Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Dirty Sally

Dirty Sally

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2005. 291 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789137124551
Titel
Dirty Sally
Författare
Michael Simon
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2005
Omfång
291 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
162 x 234 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
650 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Tre ruskiga dödsfall utgör startpunkten i Michael Simons explosiva romandebut Dirty Sally, en elegant thriller noir som utspelar sig i Austin i Texas 1988. Den prostituerade Nikki kvävs till döds, politiskt aktive Rick Schate blir påkörd av en buss och kriminalpolisen Joey Velez kör utför ett stup. Den siste av dem råkar vara huvudrollens, kriminalpolis Dan Reles, bäste vän och kollega.
 Efter vännens död tar Reles till flaskan, han missköter jobbet och blir suspenderad en tid. När någon börjar skicka runt likdelar av Nikkis kropp till högt uppsatta personer i Austin, får Reles uppdraget att finna styckmördaren. Han måste lyckas eftersom detta är hans enda chans att behålla jobbet. Men Reles har oddsen emot sig: hans fru har nyss lämnat honom, han sörjer sin vän och som New York-född jude i den amerikanska Södern är han minst sagt en outsider. 
 På Austins sjaskiga bakgator hittar Reles snart spår som binder samman de tre dödsfallen och leder honom rätt upp i Texas förmögna skikt. Kommer Reles att hinna före mördaren? Författaren utmanar läsaren med ett pussel vars delar verkar omöjliga att sammanfoga, till dess han låter dem elegant falla på plats.
 I Austin råder crack-boom, oljekris och utbredd korruption. Delstatens guvernör är en blivande president som försöker sko sig på bästa sätt genom att experimentera med dess offentliga institutioner. James Ellroy har skildrat femtiotalets Los Angeles, Simon ersätter det med åttiotalets Austin. Dirty Sally är hårdkokt, knivskarp och väldigt beroendeframkallande.

Michael Simon är före detta skådespelare och har även arbetat som taxichaufför, lagerarbetare, diskjockey, lektör, redaktör och spökskrivare. Han är medförfattare till flera teaterpjäser. Michael Simon har även undervisat på Brooklyn och New York University. Under en period på 1980-talet jobbade han som övervakare i Austin i Texas. Idag lever Michael Simon i New York. Detta är hans romandebut.