Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Varifrån kommer musiken?

Varifrån kommer musiken?

Inbunden bok

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Gidlunds bokförlag 2016 (sv.originaluppl.), 264s. B/H=16x23,5. Vikt = 608g. Förlagsband med skyddsomslag (inbunden.). Kungl. Musikaliska Akademiens skriftserie nr:136. Nyskick. ISBN: 9789178449446

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789178449446
Titel
Varifrån kommer musiken?
Författare
Gunnar Valkare
Förlag
Gidlunds förlag
Utgivningsår
2016
Omfång
264 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 234 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
608 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ingmar Bergman ställde i sitt Sommarprogram 2004 en fråga till svenska folket: "Varifrån kommer musiken? Hur kommer det sig att vi är de enda djurena på hela jordklotet som gör musik? Och varför gör vi det?"Han fick omedelbart en massa svar från engagerade lyssnare. Svaren speglade många olika synsätt. De flesta ville besvara frågan Varifrån?. En brevskrivare anslöt till den gamla uppfattningen att musiken är ett uttryck för universums lagbundenhet. En annan ansåg att musiken springer ur vårt inre, medan en tredje såg den som en gåva från Gud. En tänkare menade att musiken kommer ur tystnaden och återvänder dit. Men det var få som gav sig på frågan Varför?. Den inbjuder nämligen inte till metafysiska spekulationer utan kräver ett rationellt svar.Gunnar Valkare har grunnat länge på de här frågorna och i den här boken sammanfattar han vad han kommit fram till. Han visar att musik och dans är en evolutionärt framvuxen mänsklig förmåga, som har haft och fortfarande har en avgörande betydelse i vad som gör människan till just människa. Varifrån kommer musiken? tar med läsaren på en klargörande resa längs musikens förflutna och ger en annorlunda syn på musikhistorien.Gunnar Valkare (f. 1943) är komponist, musikforskare och professor emeritus. Han har ägnat större delen av sitt liv åt att utöva och forska om både afrikansk och västerländsk musik.