Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Argumentationens retorik : handbok

Argumentationens retorik : handbok

Inbunden bok. Studentlitteratur. 1 uppl. 2013. 352 sidor.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789144056739
Titel
Argumentationens retorik : handbok
Författare
Hellspong, Lennart
Förlag
Studentlitteratur
Utgivningsår
2013
Omfång
352 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 223 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
638 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Argumenterar gör vi av många olika anledningar: för att påverka andra med våra åsikter, för att lösa konflikter genom att göra upp fredligt eller för att ta ställning i frågor där vi är osäkra. Men argumentationens mångsidighet märks också i situationer då vi behöver vrida och vända på problem, söka kunskap genom att urskilja meningsfulla sammanhang eller handla klokt genom att väga för och mot olika alternativ. På så vis genomsyras våra liv av yttre och inre argumentationsprocesser – i hem, skola, arbetsliv och offentlighet.
Här presenterar Lennart Hellspong en sammanhängande syn på argumentation som en retorisk aktivitet, som vädjar inte enbart till vårt förnuft utan också till vår känsla och vilja. Genom tydliga exempel och förklaringar ges läsaren en fördjupad förståelse av vad det innebär att argumentera i samspel med andra. Bland mycket annat beskriver författaren argumentationsprocessens stadier, diskuterar hur åsiktskonflikter kan uppstå på olika nivåer och visar hur man avslöjar brister och svaga argument.
Argumentationens retorik riktar sig främst till studenter som deltar i kurser i argumentation och retorik på universitetsnivå, men kan också användas vid självstudier av var och en som vill utveckla och skärpa sin argumentationsförmåga.
Boken kompletteras av den praktiskt inriktade Argumentationens retorik. Övningar och analyser av Lennart Hellspong och Åsa Brumark.