Sweet! : desserter och sötsaker
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 135 sidor.
Nära nyskick.
Boktiteln gör verkligen innehållet i boken rättvisa. Otroligt många läckra recept. Väldigt inspirerande bilder och texter. Väl lämpad dig som uppskattar att baka och filifilura i bakverkens söta värld.
Boken har mindre skavanker på fram och baksida. Utöver det inga skadade sidor eller klotter. Sparsamt använd och nästintill nyskick. Söker ett kärleksfullt hem där den får fortsätta att komma till användning!
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789174242720
- Titel
- Sweet! : desserter och sötsaker
- Författare
- Fares, Roy
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 135 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 267 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 791 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är lätt att förstå varför han blev Årets konditor häromåret, Roy Fares. Han kan sina sötsaker. Med fantasi och finess trollar han fram vidunderligt vackra bakverk som smakar himmelskt. Men vi vanliga dödliga kan minsann också använda hans recept – det vet inte minst alla vi som sett Roy baka godsaker i Go’ kväll i SVT på lördagarna.I Sweet! har han samlat sina femtio favoritrecept. De är uppdelade i kategorierna Middag, Fest, Kafferep och Mingel, vilket är bra vägledning när man funderar över ett gott, sött slut på olika bjudningar. Frossa i bland annat mousser lätta som luft, pigga pajer med frukt och bär och lyxiga cupcakes. Ibland är det sparsmakat och enkelt – som Nyponsoppa med mandelbiskvipinnar. Ibland överdådigt och ”extra allt” – som Banana Cream Pie där kolasås, vaniljkräm, banan, kanderade nötter och grädde tronar i ett sprödbakat pajskal. Lättlagat och aningen mer avancerat i en bra balans, men alltid med tydliga smaker – både nya och överraskande likväl som trygga, kända.Roy tar några klassiska recept ett steg längre, som den lilla spröda makronen, som här förvandlas till en hel tårta. Fylld med vaniljkräm och dekorerad med bär blir den så snygg att man faktiskt tvekar med tårtkniven i hand. På ett enkelt sätt får han till det där lilla extra – som ett crunchigt pajsmul till den silkeslena chokladmoussen, eller en chokladmättad tryffel att förgylla den välkända crème brûlén med.Roy Fares första kokbok är full med förföriskt vackra bilder som lockar till visp och bunke. Här finns allt om hur man går tillväga för att själv få konditorklass på sina desserter.