Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Przewalskis häst

Przewalskis häst

Pocketbok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2021. 496 sidor.

Gott skick. Veck på omslaget.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127174627
Titel
Przewalskis häst
Författare
Lunde, Maja
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2021
Omfång
496 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 29 mm
Vikt
270 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"en mäktig roman om människor och hästar. Om att viga sitt liv åt djuren, om besatthet. Lika besatt läser jag boken, närmast i ett svep. Det går inte att låta bli: det är inte jag som slukar boken, det är den som slukar mig."
Svenska Dagbladet

"Vissa romaner är ögonöppnare. Tredje delen i Maja Lundes klimatsvit är definitivt en sådan. En vacker, mörk och oerhört sorglig roman."
Jönköpings-Posten
"Norska Maja Lundes romaner är sorgesånger över klimatförändringarna. Hon visar oss en mycket skrämmande, mycket nära framtid. Inte ens Greta säger det tydligare."
Arbetarbladet
"Hon skriver underhållande, rappt, miljöerna och de rent fysiska livsvillkoren skildras med en detaljrik konkretion"
SVT Kulturnyheterna
Przewalskis häst är historien om världens sista riktiga vildhästar. De målades i grottor i Frankrike för tusentals år sedan och levde i århundraden på de mongoliska stäpperna, men blev under 1900-talet utrotade överallt utom i europeiska djurparker och reservat.
Genom tre berättelser följer vi zoologen Michail från S:t Petersburg, som på 1880-talet reser till Mongoliet för att jaga de mytomspunna hästarna, veterinären Karin, som leder arbetet med att återföra vildhästarna till stäpperna efter Sovjetunionens fall på 1990-talet, och Eva, som år 2064 kämpar för att kunna bo kvar på sin gård i Norge tillsammans med dottern Isa, samtidigt som världen runt omkring dem håller på att falla samman.
Przewalskis häst är en roman om människor och djur, och om människodjuret. Hur har människan påverkat andra arter på jorden? Vad skiljer oss från djuren? Har vi någon möjlighet att korrigera våra misstag? Och vad krävs för att vi alla ska överleva?
"en roman om ensamma mödrar, om moderskapets begränsningar och misslyckanden. Om vad som krävs för att barnen ska växa upp och bli trygga individer i en värld som går sönder alltmer, men också i vidare mening om hur alla djurs avkommor ska kunna överleva på en planet människan förstört."
Svenska Dagbladet
"Maja Lunde kan konsten att väcka starka emotionella effekter ... varje gång Lunde återvänder till år 2064 är det som att komma hem i romanen, trots att läsningen är så ångestfylld att jag måste stanna och andas"
Dagens Nyheter
"Przewalskis häst är en grundligt researchad idéroman, som skickligt leker med stilnivåer. ... svårt att skaka av sig frågorna som Przewalskis häst lämnar efter sig."
Göteborgs Posten
"det som får hennes historier att verkligen leta sig ner i djuppsyket är att hon skriver om en värld som liknar vår"
SR Kulturnytt
"Trots sitt tunga tema är boken inkännande och vardagligt skriven, lätt att ta till sig. En viktig bok - och befriande ren från pekpinnar."
NSD