Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Metal Machine Music

Metal Machine Music

Vinyl LP. RCA. USA. 1975.

Mycket gott skick. Fodral i gott skick. Beroende på vem man frågar så är detta antingen ett mycket viktigt musikaliskt verk eller helt olyssningsbart. Man kan ju vara överens om att det är något av det mest oväntade en känd artist gett ut på skiva.
Skivan är helt utan vanliga låtstrukturer, inspirerad av tonsättare som La Monte Young och Iannis Xenakis. Musik som funnits med oss länge men som lever i sin egen värld, utan att nudda populårmusikens sfär. Denna gång möttes kontinentalplattorna. Naturligtvis tyckte de flesta av Reeds fans att det var olyssningsbart. Men de som följt honom sedan Velvet Undergrounds start förstod bättre. Redan från början hade Reed haft en pendling mellan melodisk rock och vad man kanske kan kalla noise/dronebaserad musik. Han skulle fortsätta med det, men Metal Machine Music framstår som den ena extremen. Albumtexten, skriven av Reed, är underbar. Apropå skivan: "I'm sorry, but not especially, if it turns you off"

Den andra extremen på pendelns svängning nåddes kanske med skivan New Sensations och "I love you Suzanne". Eller? Är den i sin tur outhärdlig eller viktig?

Båda skivorna i mycket fint skick. Omslaget, som alltid (?), med ringwear.

https://www.youtube.com/watch?v=PB1cEyy0fKs

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK