Restaurangliv
Inbunden bok. Sellin & Partner.
Nära nyskick. Sellin & Partner i samarbete med Sveriges Hotell- och Restaurang företagare, 1997. 272 s. Inbunden med skyddsomslag. 24,5 x 17,5 cm. Vikt 791 g. Skyddsomslaget med smånagg och liten reva (1,5 cm). I övrigt nära nyskick. Illustrerad i svartvitt med teckningar, bland annat av Feri Fazeli, och fotografier. * * * I denna bok skriver Mats Gellerfelt om restaurangen som kärnan i det sociala livet, om restaurangliv förr och nu, om krogen som nöjeslokal och om berömda måltider från litteraturen. En rad krögare och kroggäster kommer också till tals. Men restaurangen är dessutom en viktig del av närings- och samhällslivet, vilket denna bok också vill påminna om, inte minst genom de faktauppgifter som ekonomijournalisten Gunilla Haglund svarar för.
Förlagsfakta
- ISBN
- 917055188X
- Titel
- Restaurangliv
- Författare
- Mats Gellerfelt
- Förlag
- Sellin & Partner
- Utgivningsår
- 1997
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 795 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I denna bok skriver Mats Gellerfelt om restaurangen som kärnan i det sociala livet, om restaurangliv förr och nu, om krogen som nöjeslokal och om berömda måltider från litteraturen.
Restauranglivet i Sverige har de senaste åren fått en närmast kontinental prägel. Det har blivit lätt och opretentiöst att gå ut och äta. Mat och dryck från världens alla hörn finns på matsedlarna: klassiskt franskt samsas med cross over. Unga svenska kockar skördar lagrar i internationella prestigetävlingar. En rad krögare och kroggäster kommer också till tals.
Faktauppgifter och tabeller om restaurangen som en del av närings- och samhällslivet kompletterar texten.