-
Middag med Jamie
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2005. 336 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100105678
- Titel
- Middag med Jamie
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver är tillbaka med sin femte bok på svenska, mer engagerad och nyskapande än någonsin. Först ville han få igång oss i köket, sedan lärde han ungdomar att laga mat de aldrig hört talas om, än mindre ätit. Nu, när han själv blivit tvåbarnsfar, brinner han för att få barnfamiljerna (och alla andra också, förstås!) att laga roligare och bättre mat och på samma gång ha kul i köket. Middag med Jamie innehåller 120 nya recept på billig, okomplicerad mat som inte kräver timmar vid spisen. Perfekt för en stressad tillvaro. Det handlar om den sortens mat som de flesta av oss äter till vardags. Lättillgängliga, enkla råvaror och helst inte alltför mycket disk efteråt är några av nycklarna till ett bättre liv med maten. Middag med Jamie handlar om att laga mat hemma tillsammans med familjen. Men Jamie Oliver älskar fortfarande att umgås med många vänner runt bordet. Nu fokuserar han ännu mer på de bästa, fräschaste råvarorna och på att snabbt kunna laga bra mat. Och också på hur man lär barnen att från början tycka om den nyttiga maten, helst utan tjat förstås. Jamie Oliver, som tillbringat de sista två och ett halvt åren med att göra en dokumentärfilm om engelsk skolmat, har tagit med sig sina erfarenheter därifrån. I avsnitt som Pasta, Sallader, Desserter, Sandwichar, Fem-minuters-under, Tio i topp, Kött, Fisk och Grönsaker förför han oss än en gång med ljuvliga recept och illustrativa, lockande bilder. Ett helt kapitel ägnas också åt utrustningen i köket vad behöver man för att köket ska fungera? Middag med Jamie kom ut i början av oktober i Storbritannien. En TV-serie baserat på samma material beräknas komma till Sverige någon gång under nästa år. Jamie Olivers fyra tidigare böcker har sålts i över 336 000 exemplar i Sverige! Läckra, aptitretande och instruktiva bilder Nya grepp på vardagsrätterna Mat på fem minuter perfekt för en stressade familjer och andra! Tio i topp: favoriträtterna alla kategorier
Albert Bonniers Förlag 9100105678 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100116132
- Titel
- Jamies Italien
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie återvänder till det som han kan bäst och till landet han älskar mest. Inget krångel, inga krusiduller; Jamie Olivers nya bok handlar helt enkelt om mat och om landet som har inspirerat honom genom hela hans karriär. Jamies italienska kök är en hyllning till det land som har gjort Jamie till Storbritanniens mest älskade kock. Tillsammans med en ny brittisk TV-serie och innehållande mer än 120 nya recept är Jamies iItalien boken som Jamie alltid velat skriva. Den visar honom resandes genom Italien, när han lagar mat för och med italienare av alla åldrar, och hur han lär sig av dem och upptäcker landet som han älskar för dess mat. Det är en bok om Italiens smaker och om dess människor, för alla som älskar god mat lagad med riktig passion. När jag skrev den här boken, ville jag inte bara ge er en samling italienska recept. Jag ville dela med mig av några underbara upplevelser samtidigt. Så jag skrev medan jag reste runt i landet, jag jobbade och åt och mötte människor. Jag ville hitta den genuina italienska maten, recept från folk som jag mötte längs vägen, från fiskare och bagare, från kvinnor som dagligen gör färsk pasta och från alla som tar del i den lokala pastatävlingen på byns torg. Jag ville visa Italiens anda, där matlagning och ätande är absolut centralt i familjelivet, oavsett vilken landsdel man befinner sig i.
Albert Bonniers Förlag 9789100116132 -
Den nakna kockens återkomst
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 288 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100576239
- Titel
- Den nakna kockens återkomst
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den nakna kockens återkomst är Jamie Olivers andra kokbok. På samma sätt som i tv-programmen och hans föregående kokbok (Den nakna kocken) är den här boken präglad av hans omisskännliga stil. Med sin chosefria hållning som gör att han kan säga "det är inte så noga, ta en näve...", lyfter han ner den goda maten från finsmakarnas höjder. Med avväpnande humor och värme gör han matlagningen både rolig och lustfylld: "Jag tycker mycket om kikärter men ofta behöver de en spark i baken för att smaka något." Allt han tillagar vilar på hans övertygelse om att det godaste som finns är enkel och god hemlagad mat.Den nakna kockens återkomst innehåller recept för alla tillfällen och tidpunkter. Både recept för att förgylla vardagsmaten och läckra maträtter för festligare tillfällen. Här finns bland annat:- Hemlagad yoghurt och müsli eller fikon med honung och ricotta som förslag på frukost- Brödrecept, t ex marockanskt tunnbröd med kikärter eller bröd med ost gräddade i lerkrukor- Vickning bestående av rostade mandlar med smak av chili och gourmetsalt eller tonfisk med asiatisk smak- Mängder av recept på fågel, fisk, skaldjur, kött, och vegetariska rätter- Beskrivning av hur man gör tagliatelle, pappardelle, ravioli eller tortellini- Olika varianter av risotto, t ex tillagad med citrontimjan, skivad prosciutto, pecorino och smulad getost- Väldoftande thaisoppa eller soppa på potatis, jordärtskockor med timjan, mascarpone och hasselnötter- Couscoussallad med grillade sommargrönsaker och massor med örter- Ljuvliga efterrätter, t ex frasiga portugisiska vaniljbakelser eller jordgubbar marinerade i balsamvinäger- Rörda eller skakade dry Martinis, men också Jamie Olivers "nakna", dry MartiniBoken är rikt illustrerad i färg."Jamie Oliver är lika charmigt oemotståndlig i bokform som på tv. Massor av bra recept och fina bilder av såväl mat som kock gör detta till en favoritbok"Expressen"Oliver lyckas i sin ambition att ge alla självförtroende att våga experimentera."Allt om Mat & VinOm författaren:Jamie Oliver är ett internationellt fenomen bland kokboksförfattare. Hans böcker säljer i miljonupplagor över stora delar av världen. SVT kommer att visa en ny omgång av hans matlagningspregram under 2002.Den nakna kocken är en bästsäljare även i Sverige.
Albert Bonniers Förlag 9100576239
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn