Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Jag äter - och förblir smal

Jag äter - och förblir smal

Inbunden bok. Bokförlaget Forum. Slutsåld på förlaget!. 1999. 254 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Slutsåld på förlaget!
Omslag: pyttelitet hant.spår.
Den världsberömda Montignac-metoden har med framgång använts av miljoner kvinnor och män. Den lär ut ett nytt sätt att äta och leder till inte bara ett smalare utan också ett bättre och friskare liv. Här handlar det om att veta vilket glykemiskt index som gäller, det vill säga hur maten påverkar blodsockerhalten. Balansen mellan kolhydrater, fetter, proteiner och kostfibrer är också viktig. Här är några av de punkter som Montignac tar upp i denna vidareutveckling av sin mycket uppskattade bok:
* ät dig mätt utan begränsning vad gäller kvantitet och utan att räkna kalorier
* ät tre planerade och varierade måltider om dagen på bestämda tider och hoppa aldrig över ett mål
* ät mindre mättat fett (kött, feta charkuterier, smör, fet mjölk) till förmån för fett från fisk, olivolja, solrosolja
* undvik sötade drycker
* drick inte mer än ett glas vin (10 cl) eller öl (20 cl) till varje måltid
* undvik starkt kaffe, ta hellre koffeinfritt
* ät långsamt, tugga ordentligt och se till att det råder en trevlig stämning vid matbordet

Som avslutning bjuder Montignac på recept på allt från auberginegratäng, ugnsbakad tonfisk med purjolökssås, tomatkaka, fikonkompott i rödvin till chokladmousse och mörk chokladkaka.
Recensioner:
"Boken som förändrade allt!
Montignacs metod visar att det går att behålla matglädjen och samtidigt äta sunt och nyttigt.
När man väl satt sig in i metoden är den mycket enkel. Det är en hälsosam livsstil som passar oss som älskar att laga och äta god mat, som aldrig (eller nästan aldrig) följer recept till punkt och pricka och som inte vill väga och mäta allt vi stoppar i oss.
Det senaste året har jag gått ner drygt 30 kg med hjälp av Montignacmetoden och jag kan därför bara säga gott om denna bok!"
"Det fungerar!
Äntligen en väg till ett lättare liv! Utan att behöva jaga kalorier, points och överflödiga kilon kan du med hjälp av den här boken gå ner i vikt - och må bättre. Författaren ger på ett lättförståeligt sätt förklaringen till varför man ska undvika vissa födoämnen och äta mer av andra ämnen istället. Och det fungerar, jag vet!"
Michel Montignac (1944-2010) var en fransk dietutvecklare som ursprungligen skapade Montignac-dieten för att hjälpa sig själv att gå ner i vikt, som han baserade på forskning som fokuserar på matens glykemiska index, vilket påverkar mängden glukos som levereras till blodet efter att ha ätit.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9137116428
Titel
Jag äter - och förblir smal
Författare
Montignac, Michel
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2002
Omfång
254 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Språk
Svenska
Baksidestext
Gå ner i vikt genom att äta mycket men rätt och balanserat. Lär dig att behålla vikten genom att behålla de goda vanorna. Den världsberömda Montignac-metoden har med framgång använts av miljoner kvinnor och män. Den lär ut ett nytt sätt att äta och leder till inte bara ett smalare utan också ett bättre och friskare liv. Tidigare var en del forskare skeptiska mot Montignacs metoder att förorda mycket mat, för då handlade allt om att äta mindre mat. Montignac hävdar att man inte längre behöver räkna kalorier utan det viktigaste är att känna till de olika grupperna av födoämnen (kolhydrater, proteiner, fetter, kostfibrer) och hur de påverkar blodsockerhalten. Här handlar det om att veta vilket glykemiskt index som gäller, det vill säga hur långsamt eller snabbt maten påverkar blodsockerhalten. Balansen mellan de olika grupperna är också viktig. Här är några av de punkter som Montignac tar upp i denna vidareutveckling av sin mycket uppskattade metod:* ät dig mätt utan begränsning vad gäller kvantitet och utan att räkna kalorier* ät tre måltider om dagen på bestämda tider och hoppa aldrig över ett mål* undvik att småäta mellan målen* se till att måltiderna är planerade och varierade* upprätthåll balansen mellan kolhydrater, fetter och proteiner varje dag* ät mindre mättat fett (kött, feta charkuterier, smör, fet mjölk) till förmån för fett från fisk, olivolja, solrosolja* undvik sötade drycker* drick inte mer än ett glas vin (10 cl) eller öl (20 cl) till varje måltid* undvik starkt kaffe, ta hellre koffeinfritt* ät långsamt, tugga ordentligt och se till att det råder en trevlig stämning vid matbordetSom avslutning bjuder Montignac på recept på allt från auberginegratäng, ugnsbakad tonfisk med purjolökssås, tomatkaka, fikonkompott i rödvin till chokladmousse och mörk chokladkaka.