Svenska landskapsrätter
Inbunden bok.
Gott skick. Generalstabens Litografiska Anstalt. 1975. 206s. Enligt Förattaren. ”Det är min förhoppning att svenska landskapsrätter skall inspirera dem som intresserar sig för svensk matkultur till regionala matutflykter av olika slag vid den egna spisen och på så sätt bidra till att våra gamla fina mattraditioner förs vidare. Intresserar du dig för svensk matkultur då är denna bok för dig. Innehåller regionala matutflykter från norr till söder i Sverige. Landskap för landskap presenterar sina typiska regionala maträtter. Boken är en riktig skatt för den som vill ha allt samlat och samtidigt medverka till att våra gamla fina mattraditioner förs vidare. Norrbotten – Filbryta, plättbakelser. Hälsingland – Sluring, gubbröra. Södermanland – Lungmos, Sorundatårta. Västergötland – Ostsoppa, Västgötakorv. Öland – Fläskmunkar, smörfräst solöga. Bohuslän – Musselsoppa, stubbrulle. Skåne – Biskopskaka, jäspannkaka. Och mycket mer.”