44 små rätter : lättlagad kinesisk vardagsmat
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2007. 111 sidor.
Nära nyskick. Hylla inne
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789127026964
- Titel
- 44 små rätter : lättlagad kinesisk vardagsmat
- Författare
- Inger Jiang
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 172 x 216 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 390 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kinesisk mat är mer än biff med bambuskott och friterade bananer med glass, det vet alla som en gång har varit i Kina. Det går också utmärkt att laga genuin kinesisk mat hemma utan en massa specialingredienser. Här presenteras 44 kinesiska vardagsrätter som är enkla att laga även i våra svenska kök. Pekingsoppa, kyckling gongbao, räk- och fläskfärsfyllda dumplings, yuxiangfläsk, tofugryta och stekta nudlar är bara några exempel på de goda och lättlagade recepten i boken. Vi får också följa med till Peking och det traditionella firandet av det kinesiska nyåret hemma hos familjen Jiang och ute på stadens gator. Peking i Kina har en lång tradition av god mat eftersom kejsaren och hans ämbetsmän såg till att värva landets bästa kockar. I dag finns det åtta stora dominerande kök och maten i Peking har inslag av alla dessa kök.