Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Mellan Raderna. En bok om att vara kvinna och journalist

Mellan Raderna. En bok om att vara kvinna och journalist

Inbunden bok Natur & kultur. 2018. 196 sidor.

Nyskick. Klotband. 17x22 cm. "Jag tar hellre ett könsord än det svårbegripbara förtrycket." "Det här är en bok om villkoren i en branch med makt att påverka hela samhället."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789127158900
Titel
Mellan raderna : en bok om att vara kvinna och journalist
Författare
Jenny Nordlander
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2018
Omfång
196 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
177 x 227 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
480 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Mellan raderna är en modig bok.
Åsa Erlandsson, Dagens Nyheter
Boken är både viktig och avslöjande läsning, inte bara för mediefolk, utan för alla som vill kunna se det som knappt syns på arbetsplatser.
Lotta Frithiof, UNT
Den här intervjuboken handlar om kvinnliga journalisters vardag och det som fortfarande är svårt att benämna: det subtila kvinnoförtrycket. Det där som nästan alltid går att bortförklara, men som kan ta död på den mest engagerades glöd, göra den roliga tråkig och den smarta dum.
Numerärt är journalistbranschen en av Sveriges mest jämställda, ändå är det oftast män som får göra de bästa jobben, ta emot all kredd och uppmuntran och se sina idéer bli verklighet. Det är också män som får de bästa positionerna och sitter på pengarna. Det är ett problem.
I Mellan raderna - en bok om att vara kvinna och journalist har Jenny Nordlander samlat rapporter och vittnesmål från Sveriges största redaktioner. Journalister berättar om hur de har särbehandlats på grund av att de är kvinnor - och hur det har påverkat deras karriär.
I början av 1700-talet krävdes det bokstavligt talat att en man dog för att en kvinna skulle tillåtas delta i arbetet. Jenny Nordlander visar hur situationen för kvinnor i mediebranschen har förändrats över tid, från tryckeriänkorna och de första kvinnliga reportrarna, utrikeskorrespondenterna och cheferna till idag där några av Sveriges främsta journalister och skribenter Åsa Beckman, Bilan Osman, Johanna Frändén, Frida Söderlund, Agneta Pleijel, Ametist Azordegan, Nivette Dawod, Sara Meidell, Emilie Roslund och Åsa Moberg - berättar om sina yrkesliv.
I spåren av #metoo och journalisternas upprop #deadline 2017, och efter debatten om jämställdhet inom mediebranschen våren 2018, måste vi ta nästa steg och prata om det mer subtila kvinnoförtrycket. Det som få sätter ord på, men som står skrivet mellan raderna.

Jenny Nordlander är journalist. Hon har tidigare arbetat på Dagens Nyheter, Sveriges Radio och Aftonbladet, och senast som chefredaktör för tidningen Nöjesguiden.
Boken Mellan raderna fördjupar metoo-uppropet och är en pessimistisk spaning om en mediebranschs ovillig att vädra ut de gamla rummen.
Gunilla Kindstrand, Svenska Dagbladet
Jenny Nordlanders bok om att vara kvinna och journalist ger Linda Skugge en obehaglig insikt.
Expressen
Jenny Nordlander ska ha en eloge för att hon här och där närmar sig frågan. Hon påbörjade sin bok långt före Me too-rörelsen, vilket gör att frågor om sexuella trakasserier inte dominerar allt, och det är utmärkt.
Ulrika Knutson, Göteborgs-Posten
Ytterligare författare: Nordlander, Jenny
Ytterligare designers: Hosseini, Sepidar
Ytterligare designers: Nilsson, Elin