Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Lewismannen

Lewismannen

Pocketbok Pocketförlaget. 1 uppl. 2015. 303 sidor.

Nära nyskick. Isle of Lewis ingår i Yttre Hebriderna. I en torvmosse på ön hittas ett lik. Offrets DNA visar släktskap med en åldrad, dement lantbrukare från ön.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789175790961
Titel
Lewismannen
Författare
Peter May
Förlag
Pocketförlaget
Utgivningsår
2015
Omfång
303 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
166 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vald till en av de 100 bästa deckarna någonsin av Lotta Olsson i DN »Peter May är en av mina nya favoriter. Det här är väldigt bra!« MAGNUS UTVIK, GOMORRON SVERIGE, SVT »Lewismannen stannar kvar i minnet och är faktiskt ännu bättre än Svarthuset.« LOTTA OLSSON , DN »En av de absolut bästa deckarserierna på senare år.« THE INDEPENDENT Vinnare av Prix Polar International. Nominerad till CWA Dagger in the Library Award. I en vindpinad torvmosse på Isle of Lewis påträffas liket efter en ung man. Av den patologiska undersökningen framgår att mannen blivit knivmördad och att han troligen legat i mossen sedan slutet av femtiotalet. I övrigt har polisen bara en ledtråd: DNA-analysen visar att offret på något vis är släkt med Tormod Macdonald, en åldrad lantbrukare från ön. Men Tormod har alltid hävdat att han är enda barnet och ingen har någonsin hört talas om några släktingar. Numera lider han av svår demens och har små möjligheter att själv bringa klarhet i situationen eller att försvara sig mot de misstankar som riktas mot honom. Tormod är också far till Marsaili, den före detta poliskommissarien Fin Macleods första stora kärlek. Fin, som återvänt till ön för att restaurera sina föräldrars torp, inleder nu en privat undersökning. Han ser det som sin plikt att hjälpa den kvinna han aldrig slutat älska, men är samtidigt medveten om de bråddjup som plötsligt kan öppna sig när man börjar vända på stenar i det förutna