Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kräftans vänkrets

Kräftans vänkrets

Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2004. 125 sidor.

Nyskick. Bok i nyskick! Omslaget i nära nyskick.

Se gärna mina övriga annonser för fler liknande böcker!

X3

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789132330810
Titel
Kräftans vänkrets
Författare
Hélèné Bodin - Stefan Bjur
Förlag
B Wahlströms
Utgivningsår
2004
Omfång
125 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
802 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Sensommarkvällen är ljummen, de kulörta lyktorna lyser och i bakgrunden hörs tonerna av Sjösala vals. Det obligatoriska sånghäftet och iskylda nubbeglas väntar på gästerna. På bordet står ett stort fat med kräftor och högst upp tronar de stinnaste av honor krönta med en kvist av krondill. Den traditionella kräftskivan i all ära men dessa delikatesser erbjuder så mycket mer.

Kräftans vänkrets inspirerar till att låta denna röda delikatess få sällskap av fler spännande smaker utöver dill och kummin. Låt det spanska, asiatiska eller indiska köket locka fram nya smakupplevelser. För den som vill förgylla festen med doft och smak av hembakat bröd erbjuds spännande alternativ. I boken finns också recept på olika smårätter som passar utmärkt som sällskap till kräftan, liksom tips till den som vill prova att krydda sin egen snaps.

Stefan Bjur är kocken som skapat recepten i den här boken. Han är en erfaren matkreatör och kökschef med restauranger som Grythyttans Gästgivaregård, Grand Hôtel, Den Gyldene Freden och Restaurang Gourmet på meritlistan. Med förankring i det klassiska köket, känsla för det moderna och inspiration av det nya har han genom åren medverkat i många böcker. Stefan är idag kökschef på First Hotel.

Hélène Bodin är författare och mediaproducent som gärna arbetar med både fakta och flärd. Hon har under mer än tjugo år producerat information, utbildning och underhållning som uppmärksammats såväl i Sverige som internationellt. För sin bok Ångkoka fick hon 2003 Måltidsakademiens pris för bästa kokbok i kategorin speciallitteratur.