Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hoffa (Inplastad)

Hoffa (Inplastad)

DVD.

Nyskick. Fodral i nyskick. Textat på svenska, danska, norska, finska och engelska
Drama från 1992 av Danny DeVito med Jack Nicholson och Danny DeVito.
Filmdatabasen Internet Movie Database, IMDb ger denna film betyget 6,6.
1975. Jimmy Hoffa, f d fackföreningsledare för Transportarbetarförbundet, och hans högra hand Bobby Ciaro sitter i en bil på en parkeringsplats och väntar på gangsterbossen Carol D'Alessandro.

Ciaro börjar tala med en ung lastbilschaufför om sitt samarbete med Hoffa som började redan på 1930-talet. Hoffa är en kringresande ombudsman för förbundet och Ciaro lastbilschaufför. De möts senare när Hoffa försöker organisera en strejk på en godsterminal. Ciaro förlorar sitt jobb och har lust att döda Hoffa. Trots allt förenar han sig med Hoffa och dennes medhjälpare Billy Flynn för att kasta en brandbomb mot en tvättinrättning. Flynn dödas under attacken. Under en strejk, där flera människor dödas, möter Hoffa gangstern D'Alessandro. På en jakttur drar Hoffa och D'Alessandro upp riktlinjer för hur förbundet lagligen ska kunna låna pengar till maffian för deras satsningar i Nevada.

Inför senatsförhören angående sambandet mellan facket och den organiserade brottsligheten varnar senatsadvokaten Bobby Kennedy Hoffa att han kommer att få fängelse. Hoffa frikänns och väljs till fackföreningsledare. Till slut får Kennedy Hoffa fälld för bl a förskingring. Hoffa benådas av president Nixon med förbehållet att han avhåller sig från all fackföreningsverksamhet.

I hopp om att återerövra fackföreningen arrangerar Hoffa ett möte med D'Alessandro och hotar att avslöja sambandet mellan Teamsters och den organiserade brottsligheten om han inte får hjälp. Hoffa och Ciaro skjuts på parkeringsplatsen av den unge lastbilschauffören.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen