Allt om vinprovning
Inbunden bok. JAC International. 2004. 150 sidor.
Mycket gott skick. Lättare hanteringsspår på bokpärmen. Allt om vinprovning täcker de väsentliga aspekter som involveras, när ett vin skall analyseras. Vi börjar med att gå igenom vitikultur och vinifikation, användningen av ek, vinstilar, defekter, sensorisk analys( smak, doft, känsel), balans, druvtypiska egenskaper, lagringspotential och luftning av vin. Boken ger en uttömmande, praktisk vägledning till bedömning och provning av viner, som kan användas av såväl professionella vinprovare och vinodlare som vin entusiaster i allmänhet. Boken innehåller 150 sidor, 39 illustrationer, 102 fotografier, 145 diagram och kartor samt ett bedömningsprotokoll, tabeller över druvkaraktäristiska, årgångstabeller och mycket, mycket mer. En unik bok som fyller en lucka i vinboksfloden, till fr vinälskaren och alla som vill lära sig att förstå vin från grunden.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789197532617
- Titel
- Allt om vinprovning
- Författare
- Clive Michelsen
- Förlag
- JAC International
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 838 g
- Språk
- Svenska