Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Det gröna huset

Det gröna huset

Inbunden bok Norstedts. 2 uppl. 2010. 424 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. 23x16cm. Don Anselmo kommer som främling till garnisonsstaden Piura i norra Peru där han bygger upp en bordellverksamhet i "Det gröna huset". Den råbarkade sergeanten Lituma, som är en flitig besökare i Det gröna huset, lämnar Piura när han kallas ut på ett militärt uppdrag i den peruanska djungeln nära Iquitos där den brasilianske banditen Fuhsía härjar. Lituma förälskar sig i indianflickan Bonifacia som vistas hos de spanska nunnorna i klostret Santa Maria de Nieva och tar med henne tillbaka till Piura. Men Lituma återfaller genast i gamla vanor och tvingar Bonifacia att prostituera sig där. Moralens väktare i form av prästen Don García kräver samtidigt att Det gröna huset ska stängas när så plötsligt elden bryter lös...

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113036342
Titel
Det gröna huset
Författare
Mario Vargas Llosa
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2010
Omfång
423 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
162 x 232 mm Ryggbredd 31 mm
Vikt
715 g
Språk
Svenska
Baksidestext
”Det gröna huset hör till de stora verken I den latinamerikanska litteraturen. Huvudrollen spelar djungeln, den ogenomträngliga och aldrig tysta, den ständigt lurande och hotfulla, moskitfyllda och alltid skrämmande.”
Aftonbladet

Don Anselmo kommer som främling till garnisonsstaden Piura i norra Peru där han bygger upp en bordellverksamhet i Gröna Huset. Den råbarkade sergeanten Lituma, som är en flitig besökare på bordellen, lämnar Piura när han kallas ut på ett militärt uppdrag i den peruanska djungeln. Lituma ska eskortera några spanska nunnor från djungelklostret Santa Maria de Nieva uppför floden för att de ska kunna fånga in indianflickor och uppfostra dem till goda katoliker.
Lituma förälskar sig i indiankvinnan Bonifacia och tar med henne tillbaka till Piura, men Lituma återfaller genast i gamla vanor och tvingar Bonifacia att prostituera sig i Gröna Huset. När Piuras invånare under ledning av fader García kräver att bordellen ska stängas bryter elden lös…