50 gourmetglasspinnar
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2015. 128 sidor.
Mycket gott skick.
En läskande glass en varm sommardag slår det mesta.
I den här boken hittar du mängder av recept på färgglada, kreativa glasspinnar för alla tillfällen och årstider. Glassarna är fullproppade med läckra frukter, kaffe, choklad, nötter, smakrika kryddor och örter - välj bland klassiska smaker och oväntade smakkombinationer.
När du väl börjat kommer du att vilja göra egna glasspinnar igen och igen och igen!
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789176170755
- Titel
- 50 gourmetglasspinnar
- Författare
- Cesar Roden - Nadia Roden
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 168 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Imponera med lyxiga gourmetglasspinnar!
Konstnären Nadia Roden började tillverka och sälja handgjorda gourmetglasspinnar från en matvagn i High Line Park i New York 2011. Glassarna blev en succé och utsågs till nästa stora trend av pressen. Snart fick Nadia ta hjälp av sin brittiske brorson, kocken Caesar Roden, och han tog i sin tur med glassaffärerna över Atlanten till London där han våren 2013 skapade Ice Kitchen. Matvagnen blev snabbt ett fenomen på Londons street food-scen, och även om Ice Kitchen håller fast vid sina matvagnsrötter säljs glassarna i dag även i utvalda delikatessbutiker.
Nu har Nadia och Caesar delat med sig av sina populäraste recept i Ice Kitchen: 50 gourmetglasspinnar. Här lär de pedagogiskt ut glasstillverkningens grunder och ger även kreativa serveringstips. Bland de 50 recepten i boken hittar man klassiska smakkombinationer som ananas med kokos och jordgubbar med vispgrädde, men här finns också många spännande och mer vuxna smaker som blodgrapefrukt & Campari - en iskall sommardrink på en pinne - eller Vietnamesisk kaffeglass. Vissa glassar bjuder också på lite extra upplevelse. Glassen som kallas Dränkt vattenmelon ska man t.ex. pressa limesaft över medan man äter (alternativt doppa i rom).