Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Barnrättens grunder

Barnrättens grunder

Häftad bok. Studentlitteratur AB. 4 uppl. 2010. 168 sidor.

Gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Aningen skavda kanter. Namnad på Inlagans första blad i blyerts. Hel och ren inlaga utan anteckningar eller understrykningar. [rum 1]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789144059648
Titel
Barnrättens grunder
Författare
Johanna Schiratzki
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2010
Omfång
168 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
251 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I Barnrättens grunder presenteras det civilrättsliga regelverket rörande barn och föräldrars legala relationer. Boken behandlar bl.a. barnkonventionens betydelse för svensk rätt, den rättsliga regleringen av faderskap, moderskap, adoption och namn. Här redogörs för frågor om förmynderskap, god man, särskild ställföreträdare och andra former av ställföreträdarskap för barn liksom underhållsbidrag och underhållsstöd. Vidare analyseras föräldrars ansvar för sina barn liksom det legala utrymmet för barns med- och självbestämmanderätt. Särskilt uppmärksammas tolkning av barnets bästa i samband med tvister om vårdnad, boende och umgänge.

Barnrättens grunder har tillkommit för att täcka ett behov av undervisningsmaterial på landets juristutbildningar men också på andra utbildningar med anknytning till barn och samhälle. Den är även tänkt att fungera som en handbok för praktiskt verksamma jurister och för alla med ett professionellt eller privat intresse för barn och juridik.

Den fjärde upplagan motiveras främst av de ändringar av regelverket runt etablerande av en familj som följer av rättspraxis och införande av könsneutrala äktenskap år 2009.

 

I menyn till höger finns en länksamling med länkar till bland annat SOU:er, propositioner, kommittédirektiv, rättsfall och vägledande beslut med anknytning till barnrätt.