Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Hallå! : om telefonens första tid i Sverige

Hallå! : om telefonens första tid i Sverige

Inbunden bok Historiska Media. 1 uppl. 2005. 221 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Utgallrad från Bibliotek och försedd med stämpel och klisterlapp på bakre pärmens insida

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9185057673
Titel
Hallå! : om telefonens första tid i Sverige
Författare
Jan Garnert
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2005
Omfång
221 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
135 x 192 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
456 g
Språk
Svenska
Baksidestext
När telefonen var ny på 1880-talet förändrade den allt rån kärlekens villkor till politikens förutsättningar. I Hallå! berättar etnologen Jan Garnert om hur den nya tekniken förde med sig helt nya sätt att tänka och leva. Den skapade både oro och nyfikenhet, och utvecklingen gick dessutom hisnande fort.

August Strindberg återkommer i boken som en röd tråd. På 1870-talet var det med pennans hjälp som han närmade sig sin älskade. Tjugo år senare utnyttjade han istället telefonen för att uttrycka sin längtan och för att intrigera!

Jan Garnert beskriver en viktig del av det moderna Sveriges historia. Betoningen i Hallå! ligger på telefonens betydelse för samtal och mänskliga relationer. På ett elegant sätt visar författaren att stora tekniska förändringar inte i första hand är en teknisk angelägenhet utan en fråga om livskvalitet.

Jan Garnert levandegör telefonens första tid i Sverige med hjälp av historiska dokument, tidningsklipp, skämtteckningar och inte minst samtida fotografier.