Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Kristen tro.

Kristen tro.

av

Inbunden bok. Libris förlag. 2007. 351 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. [Översättning: Felix Larsson; svensk redaktör: Sune Fahlgren; författarteam: Per Beskow ...] Illustr. i färg. Pappbd. 25 cm.

FRI FRAKT inrikes Fraktfritt Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

26 dagar sedan

Förlagsfakta

ISBN
9789171958563
Titel
Kristen tro
Författare
Alister McGrath
Förlag
Libris förlag
Utgivningsdatum
20070920
Omfång
352 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
175 x 247 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
1036 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det har stor betydelse vad vi tror. Tron formar vår syn på livet och ger oss en karta över den omfattande och ofta häpnadsväckande värld vi lever vi. Vad vi tror är sant och gott påverkar därför hur vi faktiskt lever och tänker. Så vad tror de kristna? Hur kommer det sig att de tror som de gör? Vilken roll spelar tron för deras sätt att leva och tänka? Kristen troslära har sin grund i Bibeln - vad betyder det i dag? Kristen tro är skriven för den som vill fördjupa kunskapen om sin tro eller vill förstå den kristna trons grunder och sätta sig in i de viktigaste resonemangen. Över hundra illustrationer, huvudsakligen i färg, visar de spår som kristen tro har lämnat i historien och runt om i vår värld. Huvudredaktören Alister McGrath har till sin hjälp tolv andra teologer från olika länder. I de sex huvudkapitlen - Tro, Gud, Jesus, Räddning, Kyrkan och Hoppet - ger de grundkunskaper och uppmärksammar såväl likheter som skillnader mellan olika kristna traditioner. Sextio fördjupningsartiklar behandlar dessutom en rad teologiska frågor som vetenskap och religion, rättvisa i samhället, trosbekännelsernas uppkomst och lidandets mysterium. Som bilaga finns en liten antologi med centrala texter samt en teologisk ordbok av Per Beskow, kyrkohistoriker och docent vid Lunds universitet. Den svenska utgåvan är kompletterad med frågor och exempel som är aktuella i Sverige och som ger boken ytterligare ekumenisk bredd.