Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Mitt liv som hornblåsare

Mitt liv som hornblåsare

Häftad bok SMI. 2017. 204 sidor.

Nyskick. Bengt Belfrages levnadsbana var rik på omväxling. Som 14-åring började han i den svenska marinens musikkår. Här blev han även delaktig i en sjömansutbildning.
Det första stora steget i en yrkesmusikers liv blev anställningen i Kungl. Hovkapellet under ledning av Sixten Ehrling, och blev inom kort alternerande solohornist. Deltog under Stockholmsoperans gästspel i Edinburgh och London och erhöll 1958 stipendium för studier i London. 1962 lyckades Belfrage ta språnget till Berlinfilharmonin som solovalthornist. På drygt 50 sidor skildrar han erfarenheter och upplevelser i orkestern: t. ex. deltagande i Salzburgfestivalen, ett uppträdande i Herodes-Attikus-teatern i Aten, men fram för allt konserterna i Berlin. Förutom Herbert von Karajan upplevde han dirigenter som Karl Böhm, Witold Rowickli, Joseph Keilberth, Rafael Kubelik, Rudolf Kempe, Lorin Maazel, Eugen Jochum, men även Otto Klemperer och Sir John Parbirolli. Dessutom var Belfrage medlem i traditionsrika Filharmoniska Oktetten, med turnéer med ensemblen, deltog i skivinspelningar och fick kalla sig "kammarvirtuos".Herbert von Karajan attesterade sin höga uppskattning om den svenska musikerns "vackra och smidiga ton, hans tekniska behärskning av instrumentet jämte framstående musikalitet." 1975 till 1995 undervisade Belfrage vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, och sedermera verkade han även som gästprofessor vid olika universitet i USA, Kina och Australien. Absolut nyskick. (200701)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789188173782
Titel
Mitt liv som hornblåsare
Författare
Bengt Belfrage
Förlag
SMI förlag
Utgivningsår
2017
Omfång
204 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
148 x 204 mm
Vikt
333 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Berliner Philharmoniker – Das Magazin 2006

Bengt Belfrage – ”Ein Heldenleben”

Originaltitel ”Mitt liv som hornblåsare.”

Bengt Belfrages levnadsbana var rik på omväxling. Som 14-åring började han i den svenska marinens musikkår. Här blev han även delaktig i en sjömansutbildning.

Det första stora steget i en yrkesmusikers liv blev anställningen i Kungl. Hovkapellet under ledning av Sixten Ehrling, och blev inom kort alternerande solohornist. Deltog under Stockholmsoperans gästspel i Edinburgh och London och erhöll 1958 stipendium för studier i London. 1962 lyckades Belfrage ta språnget till Berlinfilharmonin som solovalthornist.

På drygt 50 sidor skildrar han erfarenheter och upplevelser i orkestern: t. ex. deltagande i Salzburgfestivalen, ett uppträdande i Herodes-Attikus-teatern i Aten, men fram för allt konserterna i Berlin. Förutom Herbert von Karajan upplevde han dirigenter som Karl Böhm, Witold Rowickli, Joseph Keilberth, Rafael Kubelik, Rudolf Kempe, Lorin Maazel, Eugen Jochum, men även Otto Klemperer och Sir John Parbirolli. Dessutom var Belfrage medlem i traditionsrika Filharmoniska Oktetten, med turnéer med ensemblen, deltog i skivinspelningar och fick kalla sig ”kammarvirtuos”.

Herbert von Karajan attesterade sin höga uppskattning om den svenska musikerns ”vackra och smidiga ton, hans tekniska behärskning av instrumentet jämte framstående musikalitet.” 1975 till 1995 undervisade Belfrage vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, och sedermera verkade han även som gästprofessor vid olika universitet i USA, Kina och Australien.

Belfrages bok ”Ein Heldenleben” innehåller även en introduktions del för ak-tiva bleckblåsare.
Ytterligare författare: Belfrage, Bengt