Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En brors berättelse : att överleva en barndom av misshandel

En brors berättelse : att överleva en barndom av misshandel

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2005. 237 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. (13) OLÄST Boken något sned. ..................TONÅRSTID FYLLD AV MISSHANDEL, SJÄLVMORDSTANKAR OCH SKULDKÄNSLOR...............

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9137127012
Titel
En brors berättelse : att överleva en barndom av misshandel
Författare
Richard B. Pelzer
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2005
Omfång
237 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext


Dave Pelzers självbiografiska trilogi Pojken som kallades Det, Pojken som inte fanns och Pojken som överlevde, har väckt stor uppmärksamhet världen över. Det är en chockerande berättelse om hur han överlevde en barndom präglad av misshandel och förnedring. Dave blev omhändertagen vid tolv års ålder och hamnade hos en fosterfamilj. Men kvar fanns hans bror Richard som nu blev måltavla för moderns utstuderade grymheter.
 En brors berättelse är historien om hur den näst yngste brodern, Richard, vid nio års ålder får rollen som offer istället för medhjälpare. Richard är det enda vittnet till moderns mordförsök på Dave och han lever i ständig skräck för att han ska stå på tur. Tidigare har han deltagit i bestraffningarna av sin bror men nu är det han som blir utsatt för tortyren och övergreppen. 
 Liksom sin storebror avskiljs han från resten av bröderna och blir dagligen fysiskt och psykiskt misshandlad, ibland så illa att han måste få vård för sina skador. Resultatet av behandlingen blir en destruktiv och självmordsbenägen tonåring. 
 Den här boken skildrar de helvetiska åren mellan fem och femton när Richards barnaår krossades av en psykiskt sjuk och alkoholiserad kvinna. Det som hände hos familjen Pelzer är ett av de värsta fallen av barnmisshandel i Kaliforniens historia.
 Det har tagit Richard B Pelzer nästan trettio år att våga berätta om sina fruktansvärda upplevelser. Han hade försökt förtränga sina minnen och när brodern Daves böcker kom ut förnekade han att de var släkt. Men till slut lättade han sitt hjärta för sin hustru, som också har hjälpt honom att sammanställa boken.

Richard B. Pelzer bor i Massachusetts med fru och fyra barn och har trots den förlorade barndomen lyckats skapa sig ett meningsfullt liv. Tidigare arbetade han inom finansvärlden men numera skriver han böcker på heltid.