Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kajsa och den magiska schackboken

Kajsa och den magiska schackboken

Inbunden bok. Leopard Förlag. 2003. 290 sidor.

Nära nyskick. Ill. pappband. Rikt ill. m. sv/v teckn. o schackdiagram.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9173430439
Titel
Kajsa och den magiska schackboken
Författare
Jesper Hall
Förlag
Leopard Förlag
Utgivningsår
2003
Omfång
290 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
534 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kajsa och den magiska schackboken

När Kajsa besöker sin morfar hittar hon en gammal näst intill oläslig bok om schack. Med hjälp av den förflyttas hon till en värld långt bort från morfars lilla tvåa i höghuset i förorten. Här träffar hon Herr Steinitz som hon lovar att hjälpa i hans match med Herr Andersen. Det blir ingen lätt uppgift. Steinitz schackpjäser vet knappt hur de ska gå, hans kung vill inte visa sig i rädsla för att förlora byxorna och löparen vill över huvud taget inte samarbeta med de andra pjäserna. Som tur är får Kajsa hjälp av den uppstoppade falken Argus, kejsar Napoleon, den hemlighetsfulla Sibyllan och flera av de bästa schackspelarna genom tiderna som Capablanca, Lasker, Morphy och Tal. Men kommer hon att hinna lära sig tillräckligt mycket schack för att kunna hålla Herr Andersen och hans väldresserade schacktrupper stången, innan mamma kommer tillbaka från semester? Och ska hon klara av att hjälpa morfar i hans parti mot den ständigt fuskande Arne Hultberg?

Kajsa och den magiska schackboken är en bok om hur man lär sig tänka i schack, hur man bedömer om en ställning är stark eller svag, hur man räknar för att se om ens anfallsplaner håller och om vikten av att alla ens pjäser samverkar. Den är skriven med fantasi och ett sprudlande humör och en pedagogisk skicklighet som för tankarna till Jostein Gaarders Sofies värld eller Hans Magnus Enzensbergers Sifferdjävulen. Boken är illustrerad av Robert Nyberg.

Jesper Hall är en av Sveriges absolut bästa schackspelare, internationell mästare och tränare för juniorlandslaget. Han har tidigare givit ut boken Träna schack med Jesper Hall (N&K, 2001).