Naturligt slank
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 168 sidor.
Mycket gott skick.
* Ingen bantningskur * Många goda måltider varje dag * Mer proteiner * Färre kolhydrater * Mycket frukt och grönt * Ingen kaloriräkning. Ät gott, ät ofta, ät dig mätt! "Naturligt slank" är ingen bantningsbok - tvärtom är det en bok som gör alla dietböcker överflödiga. Läkaren Fedon Lindberg förklarar här varför du bör äta mer och inte mindre för att gå ner i vikt, och varför du aldrig mer bör banta. Nyckeln ligger i att förstå hur maten påverkar vår kropp och vår hälsa.
Du kan må bättre, öka din prestationsförmåga och gå ner i vikt genom att använda dig av den bästa medicinen som står till buds - nämligen mat. Enkelt uttryckt handlar det om att balansera proteiner och kolhydrater så att kroppens förbränning av maten blir mer effektiv.
Här beskrivs de senaste rönen inom forskningen på ett kunnigt och lättfattligt sätt. Boken innehåller också en inspirerande menyplan för fyra veckor, tabeller över olika livsmedels glykemiska index (GI) och över 40 frestande recept. (Ägarsignatur)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9137118374
- Titel
- Naturligt slank
- Författare
- Lindberg, Fedon
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ät gott, ät ofta och ät dig mätt, är dr Fedon Lindbergs råd i Naturligt slank. Han förklarar hur du kan må bättre, öka din prestationsförmåga och gå ner i vikt, genom att använda dig av den bästa medicinen till buds - nämligen mat. Det handlar inte om bantning eller kaloriräkning, utan snarare om att förstå hur maten fungerar och hur den påverkar vår hälsa. Det är känt att anlag för övervikt, diabetes, högt blodtryck och hjärt- och kärlsjukdomar är ärftliga, men att det är vår livsstil som avgör om vi blir sjuka. Det är också känt att de flesta som kortsiktigt ändrar sin kost genom att banta lägger på sig kilona de tappat igen inom ett år. En mer långsiktig förändring av våra matvanor måste till. Nyckeln till en sådan förändring, menar Lindberg, heter glykemiskt index. Enkelt uttryckt handlar det om att äta mer proteiner och färre kolhydrater, att äta många måltider varje dag och mer frukt och grönt, så att kroppens förbränning av maten blir mer effektiv. Här beskrivs de senaste rönen inom denna forskning på ett kunnigt och lättfattligt vis. Boken innehåller också en matsedel för fyra veckor, tabeller över olika livsmedels glykemiska index och över fyrtio inspirerande recept. Dr Fedon Lindberg är specialist på invärtesmedicin och har forskat både i USA och i Norge. Han grundade 1999 i Oslo den första kliniken för behandling av övervikt och av s.k. livsstilssjukdomar.