Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Stereotype

Stereotype

Inbunden bok. Dunkers Kulturhus. 2007. 140 sidor.

Gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789197476973
Titel
Stereotype
Författare
Annika Larsson
Förlag
Dunkers Kulturhus
Utgivningsår
2007
Omfång
140 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
175 x 245 mm Ryggbredd 12 mm
Vikt
436 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Teman som makt, dominans, underkastelse och kontroll är återkommande i Annika Larssons videoinstallationer. I iscensatta, narrativa fragment undersöks mänskliga relationer, maktstrukturer och beteenden i sociala vardagssituationer och under rituella/iscensatta handlingar. Ofta använder Annika Larsson mannen som motivisk symbol i sina videoinstallationer, framställd som ett sexualiserat objekt, som dominerande och dominerad under en homoerotisk blick.

I sina videoverk kombinerar Annika Larsson visuella samtidsuttryck hämtade från massmedia, actionfilmer, affärsvärlden, politik och reklam, med estetikens koder hämtade från den klassiska konstens idealism/formalism. Filmerna är oftast utförda i perfekt stiliserade miljöer i långsamt tempo med närbilder som dröjer kvar vid detaljer. Relationen mellan aktörerna och betraktaren är spänd, otydlig och obehaglig men framställd i en ikonografi av skönhet.

Annika Larsson rör vid människans dubbla fascination för och avsky till makt. Filmerna framstår som oförklarliga, klaustrofobiska handlingsförlopp som förstärks genom pulserande elektronisk musik skapad i nära samarbete med konstnärskollegan Tobias Bernstrup.

Boken innehåller texter av Ronald Jones, professor vid Konstfack i Stockholm och Kirse Junge-Stevnsborg, konstintendent på Dunkers Kulturhus, som ledsagar läsaren in i Annika Larssons bildvärld. I boken återfinns även ett rikt bildmaterial från filmerna Hockey (2004), Fire (2005), Pink Ball (2002) samt den senaste videon Power Down (producerad av Dunkers Kulturhus).