Handbok wid den nu brukliga finare matlagningen; innehållande tillika beskrifning på Confecturer, Sylter och Glacer; samt ett Bihang, att göra Soja, Fransk Senap, Ättikor, Bär-winer, Bär-safter, att inlägga Anjovis, m. m.; jemte några Underrättelser om Slagt, Brygd och Brödbakning
Inbunden bok.
Hyggligt skick. [Format: 11,5 x 18,5 cm. Text: Fraktur.] Stockholm, H. A. Nordströms Förlag, tryckt hos Samuel Rumstedt 1835 (sjette, tillökta och förbättrade upplagan). (7) 334 (2) sidor i ett samtida halvfranskt band med blågrönfärgade snitt. Register från sida 315, de 2 sista sidorna med "Skrifter i Hushållningen" listade. Klistermärke insida pärm: "Säljes i C. G. Södergrens Bokhandel i Wexjö" samt pris. --- Bandet är hårt nött, hörnen inåtböjda. Inlagan är genomgående lagerfläckad, men mestadels i liten utsträckning med ljusa fläckar. Tiotalet hörnveck.