Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Guldkompassen

Guldkompassen

Blu-Ray.

Nära nyskick. Fodral i nära nyskick. Textat på svenska, danska, norska, finska och engelska
Guldkompassen är en fantasy-äventyrsfilm från 2007, baserad på boken med samma namn av Philip Pullman. Regisserad och skriven av Chris Weitz. I huvudrollerna ser vi Dakota Blue Richards, Nicole Kidman, Daniel Craig, Sam Elliott, Ian McKellen och Eva Green.

Filmen vann en Oscar i kategorin Bästa specialeffekter och en BAFTA.

Handling

11-åriga Lyra (Dakota Blue Richards) är en vild och nyfiken flicka som bor på Jordan College i Oxford i Brytannien (ett alternativt Storbritannien), ett universum parallellt till vårt. I detta universum är människans själ förkroppsligad i en daimon, ett sorts djur som alltid befinner sig nära sin människa.

En dag råkar hon av misstag bli åhörare till hennes farbror Lord Asriels (Daniel Craig) anförande om hans expedition i Norden han håller för skolans akademiker. Han berättar om hur han såg en portal till en annan värld genom "stoftet" i norrskenet. Lord Asriel beger sig norrut för att söka reda på stoftet och undersöka det.

Samtidigt dyker en mystisk kvinna vid namn Mrs. Coulter (Nicole Kidman) upp vid Jordan College, och Lyra finner sig snart i hennes sällskap. Innan hon ger sig av får hon dock en alethiometer (guldkompass), ett instrument som visar det som andra vill hålla hemligt, och Lyra ombeds hålla guldkompassen hemlig. Under hennes vistelse med Mrs. Coulter försvinner två av hennes vänner, Billy och Roger. Lyra gissar att de blivit kidnappade av en mystisk organisation.

Lyra rymmer från Mrs. Coulter och beger sig med zyjenarna norrut för att rädda sina vänner. På resan möter hon på människor och djur, såsom aeronauten Lee Scoresby (Sam Elliott), häxan Serafina Pekkala (Eva Green) och den bepansrade isbjörnen Iorek Byrnison (Ian McKellen). Efterhand inser Lyra att hennes resa norrut kommer att bli mer än ett försök att rädda hennes vänner. Hon inser snart att hon även måste söka reda på sin farbror, Lord Asriel, som visar sig vara hennes far. Lord Asriel hade nämligen en affär med Mrs. Coulter, vilket resulterade i ett barn, Lyra. Framme vid fängelset Bolvangar, där barnen hålls fångna, utbryter en strid mellan vakter, zyjenare, häxor, Iorek och Lee Scoresby.

När striden är över bestämmer sig Lyra för att fortsätta norrut med Lee, Iorek och Roger för att söka reda på Lord Asriel, för att varna honom för Mrs. Coulter och hennes plan att avrätta honom.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen