-
Mat & vin : recepten, vintipsen och konsten a...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2017. 125 sidor.
Nyskick. Oläst bok stämplad läsexemplar övre block.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155264239
- Titel
- Mat & vin : recepten, vintipsen och konsten att kombinera
- Författare
- Rosvall, Anette
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 510 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Njut av riktigt god mat! Och med rätt dryck i glaset kan du få till en oslagbar kombo som får smakerna att dansa.Att kombinera mat och vin på rätt sätt är något alla kan lära sig. Här hittar du massor av läckra recept som har sällskap av tips på allt från lyxigt bubbel och lätta förrättsviner till mustigare sorter, söta dessertviner och en och annan öl. Servera ett glas champagne till krispiga ostkex, en österrikisk grüner veltliner till en god kycklingschnitzel eller ett lätt pärlande vin med fruktiga pärontoner till en himmelsk pavlova.Anette Rosvall, matkreatör, sommelier och författare till en mängd populära kokböcker, bjuder frikostigt på sina bästa mat- och vintips. Här finns något för både den erfarna vinkännaren och den som är nyfiken på att lära sig mer om konsten att kombinera mat och vin. De lockande bilderna i boken är tagna av Charlotte Gawell.
Bokförlaget Semic 9789155264239 -
Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 168 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850528
- Titel
- Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att krydda med färska örter
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 232 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 977 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Karin Fransson är kocken som lärt oss att älska färska kryddor. I hennes egen trädgård är det trångt i rabatterna. Här växer olika sorters timjan, basilika, rosmarin, fänkål och många fler. Hon gnuggar bladen mellan fingrarna, drar in dofterna och smakar. Sedan börjar det spännande jobbet med att låta örterna sätta smak på menyn på Hotell Borgholm.
I hennes nya bok finns recept på varmrätter, några av dem är helt gröna men de flesta innehåller kött, fisk eller kyckling. Här finns desserter och tillbehör som bröd, kryddiga såser och röror. Karin delar också med sig av sina bästa tips till dig som vill laga mer mat med färska örter. Oavsett om du bara har några krukor basilika i balkonglådan eller hela rabatten full med gröna smaker.
Så här skriver Karin om basilika:
"Att de gröna bladen trivs ihop med tomater är självklart. Men jag tycker också om att para ihop den mjuka basilikasmaken med gröna äpplen och lime. Basilika betyder sommar för mig. Jag varvar de blanka bladen med nyplockade tomater och ringlar över lite fin olivolja. Det blir flera skördar varje sommar. En del av alla bladen använder jag direkt och resten fryser jag in i plastpåsar. På vintern kan jag ta en näve basilika från frysen och mixa till en pesto eller blanda ner i ett örtsmör."
Boken är indelad efter de olika typerna av rätter:
· Rätter med kött och kyckling
· Rätter med fisk
· Rätter med grönsaker
· Röror och oljor
· Desserter och kakor
· Andra tillbehör, kryddblandningar och bröd
Prisma 1 9789151850528
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn