Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hörseln: Det första sinnet

Hörseln: Det första sinnet

Häftad bok. Karolinska Institutet Universi. Första uppl. 2012. 122 sidor.

Gott skick. Bakre omslaget med prislappsrest. Illustrerad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185565276
Titel
Hörseln : det första sinnet
Författare
Konrad S. Konradsson
Förlag
Karolinska Institutet Universi
Utgivningsår
2012
Omfång
122 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
138 x 215 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
240 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Med var sjätte svensk påverkad av hörselskador talar vi om en verklig folksjukdom - och här får du veta mer!

Här lyfter författaren fram olika hörselskador och på ett lättillgängligt sätt berättar han om den historiska bakgrunden och vad man kan göra idag och i framtiden för att behandla och bota.
Utöver några korta faktaavsnitt så får också läsaren kännedom om hur hörseln fungerar normalt, orsaker till skador på hörselsystemet och hur man blir omhändertagen i hörselvården från den första undersökningen till rehabilitering/behandling. Dagens behandlingsmetoder redovisas liksom mer översiktligt ett framtidsscenario. Boken kan läsas i sin helhet men man kan också hoppa mellan kapitlen och ändå ha möjlighet att förstå. Ett utförligt register gör att boken även kan användas som uppslagsbok.

Denna titel är en del av vår serie: Karolinska Institutets forskare skriver som främst vänder sig till drabbade och deras anhöriga . men också till dem som är särskilt intresserade. Det finns böcker om: Alzheimer, Bröstcancer, Njurarna, Prostatacancer, Dyslexi, Multipel Skleros, Magen, Melanom och Reumatism.

Docent Konrad S. Konradsson är född på Island. Han är specialist i hörselrubbingar och öron-, näs- och halssjukdomar. Han har varit hörselvårdsansvarig läkare i Reykjavik, Lund, Köpenhamn och nu på Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Han har varit sakkunnig hos Socialstyrelsen i Stockholm, Sundhedsstyreslen i Köpenhamn och Socialdepartementet i Reykjavik. Han har varit ordförande för Svensk Medicinsk Audiologisk Förening och sekreterare i International Association of Audiological Physicians. Hans forskning har fokuserat på yttre tryckändringars inverkan på innerhörats funktion, samt på trumhinnans rörlighet. Boken Hörseln ges ut samtidigt på isländska och svenska.