Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Mannen i fönstret - kriminalroman

Mannen i fönstret - kriminalroman

Inbunden bok

Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Stockholm : Bonnier, 2003, 1:a svenska uppl. (Norge) 417[1]s. 23 cm. Översättning av Lena Hjohlman. Originaltitel: Mannen i vinduet. (norska) ISBN: 91-0-058067-8 ; Inb. förlagsband med skyddsomslag. Omslaget ngt nött med lagade revor i kanten, i övrigt i fint skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100580678
Titel
Mannen i fönstret
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2003
Omfång
418 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 222 mm Ryggbredd 34 mm
Vikt
685 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En skarp blick för samtiden Den 79-årige antikvitetshandlaren, Reidar Folke Jespersen, hittas mördad sittandes naken i en fåtölj i skyltfönstret till sin egen butik. Dagen innan har han avslöjat för sin betydligt yngre hustru att han känner till hennes älskare, han har grälat våldsamt med sina bröder och han har dragit tillbaka sitt testamente. Motiven tycks onekligen många, men står orsaken verkligen att finna i Reidar Folke Jespersens omedelbara närhet? Kommissarie Gunnarstranda och Frank ”Franken” Frölich blir inkopplade på fallet och ju längre utredningen framskrider ju mer komplex tycks Jespersens personlighet och bakgrund: Antikvitetshandlare med ett förflutet inom den norska motståndsrörelsen under andra världskriget, känd som en av de mest hårdföra. Samtidigt umgicks han med en kvinna som sedermera gifte sig med en högt uppsatt nazist. Och vad betyder sifferkombinationen som var ritad på hans bröst? Mannen i fönstret, som den norska tidningen Dagbladet beskrev som ”En ny höjdpunkt i Dahls karriär som kriminalförfattare. Detta är en spänningsroman av internationell klass. No more, no less!”, är en oavlåtligt spännande kriminalroman. Kjell Ola Dahl introducerades på svenska 2002 med En liten gyllene ring, för vilken han fick Riverton-priset och som också nominerades till bästa utländska deckare av Svenska Deckarakademin. Om den skrev kritikerna bland annat: ”Kjell Ola Dahl skriver både litterärt högklassigt, riktigt spännande och med en lätt filosofisk finess. Han glider runt i personbeskrivningarna härligt självsvåldigt och oförutsägbart." Claire Wikholm, Femina ”Kjell Ola Dahl skriver en effektiv och njutbar prosa som passar ytterst väl till genrens krav. Särskilt drivna och starkt realistiskt återgivna är dialogerna som ensamma står för mycket av handlingen och stämningen i hans romaner. Dessutom äger han en skarp och svart blick för samtiden och människorna som befolkar den. Det är en bekantskap som lovar mycket gott.” Crister Enander, Helsingborgs Dagblad