Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Krigets fångar och änglar

Krigets fångar och änglar

av

Inbunden bok. Historiska Media. 1 uppl. 2018. 325 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Ny, oöppnad bok, nyligen utkommen. Mycket intressant om svenska hjälparbetare under första världskriget. Omfattande personregister. Mindre förlagsstämpel i övre snittet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9789175457994
Titel
Krigets fångar och änglar
Förlag
Historiska Media
Utgivningsdatum
20181008
Omfång
325 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
500 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Fascinerande skildring om svenska pionjärer i nödhjälp!1915 skickar Svenska Röda Korset ut friherrinnan Anna Linder och akademikern Sven Hedblom till Ryssland och Sibirien. Uppdraget är att lindra nöden och lidandet för krigsfångarna från Tyskland och Österrike/Ungern. För varje dag släcks nämligen alltfler liv i lägren av kylan, svälten, smutsen, farsoterna. Anna och Sven följs så småningom av 75 andra svenska delegater och över tusen järnvägsvagnar med nödhjälp. I hundratals läger under tsartiden, revolutionerna och inbördeskriget bidrar svenskarna till fångarnas överlevnad. Samtidigt anklagas de för tyskvänlighet och spioneri, arresteras och hotas till livet. Alla svenskar kommer inte hem. Per Allan Olsson, skribent och tidigare internationell delegat, berättar ett stycke fascinerande svensk historia, tidigare inte skildrad i närbild. Det är genombrottet för Sveriges och Svenska Röda Korsets internationella hjälpverksamhet. Utan neutraliteten hade den inte blivit av.