Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Studentköket : klimatsmart

Studentköket : klimatsmart

Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2020. 127 sidor.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174693287
Titel
Studentköket : klimatsmart
Författare
Djuphammar, Lena
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Utgivningsår
2020
Omfång
127 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
200 x 270 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
640 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Recepten är mycket bra och passar både målgruppen och andra hungriga matälskare som vill äta mer miljösmart. Betyg 4 av 5."BTJ, Erika Storme Martinger Bli klimatsmart i köket! En tredjedel av en persons klimatavtryck kommer från maten. Men det finns en hel del du själv kan göra för att minska din påverkan på planeten. I den här boken hittar du recept som är klimatsmarta, enkla och nyttiga. Klimatsmart betyder ofta även hälsosamt - eftersom vi behöver äta mer mat från växtriket och dra ner på köttet för att gynna klimatet. Och det som är bra för klimatet gynnar ofta även plånboken!Recepten går under olika teman som bönor, rotfrukter, kål och 50/50 (där maten består av hälften vegetabiliska och hälften animaliska produkter). Exempel är rödbetspizza bianco, bönköttbullar, frijoles och tagliatelle med gulbetor. Förutom recept hittar du även konkret hjälp med att handla grönare. Vad innebär det egentligen när  maten är klimatsmart? Vilka matva­ror bör man prioritera att köpa? Hur ska man tänka kring kött? Hur kan man handla efter säsong? Boken hjälper dig att navige­ra både i matbutiken och hemma i köket.  ANN-CATHRINE JOHNSSON är utbildad kost­rådgivare och journalist med inriktning mot medicin, kost och hälsa. Hon skriver regelbun­det i SvD. LENA DJUPHAMMAR är fotograf och grafisk formgivare. Hon har gett ut flera kokböcker,  bl a Bättre hälsa med bönor med Ann-Cathrine Johnsson.