Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Böneskola. Svensk översättning: Stefan Jarl. Förord: Anders Piltz.
Böneskola. Svensk översättning: Stefan Jarl. Förord: Anders Piltz. Böneskola. Svensk översättning: Stefan Jarl. Förord: Anders Piltz.
FRI FRAKT inrikes
Betala med Swish Fraktfritt Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789189506169
Titel
Böneskola
Författare
Guardini, Romano
Förlag
Veritas Förlag
Utgivningsår
2023
Omfång
266 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
Vad andningen är för livet, det är bönen för det andliga livet. Först i samtalet med Gud blir människan det hon är ämnad till. Först inför Guds ansikte får människan sitt riktiga ansikte. Först i relationen till Guds Du blir människan sitt sanna Jag. I bönen formas, utvecklas och bekräftas hennes sanna identitet.

Bönen är en gåva och ett privilegium, men också en uppgift. Den kan inte bara bero på den tillfälliga känslan, den är också något som måste läras in och upprätthållas dag efter dag. I denna koncentrerade böneskola sammanfattar Romano Guardini det väsentliga i bönens konst: Jesu undervisning i evangelierna, kyrkans samlade böneskatt i liturgin, helgonens erfarenheter av bönens stadier, svårigheter och ljuvligheter. Boken bygger på kyrkans samlade erfarenhet genom tiderna och är djupt förankrad i den klassiska teologiska traditionen: hur bönen är en delaktighet i Treenighetens inre liv och hur den praktiseras för att bära frukt i det konkreta livet.

ROMANO GUARDINI (1885–1968), präst och professor i religionsfilosofi i Berlin, Tübingen och München, var en av 1900-talets främsta katolska intellektuella. Han lyckades framställa trons och teologins, men också den stora västerländska litteraturens och filosofins, teman så att de svarade på dagens frågor och utmaningar. Hans inflytande blev omfattande, och till hans lärjungar räknas Joseph Ratzinger och Jorge Mario Bergoglio.