Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Kungliga trädgårdar i Europa

Kungliga trädgårdar i Europa

Inbunden bok

Nyskick. Kungliga trädgårdar i Europa visar oss för första gången ett fascinerande, vidsträckt nätverk av trädgårdar och historierna bakom deras tillblivelse. Vi får besöka Versailles, Nymphenburg, Hampton Court, Schönbrunn, Drottningholm, Het Loo, med flera. Från 1600-talet och framåt när de kungliga mecenaterna var oerhört rika och levde i lyx och överflöd av aldrig skådat slag byggde de inte bara enorma slott utan också fantastiska trädgårdsanläggningar till dessa slott. De anlitade de bästa arkitekterna och hantverkarna och blev tongivande inom den euoropeiska trädgårdskulturen. Så tillkom trädgårdar som Versailles, Charlottenburg och Peterhof. Andra, mindre kända trädgårdar som skapats av kungligheter på senare tid, som Castle of Mey och Highgrove, är har snarare tillkommit av rent trädgårdsoch odlarintresse än av maktbegär. De är visserligen lika exklusiva som sina föregångare, men ofta mer trivsamma och intima. På senare år har många kungliga trädgårdar restaurerats, och en del av dem har öppnats för allmänheten som nu också kan njuta av prakten. Genom anekdoter, biografiska fakta och ren trädgårdshistoria målar George Plumptre här upp en personlig och intresseväckande bild av trädgårdarna och deras skapare. Boken är tematiskt upplagd med en lätt kronologisk struktur. Varje kapitel inleds med en introduktion av de olika trädgårdstyperna. I slutet av boken finns ett kontaktregister till de trädgårdar som är öppna för allmänheten. George Plumptre är författare, journalist och föreläsare och en internationellt erkänd auktoritet på trädgårdar och trädgårdsskötsel. Han har också ägnat många år att arbeta hos Sotheby’s. För närvarande arbetar han åt Bonhams i London. Under mer än 20 år har George Plumptre skrivit en rad trädgårdsböcker, däribland Royal Gardens, Collins Book of British Gardens. Han senaste bok är en biografi över ”Capability” Brown. Han har även publicerat en prisad biografi om Edward VII. Plumptre har länge skrivit artiklar i ett antal tidskrifter, bland andra Country Life, Homes &amp Gardens, The Daily Telegraph, Architectural Digest (USA) och Condé Nast House &amp Garden (Sydafrika). År 1999 blev han grundare och redaktionell chef i ett av de största trädgårdsanknutna internetföretagen: Greenfingers.com.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185377633
Titel
Kungliga trädgårdar i Europa
Författare
George Plumptre
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2006
Omfång
208 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
238 x 299 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
1372 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kungliga trädgårdar i Europa visar oss för första gången ett fascinerande, vidsträckt nätverk av trädgårdar och historierna bakom deras tillblivelse. Vi får besöka Versailles, Nymphenburg, Hampton Court, Schönbrunn, Drottningholm, Het Loo, med flera. Från 1600-talet och framåt när de kungliga mecenaterna var oerhört rika och levde i lyx och överflöd av aldrig skådat slag byggde de inte bara enorma slott utan också fantastiska trädgårdsanläggningar till dessa slott. De anlitade de bästa arkitekterna och hantverkarna och blev tongivande inom den euoropeiska trädgårdskulturen. Så tillkom trädgårdar som Versailles, Charlottenburg och Peterhof. Andra, mindre kända trädgårdar som skapats av kungligheter på senare tid, som Castle of Mey och Highgrove, är har snarare tillkommit av rent trädgårdsoch odlarintresse än av maktbegär. De är visserligen lika exklusiva som sina föregångare, men ofta mer trivsamma och intima. På senare år har många kungliga trädgårdar restaurerats, och en del av dem har öppnats för allmänheten som nu också kan njuta av prakten. Genom anekdoter, biografiska fakta och ren trädgårdshistoria målar George Plumptre här upp en personlig och intresseväckande bild av trädgårdarna och deras skapare. Boken är tematiskt upplagd med en lätt kronologisk struktur. Varje kapitel inleds med en introduktion av de olika trädgårdstyperna. I slutet av boken finns ett kontaktregister till de trädgårdar som är öppna för allmänheten. George Plumptre är författare, journalist och föreläsare och en internationellt erkänd auktoritet på trädgårdar och trädgårdsskötsel. Han har också ägnat många år att arbeta hos Sotheby’s. För närvarande arbetar han åt Bonhams i London. Under mer än 20 år har George Plumptre skrivit en rad trädgårdsböcker, däribland Royal Gardens, Collins Book of British Gardens. Han senaste bok är en biografi över ”Capability” Brown. Han har även publicerat en prisad biografi om Edward VII. Plumptre har länge skrivit artiklar i ett antal tidskrifter, bland andra Country Life, Homes & Gardens, The Daily Telegraph, Architectural Digest (USA) och Condé Nast House & Garden (Sydafrika). År 1999 blev han grundare och redaktionell chef i ett av de största trädgårdsanknutna internetföretagen: Greenfingers.com.