Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Empire Falls (2-Disc)

Empire Falls (2-Disc)

DVD. 2001.

Mycket gott skick. Fodral i mycket gott skick. Textat på svenska
f.d. hyrvideo
Empire Falls är en tvådelad amerikansk tv-miniserie som sändes på HBO våren 2005. Den är baserad på 2001 års roman av Richard Russo. Miniserien nominerades till och vann flera priser, inklusive olika Primetime Emmy Awards och Golden Globe Awards. Den är regisserad av Fred Schepisi.
Filmdatabasen Internet Movie Database, IMDb ger denna TV-serie betyget 7,2.
Roller:
Miles Roby (Ed Harris) – Berättelsens medelålders centrala karaktär. Miles är till synes innehållsansvarig för Empire Grill i Empire Falls, Maine och är skild med en tonårsdotter. En kollektiv gentleman med sina principer intakta, han bor i en lägenhet ovanför restaurangen han har drivit ända sedan han hoppade av college för att ta hand om sin döende mamma. Detta har dock lämnat honom ständigt ansvarig inför Francine Whiting, vilket fått andra att övertala honom att öppna ett eget företag.
Janine Roby (Helen Hunt) – Miles ex-fru. Hon har utvecklat en självisk attityd, skadat hennes förhållande till sin dotter och irriterat sin mamma. Hon fick äganderätten till huset och vårdnaden om deras dotter medan Miles hamnade i en lägenhet ovanför Empire Grill. Janine avskyr den nära relationen som finns mellan far och dotter. När berättelsen fortskrider upptäcker Janine att hon vänder sig mot det värsta.
Christina "Tick" Roby (Danielle Panabaker) – Miles dotter. Hon har en kärleksfull relation med både sin far och farfar. Tick är smart, vänlig och mer sympatisk än de flesta av hennes klasskamrater. Hennes mammas förlovning har en negativ inverkan på henne. Hon föraktar Walt, som försöker agera som en fadersgestalt, och avskyr sin mamma.
Max Roby (Paul Newman) – Miles pappa. Ruslad och ständigt trotsig mot omgivningen har Max inga problem med att säga vad han tycker om människor, till och med direkt i ansiktet. Han accepterar gärna alla "utdelningar" (eller tar vad han vill) även när det innebär att stjäla pengar från kyrkan. Max har en livslång samhörighet med Key West, Florida. Trots att han är en vagabond älskar Max sina söner och barnbarn och är mycket klokare än vad folk antar att han är. (Detta var Paul Newmans sista roll på skärmen. Han spelas av Josh Lucas i flashback)
Charlie Mayne (Philip Seymour Hoffman) – En mystisk friare till Miles mamma och en symbolisk figur i Miles liv. Charlies engagemang är avgörande för varför Miles har bott i Empire Falls hela sitt liv.
Grace Roby (Robin Wright Penn) – Miles avlidna mamma. Hon betraktar sin son som hennes ögons juvel. Hennes affär med Charlie spelar en avgörande roll i Miles liv.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen