsår
2007
Omfång
233 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
135 x 210 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
279 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den 8 november 1926 arresterades journalisten, kommunisten och motståndsmannen Antonio Gramsci av den fascistiska regimen i Italien. Efter en lång häktningstid dömdes han 1928 till tjugo års internering och fördes först till en anstalt i Turi på italienska ostkusten och sedan till Formia söder om Rom. Han dog slutligen på ett sjukhus 1937, fyrtiosex år gammal.

Gramscis insats som kulturfilosof och kritiker av det kapitalistiska samhället har med åren vunnit allt bredare erkännande. Men utöver sina bidrag som intellektuell har Gramsci också efterlämnat ett biografiskt material av stort värde. I hans Brev från fängelset, som här ges ut på nytt i Carl-Göran Ekerwalds urval och översättning, lär vi känna privatpersonen Gramsci. Vi får ta del av hans omsorg om familj och vänner på utsidan, och vi följer honom i hans dagliga kamp mot fängelsetillvarons fysiska och moraliska umbäranden. Tillsammans utgör breven ett slags livsåskådning i miniformat och ett gripande dokument över det politiska engagemangets villkor.

Boken gavs senast ut 1981, och för urvalet står Carl-Göran Ekerwald. Klas Gustavsson har försett boken med ett nyskrivet efterord.

Boken ges ut i ett samarbete mellan Ruin och Tankekraft förlag.