Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Fängslande Information

Fängslande Information

Natur och Kultur, 1996. Inbunden, 148 sid, illusterad. I mycket bra skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127063178
Titel
Fängslande information
Författare
Peter Gärdenfors
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
1996
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
264 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Information är fängslande. Människan har en medfödd nyfikenhet som gör att hon njuter av att upptäcka och lära. I dagens samhälle kommer allt mer information genom olika medier, inte minst datorer. Boken ger ett humanistiskt perspektiv på teknologins möjligheter.

Vi har som aldrig förr möjlighet att på ett bekvämt och effektivt sätt skaffa oss information. Men de olika medierna är begränsade i vad de kan förmedla. Informationen blir fängslande också i den meningen att vårt tänkande låses av att den presenteras i en viss form. Ofta är vi inte medvetna om hur tankarna sätts i burar som vi inte själva väljer.

Genom en lång rad exempel illustrerar Peter Gärdenfors hur informationssamhället påverkar vår kunskap och vårt tänkande och hur vi hanterar information. Varför är information för datorer inte av samma slag som information för människor? Har vi ett alltför svärmiskt förhållande till datorerna? Hur skall vi ta oss fram på informationsvägarna? Varför kan datorer inte översätta böcker? Det är några av de frågor Peter Gärdenfors diskuterar.

Peter Gärdenfors är professor i kognitionsforskning i Lund och en av Skandinaviens internationellt mest kända filosofer. Han har tidigare utgivit Knowledge in Flux (1988) och Blotta tanken (1992). Han är också flitig skribent i svenska dagstidningar och i fackpress.