Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Porslinsfabriken

Porslinsfabriken

Häftade böcker. Tankekraft Förlag. 2008. 177 sidor.

Utgångspunkten för denna serie föreläsningar, som hölls vid Collège International de Philosophie i Paris år 2004-05, är att undersöka vilka konsekvenser som övergången från modernitet till postmodernitet får för det politiska tänkandet. I och med socialismens död är det inte bara den traditionella vänsterns idéer och begrepp som har blivit akterseglade av historien; tvärtom har hela den moderna politikens vokabulär med dess föreställningar om stat, nation, folk, rättigheter, suveränitet, gränser etc. nu hamnat i kris. Vad vår nuvarande situation fordrar är därför ingenting mindre än ett nytt politiskt lexikon, fritt från modernitetens nedärvda tankefigurer.


Den italienske filosofen Antonio Negri har genom böckerna Imperiet och Multituden (skrivna tillsammans med Michael Hardt) gjort sig känd som en av vår tids mest kontroversiella politiska tänkare. I sin nya bok Porslinsfabriken riktar han uppmärksamheten mot själva de språkliga förutsättningarna för vår förmåga att tänka politiskt, och inbjuder oss att reflektera kring en rad nya begrepp som förmår fånga den radikala kraften i de dramatiska förändringar som präglar dagens värld.

Förlagsfakta

ISBN
9789197671866
Titel
Porslinsfabriken
Författare
Negri, Antonio
Förlag
Tankekraft Förlag
Utgivningsår
2008
Omfång
177 sidor
Bandtyp
Häftad
Språk
Svenska